Påsklovet har börjat

Tentan skriven och en hel del ärenden uträttade! Mycket effektiv dag! Då tentan var klar gick jag på kontorsteknik och kollade om Net1, sedan på radiohuset och bytte mobilabonnemang, hyrt ett antal filmer från biblioteket som vi ska ha med till fjällen! Grymt att man får låna filmerna en hel vecka helt gratis! :) Sedan har jag handlat mat som ska med till fjälls, två korvringar, parisare, en helgskinka, kebabkött, turkisk yougurt, äpplen och lite annat smått och gott. Vi ska nog inte behöva gå hungriga! Finns ju redan en hel del mat där uppe också. Det blir nog bra!
Har haft en liten lunchpaus. Nu hade jag snart tänkt mig ut på byn igen och fixa med de sista innan bara packningen återstår. Wonderful!

Fine fine wednesday

Jahapp. Då var det snart tentadags igen då! :) Håll tummarna för att det kommer att gå bra! Då tentan är skriven har jag så sjukt mycket att göra. Har gjort en lista för att inte glömma bort något. Hujja..... Men nog vet jag det blir bra!!
Sen blir det f.j.ä.l.l.e.n. Så underbart mysigt!
Igår var jag till min mor och åt middag, sedan var jag förbi Frida på kaffe och fika, fick ju även mina naglar målade och jag har nu lovat att spara ut dem så det blir ännu bättre nästa gång! :) Efter det hämtade jag Viktor i Nybyn och surrade på lite där :)
 

Jag tog en skotertur på Sydneys gator och gårdar

De handlar hela tiden om att göra val. Jag gillar verkligen inte att göra val. De som känner mig vet hur jag fungerar... Ska jag ta det eller det? Jag väntar ett tag... funderar vidare lite. Vilka byxor? Tar på mig ett par, njaaae. Kändes kanske inte helt bra, tar på mig ett annat par, njaaa. ett tredje par? Nä. Brukar som oftast sluta med att jag har på mig de första jag provar.
Samma sak är det med jobb. Men jag tror faktiskt, eller jag är ganska säker på att jag har gjort ett val nu. Känner mig faktiskt ganska nöjd. Imorgon har jag bestämt mig. Eller kanske redan ikväll. Men det lutar mer åt ett håll än ett annat.
Förresten har jag varit och kört skoter i Sydney i natt. Jag och lillskorven for och driftade på gator, hoppade mellan olika gårdar och kryssade mellan buskar och träd på gårdarna jag passerade. Det var härligt.
 
Nu måste jag hänga tvätten.
 
Tjingeling!

Dress up for love, I'm coming from above

Kom hem från fjällen i söndags, känns alltid tråkigt och ledsamt att åka därifrån. En klump i magen kommer alltid dagen då man ska åka därifrån. Konstigt... Pappa fick "ågern" redan i fredags då han visste att han skulle hem på söndagen. Dock så ska han ju vara där hela April! Fuskis! Men jag hoppas på att jag ska få komma mig dit redan imorgon igen! Så skönt! Hela påsken skall spenderas uppe i fjällvärlden. Viktor ska också följa med, han har aldrig varit i fjällen förut så jag hoppas det blir bra väder så vi kan fara ut på många äventyr! :) awesome!
Imorgon har jag tenta, hoppas att det kommer gå lika bra som förra gången. Men med lite sunt förnuft brukar dessa O-tentor gå hyffsat bra! Jag hade alldeles snart tänkt mig iväg på gymmet en sväng, lovely!
 
 
Ha en fin dag!:)
 

blowing home

Idag såg det väldigt fint ut på morgonen, inte allt för kallt, drygt -22 (jämfört med igår då det var -28, ungefär). Verkade inte blåsa så mycket heller så vi for upp på fjället, men efter ett tag så hamnade vi längre och längre ned. Man kan säga att vi blåste hem til slut. Hua! Gillar verkligen inte när det ska blåsa. Vad som helst bara det inte blåser. Sen var det en dålig fiskedag också...
Imorgon verkar det ska bli finare, så vi får se vart vi hamnar! Hoppas på att fisken är lite mer nappvillig imorgon också! :)
 
 
 

Till oändligheten och tillbaka

Lucky lucky me :)
 

Livet som fiskare.

Igår var det en fin dag, men ganska blåsig! Vid tre-tiden blåste vi hem, och skönt var kanske det... Fisken var då inte på nappartagen! hujja!!
 
 
Idag har varit en finare dag! Dock har fisken nappat lika lite idag... Men på eftermiddagen blev det vindstilla, och då åkte både halsduk och mössa av! Så himla härligt! Bara sitta och njuta, tystheten, solen, den vackra utsikten... Oja!
Gick ut på en lite promenad, då hittade jag två ripor, men så fort jag närmade mig så flög de iväg....
 

Härlig dag!

Idag har det varit en hyffsat fin dag! Solen har kikat fram litegrann under dagen, dock har det blåst otrevligt mycket ute på sjön... Men vi har kömpat på och det blev en hel del firrar, 28 stycken som vi tog reda på, 3.14 kg orensad fisk. Så idag blev det dagsfärsk fisk till middag! Satt fint i magen! :) Då vi kom hem från fisket/skoterturen har jag varit ute på en härlig och frisk promenad också! Tyckte inte att det blåste så mycket då jag knallade iväg.. Men det var ju inte så konstigt, då jag vände och gick tillbaka hade jag blåsten jag i ansiktet... Hujja...
 

Tänk vad bra vi har det egentligen.

Efter helgen i huvudstaden, dock närmare bestämt Rönneby, känner jag mig ganska färdig. Många intryck och erfarenheter som har bytts ut. Men det som berörde mest var en kvinna, Sofia Rapp Johansson, som berättade om sitt liv, hur hon som 2-3 åring blev sexuellt utnyttjad av sin pappa och mamman som var periodare med både alkohol, droger, misshandel, alla hennes olika fosterhem (11 stycken under åren då hon var 9-11 år gammal(!!!)), hur de fosterhemmen fortsatte att utnyttja henne och hennes syskon, hennes eget missbruk, sitt självskadebeteende, hur hon och hennes syskon splittrades och senare hennes väg tillbaka, alla behandlingshem och kampen för att komma tillbaka.... Mycket berörande. Hon är nu artist och författare. Skrivandet använde hon som egen terapi, detta skrivande har nu blivit till böcker. Hemskt att detta förekommer i vårt samhälle, närmare än vi tror.
Annars var det god mat (mycket mat!!) och jacuzzibad som fredagen och lördagen bestod av.
 
 
Nu har jag dock bytt storstaden mot fjällvärlden.
 
 

But we're just living life and we never stop

Nu börjar det vara färdigpackat för trippen till sthlm :) Ska ju bara sova en natt och hade tänkt klara mig med en ryggsäck. Planen verkar gå fin fint! höhö. Tänker att bara jag har med mig plånkan, telefonen, laddare och medicin kommer jag ju väldigt långt! :) Blir nog bra detta!
 
Har lagat gomat hos mor ikväll, gjorde en fruktsallad till efterrätt och har hunnit vara ute och gå med Josefina efter det. Härligt! Känns ju dock att det är lite kallare ute nu... huuuuh. Viktor har farit och skruva i sin bil så jag är ensammen hemma, ska nog ta och krypa ned under täcket och slå på en film tror jag! :) Lånade två filmer på bibblan idag, superbra att de har en sådan tjänst! Man får ju ha filmerna en hel vecka och sedan är det ju gratis också! Yeah!
 
Åh, söt-mamma som har köpt sig en ny telefon och kämpar på med den! Facebook, instagram.... Här lägger jobbar hon med att lägga ut en instagram-bild på den goda fruktsalladen.
Älskade mamma! <3
 
 

Snart är vi ena riktiga atleter

Jag och Frida har varit på gymmet och kämpat på! Idag körde jag ben, härligt! :) Kommer säkert kännas en del senare!
Nu ska jag snart ta och diska undan, äta lite lunch och packa inför sthlm, har en plan på att slå rekord i liten packning, vilket jag i vanliga fall brukar vara väldigt dålig på. Syntes ju verkligen då vi var till Ryssland. Hoho. Monsterpackning.
Solen lyser ute och det är riktigt härligt! Vår! Nu längtar jag allra mest till på söndag/måndag då jag ska upp till Vuogga! Alldeles underbart! Dock har pappa tjuvstartat och fått sig två riktigt fina rödingar! Men vi har våra hemlijaour där vi vet att storfiskarna gömmer sig! ;)
 
Shoppade ett par grymt fina brallisar i Sundsvall, är så sjukt svag för byxor att det är löjligt...
 
 
Jag är supernöjd, och de var till och med på rea! Vilket kap!!

We found a way to live the dream until we die

Jag funderar lite smått om det finns någon som heter 20-års kris? Haha. Jag vet. Galet löjligt. 20 år och kris.
Eller så är det så att jag bara har blivit jäkligt tvärsöver.... Hur som haver. Det är många tankar, funderingar och ideér som florerar i mitt lilla huvud... Återstår att se hur mycket som kommer till skott. Några saker är på gång i alla fall. Bara vänta och se.
 
Igår kom Viktor hem! En onsdag! Hur mysigt! :) Dock ska jag ju till Stockholm imorgon och han ska och hämta nån värstingmotor någonstans söderut. Men anyway.
Han ringde i förrgårkväll då jag hade somnat, då jag vaknade och svarade i telefon hade jag visst låtit väldigt upprörd och ledsen då jag kom på att han inte var hos mig, utan att han var i Kaunis fortfarande. Tänk vad lite djupsömn kan ställa till det... Haha...
 
Kan man göra annat än att älska denna lilla tok? :)
 

The freckles starts to appear

Det blev en skidtur i den friska luften med Frida! :) mkt skönt! Vi körde lite freestyle och for på nå nya spår och skoterspår. Mycket trevligt. Sedan hittade vi en sjukt rolig backe som vi tog om så vi fick åka den två gånger! ;) Nästa gång siktar vi mot kanis!
 

fruity

Fruktstund och pluggpaus! Apelsin, äpple och grädde med blåbärssoppa-pulver. Spännande. Men inte vet jag om jag blev pggare för det...
Nu har jag snart lyckats skriva på de gamla tentorna som finns ute, snart är jag klar med detta. Börjar känna mig lite tom i bollen. Hujja. Men det är bara att kämpa på! Sen ska jag nog ut i friska luften ett tag! Det behövs verkligen.
 

You spin my head right round, right round

En ny dag. Min hals känns lite smårosslig, eller torr, eller nå... hm.. Lite täpp i snoken var jag i morse också. Inte bra alls!! Nåja.
Funderar och funderar hur jag ska göra. Inte lätt alltså.... Hate it!
 
Ser ut att bli en fin dag idag! Solen skiner och himlen är blå! Dock var det kallt på morgon, men det är väl som det ska vara... Idag kommer nog ett lass med mer ved, och då ska no få se, då kommer det inte att bli kallt igen! Hoho. Då vedförrådet är uppladdat kommer jag nog knappt att behöva röra det. Yeah.
Idag har jag en plan på att göra gamla tentor. Vi ska träffas några över internet imorgon och prata igenom frågorna, sedan är jag riktigt riktigt riktigt säkert i fas med denna kurs också. Om två veckor är det tenta, jåpp! Känner mig laddad att få även denna kurs överstökad och nedpackad i ryggsäcken. Annars, tänk om jag skulle komma mig ut på skidor då solen lyser... det återstår att se.
 
Bilden här nedan visar hur läcker man är då man kör skola på distans, känner mig nästan som en liten hacker, kanske som en mini-Lisbeth-Salander. Headset och dator. Let's go!
 

you add colour to my world

Well. Det blev ett litet pass på gymmet under eftermiddagen och en sväng på konsum för att nödproviantera lite. Ost, skinka, äpplen och citron. Det är allt som behövs! ;)
 
Jag misstänker att jag har fått en hakning i min käke, det gör så ont då jag gapar. Hujja. Eller kan man få muskelknutar i käken? Känns inte riktigt bra... Hm.

 Har redigerat lite bilder, i min favoritprogram, word! Yeah. Tänkt att man kan göra så mycket i det prgrammet. Läckert! ;)
 
 

Vi är pojkarna som lovar tusenfalt

Vi är lördagens änglar som virvlar i stan
Vi är dom som du hatar en söndag på dan
Vi är dom som kan skratta åt allt som är svart
vi är dom som har hjärtan av ädel titan

Vi är änglar med blickarna högt i det blå
Vi är dom som förlorar men jublar ändå
Vi är dom som kan skratta åt allt med varann
vi är dom som kan gråta när ingen ser på Vi är gårdagens kärlek och stora i orden
som vaknar med skräck och panik under borden
Vi är dom som vill ha allt
Vi är pojkarna som lovar tusenfalt
Vi har solen i ögonen
Och spilld mjölk överallt
Det stinker av gammalt groll
men vi har skuggorna bakom oss trots allt

Vi är dom som kan dansa när det kränger för hårt
Vi är ängsliga höns inför sånt som är svårt
Vi är dom som vill härja som vinnande hjältar
Vi kan om vi vill men vi kräver support
Vi är lördagens änglar och söndagens knott
Vi är dom som förbannar det gråa i grått
Vi är rastlösa änglar och virvlande dårar
Vi är dansande clowner på ont och gott

men vi har skuggorna bakom oss trots allt

Det blev en mycket härlig sidtur i morse! Solen sken, vi svettades och kämpade på! Första gånger på många många år som jag har tyckt det var kul att åka skidor. Åkte till och med utanför skidspåret utan att ramla en enda gång. Vi åkte ett varv runt elljusspåret vid folkhögskolan och sedan en bit längst ett skoterspår, en timmas effektiv åkning :)
Har även hunnit ha seminarie efter det, gick bra! Läraren var nöjd med vårt prat och jag ska erkänna en sak... Hade bara läst tre kapitel lite sådär halvseriöst i en bok som vi egentligen skulle ha läst igenom helt och hållet, grundligt. Well, säger bara en sak, tur jag är bra på att prata ibland!
Fick ju även tillbaka resultaten från förra tentan, VG! Tre poäng ifrån full pott! Life rocks! Inga som helst rester. Bara en tenta kvar nu i denna kurs, på två veckor. Yeah!
 

Life is what you make of it.

Igår tillverkade jag och Alice sjukt god tapas!! mums! Det blev potatis-tortilla, baconlindad fetaostfylld dadel, parmaskinkalindad sparris, en grönsallad, färsk chorizo i tomatsås, inlagda tomater och kronärtskockor. Jätte jätte jätte gott! Sedan la vi oss på golvet och lyssnade på gamla godingar ett tag innan vi gick till mig och åt färsk ananas och mango samtidigt som vi kollade i gamla skolkataloger, från 2002-2010. Hoho. Vilken nostalgi.
 
Nu ska jag snart ut och åka skidor med Frida! Spännande! Var en massa år sedan jag sist stod på ett par. Hohojajaj... Får se om jag kommer hem i ett gipspaket eller om jag kommer hem helskinnad. Det återstår att se! ;)
 

Det är aldrig försent att bli den vi skulle kunnat vara

myyyy godness it self.
Jaha. Får se då hur det blir med sommaren. Hua. Jag kanske fortfarande har en liten önskan att de skall ringa från nått av de andra jobben jag har sökt och säga, "hej, vi skulle gärna se att du jobbade med oss i sommar, välkommen". Lätt att jag skulle ta det istället. Jag har faktiskt gjort några ytterligare jobbansökningar för sommaren. Jag håller alla mina tummar! Så hårt jag bara kan...
 
Annars sitter jag nu med lite skolarbete, jag är så illa tvungen då jag har seminarium imorgon (annars måste jag ju hur som helst kanske göra skolarbete då jag faktiskt ju är student på heltid). Har inte så mycket kvar. Då jag är klar ska jag hitta på något annat. Kanske ut en sväng, kanske plocka ihop lite. Jag vet inte. Men en sak vet jag, att ikväll ska jag äta middag med Alice, tapas står på menyn. Mums!
 

Sometimes it just feels good, but it's not good enough

 
 Hemma från sundsvall efter en hel helg i den staden! Vi började bussresan fredag eftermiddag, kom till first hotel kring 23 på natten. Sov, sov väldigt gott! Sedan på lördag blev det hotellfrulle, en sväng på stan, en sväng till tävlingshallen för att se den buggeliten i Sverige göra upp, tillbaka till hotellet, duscha fixa och sedan ut och äta gómat! Maten var verkligen god, jag tog en black and white. Mumma! Dock blev det en incidens under middagen, vem som än var skyldig så var det verkligen tråkigt. Men det slutade bra i alla fall...
Sedan drog vi ett gäng på Casino. Förstår verkligen inte de som hänger där alla kvällar och dagar. Va? Varför?? Helt sjukt. Jag har upplevt det nu i alla fall.
Under söndagen var det tävlingsdags. Vi kände oss nöjda med vår dans, men det räckte inte till, inte denna gång heller. Men ändå, jag tror vi är påväg mot rätt håll. Det känns bra i alla fall! Dock var det ju en jävla tävling då SM-finalisterna i bugg vuxen hade gått ned två steg till vår grupp., så ja.... Vad bestod finalen av? Jo, det var ungefär som en SM-final. Samma klientel. Whatever. Nästa gång!!!

Var då i alla fall väldigt väldigt skönt att åter igen komma hem till byn, till huset, igårkväll. Hade varit en lång helg!
 

every day may not be good, but there´s something good in every day

Igår blev det grillat och det blev succe! Vilken fin glöd jag lyckades knåpa fram i eldstaden! :) Då Viktor kom hem så var det inte klart, så vi satt ute och grillade tillsammans. Sedan drog vi iväg på gymmet och avslutade sedan kvällen med en film, The Holding. Fy vilken hemsk film! hur kunde vi hyra en sån? Hojja, upprörd, arg och frustrerad var vi under filmen. Hur kan man ens komma på en sån film... Knäppt. Vet inte om jag ska rekomendera den eller inte?
 
Jag har i alla fall just käkat frukost nu, ska ta och diska undan lite och sedan ska jag försöka packa klart tilll Sundsvallsresan i eftermiddag, kommer hem på söndagkväll igen....
 

I wanna scream and shout and let it all out

Jag har shoppat gómat till då Viktor kommer hem!! :)) Har gjort en superfin sallad och lagt kött i marinad. Har även inhandlat bearnaisesås och sweetchilisås! Det kommer bli hur bra som helst detta! Frågan är bara om jag ska orka göra eld ute så det blir en fin grillglöd eller om jag ska köra det i stekpannan... Lite charm är det ju med utegrillat kött och jag har ju trots allt shoppat ett grillgaller idag också... Mums! Jag längtar verkligen tills jag får äta middag!

Only hate the road when you’re missin' home

Idag är det sååå vackert väder! :) Jag har hunnit skotta bort plogkarmen frånm igår och skottat fram postlådorna. Tänk vad lustigt, det är lilla jag som hela vinterna har skottat fram de där jäkla postlådorna. Lilla jag, 21 år gammal, nyast på kvarteret som ska hålla på med sånt. Väldigt lustigt. Vid det här laget hade de ju kunnat vara helt överskottade av plogbilen. Well well, jag gillar att komma åt min post utan att behöva plumsa runt i djupsnö, verkar inte vara någon annan som delar den åsikten med mig... Jag har även hunnit vara med alla tidningar till tidningsinsamlingen!
Nu ska jag ta och plocka ihop lite mer här hemma och sedan kommer Alice så ska vi njuta i det vackra vädret! :)
 
Om det nu är någon som har missat det så är det ju återigen torsdag idag och Viktor kommer hem!!!
 

Snart kan jag njuta igen

Idag har jag varit flitig, så pass att jag har skottat bort all snö som kommit det senaste dygnet och sopat av bilen. När mor igårkväll sa att det skulle komma 2 decimeter under natten trodde jag henne verkligen inte... Det snöade inte... Men fy. Tji fick jag. Sedan lördag kan jag nog lätt säga att det har hunnit komma cirka 3 decimeter med snö! Otroligt med tanke på att det var sån blida förra veckan att till och med lite gräs tinade fram. Nåväl.
Jag har även hunnit hämta in ved, så nu är vedkistan full av klabbar! Jag har även hugiit upp en hel hög så det skall vara lätt att göra upp eld vid senare tillfällen. Älskar framförhållning!
Ikväll ska jag på dansträning och på möte på jouren, dock blir det nog sista för ett tag framöver. Har tagit lite paus. Just nu har det varit så mycket i skolan och annat som har tagit mycket energi. Förstår inte att det alltid ska bli så mycket "göranden" under vårsidan. Förra våren hade jag nog max 2 helger lediga under hela våren, då jag bara var hemma och inte hade en enda liten grej inplanerad. Det verkar som att denna vår kommer att gå i liknande stil...

Har sett ut ett antal veckor där jag ska passa på att njuta i fjällen också! Kommer bli underbart! Jag längtar som tusan!!!
 
 

Du din förgrymmade unge

Det är verkligen tusan vad det ska snöa! Verkar ju aldrig ta slut... Jag ska he mig ut och skotta på ett tag... Det är nästan så man kan bli insnöad då det ska hålla på såhär... Och blåser gör det också... När jag har skottat klart ska jag fylla på med ved i min vedkista och göra en stor brasa!
Tänk att alla veckor ska gå sååå sakta, utom helgerna, för de går så fruktansvärt fort!!
 
Idag så har vi ju ett födelsedags barn! Ingen mindre än vår egen Emil i Lönneberga. Han fyller visst 50 år idag. Herrejisses vad det går fort...
 
"Hyss hittar man inte på, di bare blir.
och att det är ett hyss,
det vet man inte förrän efteråt"
 

Wanderlust

Ojojojojoj, som jag vill ha värme och soooool nu! Damn it! Jag längtar bort bort bort!
Jag vill iväg och uppleva, jag vill se, vidga vyerna. Haha. Jag är verkligen en insnöad bybo, really.
Det är sorgligt.
 

If it´s not okay, then it's not the end.

Jaaa, vad ska man säga. Damen är inte på tipp-topp! Men det skall nog bli bra! Så småningom...
 
Igår var jag hos Alice hela kvällen, var så mysigt, timmarna bara flög iväg! Vi hade så mycket att ta igen! Vi har som alltid hängt ihop, sedan vi var små. Vi har bråkat, tjaffsat, skrattat, gråtit, nästan slagits ibland men ändå behöver vi varandra. Det är bara så. Vi har delat så mycket, vi vet så mycket om varandra, det är verkligen inte alltid vi förstår oss på varandra, men vi behöver varandra. Det är bara så! :) Ibland kan det gå väldigt lång tid innan vi ses eller ens hörs, men sedan, då vi väl är med varandra är det som om vi aldrig har varit ifrån varandra.
 
Hann även med lite skola igår, Anneli kom med tåget på morgonen, så jag bjöd på frulle och semla. Sedan fortsatte hon iväg med bussen.

Nu är det snart dags för seminarium, vi ska jobba med "uppgift 2" i denna kurs, men vi har redan gjort klart den, och hela rapporten också som den ska ingå i också. Fasen vad vi har jobbat på bra!!
 
 

take a chance thats why we dancin'

Nu har jag varit ute och skottat uppfarten och sopat av bilen. Fint blev det! :) Riktigt riktigt skönt ute! cirka 7 minus och mulet, men det är ändå som om solen vill lysa igenom molnen lite. Nu börjar vasaloppsåkarna närma sig målet. Hade tänkt se målgången, sedan ska jag se om jag kan hitta på något kul!
Pigg och alert känner jag mig i alla fall! Dock tror jag att det får bli en kopp till med det svarta! Sååå gott! :)
Ikväll väntar ju buggträning igen, hoppas som fan att det ska gå bättre än förra gången. Behöver nog en del självpeppning för att det ska gå!
 

Kämpar på i skidspåret!

Nu åker jag Vasaloppet på tv! Wihow! Fort går det! Nästan så jag känner hur det tar emot i benen... Hojja. Idag nöjer jag mig bra med kaffe och lite snarra till loppet. Känns bra! :) Men nog ska jag väl ställa mig i skidspåret på vasaloppet någon gång i mitt liv och få smaka på blåbärssoppan! Dock är jag ju väldigt sugen på att göra en klassiker! Det är väl bara börja träna ordentligt då! Skidor, simning, cykling och löpning! Vilken bragd det skulle kännas som!!
Har varit vaken sedan 7 trots att vi var ut igår. Härliga liv! Viktor for och skruvade i sin bil på morgon, eller vad han nu gör... Ska nog ut och röra lite på mig senare, eller så far jag och tränar med Viktor på gymmet sen! We will see!
Nu ska jag ta mig en till kaffe så jag orkar med loppet ett tag till!
 

Det är ju sånt här som får en att fundera vad man har gett sig in på....

 
“Ni har ett obetalt samhällsansvar!” Detta fick sjuksköterskorna på en arbetsplats i Västra Götaland veta av en uppbragd chef.

Vad var det som fick chefen att ta till sådana brösttoner? Jo, sjuksköterskorna svarade inte i telefonen hemma, för de riskerade att behöva gå in och arbeta.

Tacka sjutton för det. När vi äntligen är lediga från vårt arbete så är det inte våra chefer som vi vill prata med och som vill ha vår lediga tid. Det är väl klart att vi inte vill tänka på arbetet om vi inte själva väljer.

För visst är det så, när chefen eller någon annan som ringer till dig om att du skall gå in och jobba. Då startar det något i dig. Oavsett om du tackade ja eller nej. Kanske ilska över att bli störd eller en samvetsstress över att inte ställa upp av olika orsaker. Lägg därtill att chefen kan ge bränsle genom att säga att ”hur skall jag lösa detta, ingen annan kan”

Och vi löser! Genom att arbeta övertid, flex, ta extra pass, lära upp nya kollegor och försöka säga ifrån att arbetsmiljön inte funkar. Det går till en gräns. När gränsen är nådd, antingen går du, blir sjukskriven eller så infinner sig likgiltigheten.

Jag tror likgiltigheten är värst. Jag har mött den! Det känns i luften och syns. Orden ”det är ingen idé att säga ifrån”

Det finns många arbetsplatser där våra professioner säger ifrån genom att sluta eftersom ingen lyssnar. Det är nog.

Egentligen skulle vi säga till chefen, ringer du mig om arbete, oavsett vad det är. Då ser jag det som arbete och jag är inte i tjänst. Då är det övertid tick,tick,tick och jag har betalt! Och det här samhällsansvaret som du prackar på mig, var står det om det!? Ta fram det dokumentet!

Marianne Brindbergs"

Publicerat på http://vardforbundetbloggen.se/ (28/2-13)

P3 i lurarna, glamourbyxor, springskorna och så lite fräknar på det.

Benen har fått jobba! Eller, hela jag har ju fått jobba!! Har varit ute på ett härligt joggingpass under förmiddagen, fy i helvete så trögt det gick, men jag kom runt och jag kom i mål. Vet ej hur långt det blev, men tror jag var ute i cirka 50-60min :) Tog på mig ett par tights som glittrar och glänser en aning över understället. Gick ju hur bra som helst! Vem blir inte glad av glitter liksom? ;)
Igår kom Viktor hem, härliga härliga torsdag! Känner mig alltid så glad med den pojken! :) Var även på ett möte med styrelsen för dansen, vi hade en kväll med SISU idrottsutbildarna, andra träffen med Jakob Boudin. Verkligen givande träffar. Utan att man ens vet om det har vi arbetat genom en hel massa punkter för att styra upp föreningen till det bästa! Vi är jävligt bra, men allt kan ju alltid förbättras. Igår höll vi på 3 timmar i princip non-stop. Många tankar, funderingar, åsikter och diskussioner kommer upp. Mycket nyttigt!
 
Fräknar - ett säkert vårtecken!!

Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0