Känslan fanns, det var viktigast.

Förra året försökte jag verkligen njuta lite av julen, det är ju en fin tid på året. Dock har jag näst intill haft noll julkänsla de senaste åren, närmare de senaste 6-7 åren. Förra året blev kanske lite av en flopp. Men jag pyntade i alla fall lite. Det var inte mycket, men lite jul fanns det framstökat hemma hos mig då.
Detta år har jag upplevt julkänsla. Gardiner byttes, ljusstakar kom fram, julstjärnor hängdes upp, ljus inhandlades, apelsiner pyntades, julkort tillverkades, julklappar inhandlades, tomar, änglar och lite av varje fanns här och var. Till och med en julgran kom fram. Myisgt. Känslan fanns i år. Jag såg fram emot julen.
Veckan innan jul försvann plånkboken, med allt sitt innehåll. Typiskt. Julen kom och knackade på dörren. Fint.
Dock blev inte julen alls som det var tänkt ändå. Herr/Fröken magsjuka knackade på dörren, och dörren öppnades, dock var det inget varmt välkomnande. Men vad ska man göra... I varje fall känner jag mig nog ändå nöjd med julen. Jag hade känslan, och det är viktigast.
Julen blev ju även vit. Mycket snö som lös upp i mörkret. Kallt var det också. 
Spelar ingen roll, julen kom och den for.
Nu ska vi se fram emot att fira in det nya året, och det skall ske med buller och bong!
 

Damn shit.

Har varit och skrivit tenta på morgon, gick antagligen helt jävla skit-kasst. Why not känner jag? Huuuh. Kände mig inte alls pepp eller sugen på att skriva tenta idag, eller, gör man någonsin det? -Jag tror icket det...
 
Har förresten sovit riktigt kasst inatt, har drömt en hel massa, och inget i drömmen gick bra. Jag drömde att vi skulle ha nån fest för någon som fyllde år, så vi hyrde ett hus, eldade i en kamin, men det var inge bra, för det blossade upp och jag var bara millimeter från att bli helt bränd av lågorna. Fy, sedan fortsatte det ungefär på samma vis genom hela drömmen. Måste ju ha något att göra med branden som var här i Älvsbyn igår... Familjer som blev utan hem. Usch! Min lilla plånka som är på språng är en prutt i rymden i jämförelse... Men det känns ändå kasst, och det kommer jag nog inte undan. Tänker på de som blev hemlösa igår... Svårt att föreställa sig det. Tappa allt som man äger på en gång... Hemska tanke. Hoppas det löser sig på ett bra sätt för er!!
I och med min dåliga sömn i natt känner jag mig heltrött, som en björn som har missat att gå i ide... Ska nog gå och vila ett tag, sedan måste jag sätta igång med lite plugg igen. hoho...
 
Åh, just det.. Skotta måste jag ju också göra...
 
 

Emma Grahn.

Hoho. Ett alldeles fabulous julkort fanns i min postlåda igår från EMMA GRAHN, som i detta nu befinner sig i varma härliga Thailand. Jag har ju inte varit där, så jag vet ju inte om det är härligt. men jag kan då inte tänka mig annat! Tänk på solskyddet och ta´re chill. Emma! Här är det hur mycket snö som helst, du kommer att få alldeles nog av den varan då du kommer hem igen! Howhow....
 

borta borta borta. VAR ÄR DU?!?!!!??#&%

Viiiilken jävla dag alltså. The plånka is GONE!!!
Huvva. Jävla helvete. Men det är väl bara gilla läget. Alla slantar är i alla fall kvar på kontot. Tur det i alla fall. Nu håller jag bara tummarna för att det är någon vänlig själ som har hittat den och har hjärta att lämna den till polisen så jag får alla mina kort/pengar/kvitton/annat skit i  som fanns i plånkan tillbaka. Har i alla fall spärrat bankkortet och beställt ett nytt, anmält mitt körtkort som bortttappat/stulet så jag får en blankett för ansökan om nytt körkort. God damn it. Detta var ju inte vad jag hade planerat. Önskar till tusen miljarder att jag får ett samtal imorgon där en röst berättar att de har min plånka i tryggt förvar och att jag kan komma och hämta den på studs! Då tar jag racerbilen och styr den mot the plånka. Come home to mamá!
 
Annars är det väl bra. Sovit hos Anneli natten till idag, skönt var det. Vi har surrat om ditt och datt och om den kommande tentan imorgon. Pennan är inte vässad då har jag haft fullt sjå med att tänka på min stackars lilla plånka... Huuuuh! :(

Dock hade jag något fint i min postlåda då jag kom hem idag! Det förgyllde min dag! Precis idag då jag behövde det som mest! Känns bra att veta att jag finns i någons tankar! :)
 

Ända fram till stjärnstopp!

Jag har hamnat på latsidan då det gäller bloggen.. Ska försöka bättra mig!
Har gjort min första vecka på rättspsyk. Mycket intressant och mycket att ta in! Många funderingar och tankar dyker upp under tiden. Det är verkligen inte lätt för alla.. Jag är verkligen glad att jag har det så bra som jag har det, underbara vänner, familj och pojkvän. Jag känner mig trygg. Det är svårt att tänka sig in den situationen som patienerna jag möter befinner sig i. Otroligt otroligt svårt. Jag har pratat med några av dem, det ger en liten annan bild av livet. Det är tufft, många hamnar ute i dikeskanten av livet, men så kan det komma en någon som bogserar upp från diket, leder en på rätt väg. Sedan kanske man hamnar hos någon som måste laga, Vissa fall är helt klart klurigare än andra. Men jag tror allt går att fixa, kanske blir det inte alltid helt bra. Men det finns hopp, och jag känner det. En mycket intressant och givande praktik har jag framför mig!
 
I helgen har jag hjälpt Viktor i bussen! Det går framåt! Kul när det börjar märkas skillnad! Vi har även hunnit på gymmet några svängar, skönt att det börjar tas upp igen, vi har verkligen haft en svacka ett tag nu...

Vi har även hunnit klä granen! Sjukt fin gran med massor av glitter! Har nog aldrig skådat vackrare gran i mina dar! ;)
 
 
Nu ska jag packa ihop allt till imorgon, ska till Piteå och Anneli imorgon efter praktiken, vi ska plugga tillsammans och sedan ska jag sova över där! :)
 
Viktor har i sedvanlig ordning gett sig av till Kaunisvaaraa för en jobbarvecka, men sedan ska han vara ledig och hemma under jul/nyår! MYS! Synd bara att jag ska jobba som attan...
Viktor är bäst.
 
 

I remember, and I will smile every time.

Samvetet, ärligt talat, kan inte du bara gå och gömma dig längst in i en garderob i ett öde hus någonstans långt ute i ödemarken? Du knackar på då jag som minst behöver dig.
 
Har varit ute på en promenad med Frida! Tack så mycket för den värmande stunden. Alltid lika trevligt! Mina kinder är nu rosiga och jag känner mig lite sådär härligt trött och däs i kroppen. En brasa brinner i kaminen, ljusen är tända. Vilken måndagkväll. Denna just nu så fina kväll ska få avslutas med lite uppsatsskrivande.. Hoh. Kanske inte lika kul och kanske inte lika trevligt, men trevligt kommer det bli då den är klar! :)
 
 
Oh my god. En urgammal bild på mig och Frida, misstänker att det är från någon av våra första tävlingar i dubbelbugg. Som jag saknar den tiden! :)

Jag ser på dig och du ser på mig.

I fredags var jag och Viktor och simmade några längder på badhuset, härligt! Jag gillar att simma! Sedan for vi till Nybyn och såg En resa till Phuket med Viktors mamma, åt chips med dipp och drack julmust.
 
På lördagen var jag en sväng till storheden med Alice och sedan julpyntade jag lite här hemma! Ganska mysigt måste jag säga! :) Sedan på kvällen var vi till Kåbdalis och åt middag. Vi testade nyårsbuffén, till förrätt var det Ruccolasallad, getost, rödbetor och pinjenötter, till varmrätt var det potatismos med tryffel, ankbröst och nån lite stjälk grönt och till efterrätt fick jag tre olika sorbeér/glass eftersom jag inte tålde den egentliga efterrätten som var cheesecake med grädde och nå mer.. :) Det var väldigt god mat och det blev en riktigt trevlig kväll!
Igår jobbade jag, hade en delad tur på hemtjänsten, Mysigt att träffa alla gamla, jag hinner sakna dem mellan varven jag jobbar!
 
Fina Viktor! :)
 
Varmrätten: Ankbröst med potatismos! :)
 
Idag har jag haft praktik, sista veckan på med Ugglans sköterskor. Nästa vecka befinner jag mig på rättpsyk i Öjebyn!
Måste ordna till min uppsats som ska in på fredag. Suck.. Nåja. Det är väl bara bita i det sura äpplet, dölja grimasen och kämpa vidare...
 

Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0