Helgen hemmavid

Denna helg har jag fått tillbringa hemmavid, åker tillbaka till Lycksele imorgon. Så skönt! :) Och fint väder har det ju varit också! :)
 
På fredagkväll då jag kom hem hade Viktor tillagat tacos. Efter middagen tog vi en spontan bowlingmatch, och vinnaren blev Ida, med en sådär 90 poäng. Fick till en jäkla bra första serie! ;) Efteråt for vi och gymmade och sedan en dusch efter det. Dock blev det stopp i avloppet så hela duchkabinen blev full med vatten, så även golvet på toan. Hyresvärden fick komma och lösa upp proppen. Så då var det bara att skura upp på golvet.. Så typiskt.
 
Lördagskvällen tillbringades hos Lina och Anton tillsammans med Henke och Elin där vi spelade spel. Jag vann inte en enda gång...
Söndags eftermiddagen tillbringades ute i solen hos Henke där vi grillande.
 
Idag har jag klippt och färgat håret samt hälsat på Frida :) Det blev en ljusare ombre hos frisören. Känner mig nöjd!
 
 
 

En weekend mitt i veckan

I förrgår (måndags) efter att jag hade jobbat klart hoppade jag på bussen till Umeå för att hälsa på Emma! Var ledig hela tisdagen och börjar inte jobba förrän kl 14 på onsdagen, så då passade det alldeles utmärkt med en liten Umeå och Emma tripp! På måndagskvällen lagade vi mat och sedan bakade vi kladdkaka, såg på tv och bara mådde gott. På tisdagen vaknade jag innan Emma så då passade jag på att ta ett bad innan frukosten. Resten av dagen spenderade vi på stan och Café Göteborg. Jävlar i min låda vad Café Göteborg är värt varenda liten krona. Vi använde ett häfte med rabattkuponger då vi fikade, annars hade det blivit en gaanska dyr lunch/fika. Fetaosttoast med honung och sallad och till efterrätt blev det smartiesglass. Hur mycket mat och fika som helst! Dessutom fick man gelehallon då man hade lunchat klart! Verkligen jättegott! Kan rekomendera det stället!
 
Då vi hade gjort stan klar och lunchat/fikat klart gjorde vi ett besök på bildmuseet, de hade en utsällningmed speglar, man fick till och med "gå in i en spegel"! Det var en stor spegelkuv mitt i rummet, i spegelkuben var det fullt med speglar samt en gunga. Det var häftigt att gunga i ett rum med speglar på golv, tak, väggar, dörr... Hade kunnat gunga hela dagen...
 
Sedan tog vi en promenad till strömpilen där vi besökte returbutiken, jag fann mig en matruska där minsta dockan var borta så den kostade bara 30kronor då, de andra som fanns kostade över 200! Vi handlade även lite till middagen, hemgjord pizza, innan vi tog bussen hem. Var helt slut på kvällen. Vilken härlig "weekend" mitt i veckan! Skönt med ett avbrott från vardagen :)
 
Men nu är jag tillbaka i Lycksele igen och snart kallar kvällsjobbet!
 
 

Geocaching!

Min förkylning är så mycket bättre nu! Bara lite täpp i näsan, har hittils bara nyst en gång idag, men jag funderar om halsen inte riktigt är bra eller om det bara är jag som tänker på halsen och känner efter så mycket att den känns lite krasslig?
 
Jag har börjat med en ny grej, geocaching! Riktigt roligt! Man laddar ned en app på telefonen, där finns det en karta som visar vart cachar finns, de har koordinater, så då ska man fara till den kordinaten och hitta cachen, en burk av något slag som man ska skriva sitt namn i och sedan logga på geocaching.com. Kanske inte låter så spännande men då man väl har börjat går det knappt att sluta leta efter dessa burkar ;) De är gömda på olika ställen, vissa är klurigare än andra att hitta! Igår kom det visst ut en ny chache här i Lycksele, så jag följde med Jenny ut på spaning! Det var en cache där man skulle leta upp olika husnockar, sedan ta numret på huset de fanns på, sätta in numret i en matematisk formel och då fick man ut nummer att sätta in i GPS-koordinaten för att hitta cachen. Vi hann inte leta upp själva cachen igår, men vi var så nära, tyvärr skulle Jenny iväg och jobba, så det hanns inte med. Men imorse for vi ut igen, då var även Julia med, och vi hittade cachen, och vi var först att logga den! Det ska vara en eloge att hitta cachen först av alla! Då cachen var hittad for vi på ett fik och åt frukost. Hur kul som helst!
 
Detta är en cache som jag och Viktor hittade, så ni får se hur en cache kan se ut :) På geocaching.com kan man se alla cachar man har loggat, det finns massor olika typer av cachar, man kan även besöka andras sidor, se statistik, se kartor på vart cachar finns, och de finns över hela världen!
 
Ikväll väntar kvällsjobb för min del, börjar kl 14, frågan är om jag är nog frisk och kry för att träna lite innan, jag ska känna efter....

Fettisdag, -semlans dag!

Idag är det fettisdag, jag börjar jobba kl 14, så jag har laddat upp med en semla alldeles nyss. Hade med mig en hembakad semla från min mor. Mums så gott! Älskar mandelmassa, semlebulla och grädde. Såååå gott! Sedan har jag dessutom dragit på mig en förkylning och jag tror nog att semlan hjälper tillfrisknandet ;)
Hoppas verkligen att jag snart är frisk, tycker inte om när näsan är täpp ena sekunden och rinner andra sekunden, på köpet får man dessutom ögon som tåras.... Tråkigt...
 
 
 

En täpp näsa och ögon som rinner...

Nu är det andra veckan jag jobbar som "riktig" sjuksköterska. Känns bra! :) Allt är ju så väldigt nytt och det är ständigt nya saker man får lära sig, en ständig utveckling.
Jag körde till hit till Lycksele igår och kommer inte att få fara hem igen förrän den 14:e. Typ två veckor bort... Jobbar hela nästa helg, därav den långa vistelsen.
1:a April kommer jag att få byta lägenhet här, då får jag flytta in i en lägenhet med kök, 40kvm. Just nu har jag bara två kokplattor, jag har dessutom hört att de ska vara helt värdelösa. Har inte använt dem något ännu...
 
Har dragit på mig en väldans förkylning. Näsan är täpp och ögonen rinner. Usch... Hoppas att det snabbt går över...
 

Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0