Tillbaka till verkligheten, hade faktiskt hunnit glömma hur det kändes

Då har jag varit och skrivit denna skräpiga tenta ännu en gång, denna tenta kommer att förstöra hela min karriär. Jag kommer nog aldrig att passera denna barriär. Känns helt och hållet omöjligt. Det gjorde ju inte saken bättre att jag var sängliggande och sovande hela måndagen då jag var sjuk, fy tusan. Sedan jobbade vi på med opponeringsarbetet och vår presentation till examinationen, som var igår, hela tisdagen. Sedan somnade jag kl 20 på tisdagkväll, vilken jäkla huvudvärk jag hade, efter nästan 12 timmars sömn slog jag upp ögonen och då var det bara göra sig klar för examination av c-uppsatsen, vilket tog från 9-14 igår. Så tiden jag hade till tentaplugg blev en ynka liten eftermiddag/kväll. Det verkar inte vara meningen att man ska lyckas...
Idag har vi dessutom fått tillbaka vad vi ska revidera på vår uppsats innan den är helt färdig. Kill me. För min del får det bli morgondagens problem. Imorgon önskar jag dessutom att få uttrycka, "problem solved".
 
Trots ilska magar längtar jag tillbaka till värmen och lugnet, längtar hur mycket som helst!!
 
 

Den soliga semestern som slutade med ett smärre kaos....

I söndags morgon kom jag och Emma hem från värmen. Men ack så skönt det var trots allt... Vår lilla semester började grymt bra med turkiskt bad, pool-häng och många dagar på stranden och många dopp i havet. Gudomligt härligt. Alldeles lagomt varmt på dagarna och svalt på nätterna. På eftermiddagar och vissa kvällar har vi pluggat. So far, so good. Men så råkade Emmas mage bli lite på sniskan natten till fredag. Så jag gick ut på egna äventyr på förmiddagen/lunchen, sedan hade Emma blivit friskare så då hängde vi vid poolen och sedan på kvällen var vi ut på "stan" och kikade i butiker. Väldigt trevligt. Vi såg de sista avsnitten av Pip-Larssons Kastrullresan (rekomenderar verligen den!!) och sedan somnade vi såå gott för att vakna upp till den sista dagen där vi skulle jobba det sista på brännan... Men icket! En mage, annu ilsknare än förra natten ställde till det rejält. Efter en hel del velande fram och tillbaka hit och dit, så blev jag less och bad receptionen ringa efter en ambulans så vi fick komma oss till sjukan med blåljus så de skulle kunna se över Emmas ilskna mage. Diverse prover senare, dropp, antibiotika så kom läkaren tillbaka och sa att Emma hade en "very bad infection" i magen. Efter dropp och antibiotika blev hon friskare och vi skrev ut oss för att hinna med bussen och flyget som skulle ta oss hem under natten/morgonen. Flygresan gick bra trots allt. Hemma har aldrig varit så bäst som just då.
Men jag bjuder på några härliga bilder från resan ändå, se och njuuuut.
 
 

Hälsningar från värmen!

Tjäna.
 
Vi har det bra här i Turkiet, Alanya och värmen. Vi provade på Hamam igår, ett turkist bad. Först fick vi gå in i ett varmt rum med en himla massa andra kvinnor. En efter en fick vi lägga oss på en marmorskiva och bli skrubbade, insmorda med skum och sedan en helkroppsmassage på 20 min. Så sköööönt! Rejält inoljade blev vi då! Denna skrubb skulle göra att brännan blev bättre samt att den skulle hålla längre. Vi får väl se, Sedan traskade vi tillbaka till hotellet, åt lunch och sedan la vi oss vid poolen och solade. Verkligen varmt! Poolen var dock verkligen kall. Så något dopp blev det inte.
Idag ska vi på stranden och må skönt. Kanske ska vi också besöka någon marknad som visst skulle vara på tisdagar. Då får vi pröva våra prut-kunskaper ;) Tror det går galant!
För att inte glömma, vi gör faktiskt skolarbete också.
 
 

Det är inte alltid lika lätt som det ser ut

Jag och Viktor har varit och tränat våra ben på förmiddagen, kommer nog ha en massa träningsvärk i övermorgon... Hujja.... Jag har näst intill packat klart för imorgon, ska bara packa klart handbaggaget och lite matsäck, sen är jag redo. Hoppas det blir en toppenvecka! :)
 
Ikväll är vi bjudna till mamma på palt-middag. Ska bli så gott! Flera veckor sedan jag åt palt sist! Annars bli det nog en lugn kväll, ska vara pigg och fräsch till flyget imorgon, 7.30 lämnar vi älvsbyn och beger oss mot kallax. Great!
 
Hm. Tror nästan jag ska ta och sova lite middag innan det är dags för middagen och den tillhörande paltschwiiiimen som kommer efteråt. Gillar´t!
 

It's getting closer!!

Igår skickade vi in vår "färdiga" studie till vår handledare för feedbck innan inlämningen till examinationen. Jag är så nervös att allt vi har skrivit till i abstract, diskussion, intervention och slutsats ska vara åt helvete fel. Då tror jag att jag fäller några tårar... Usch.... Vilket jäkla jobb det har varit med denna förbaskade studie. Den versionen vi skickade in till handledaren är 30 sidor, då är försättssida och refernslista inkluderat. Stackars examinatorerna som ska granska dessa. Stackars dem, men de har väl själva valt det... Jag håller i alla fall tummarna att det som står är bra och att vi endast ska behöva rätta till någon meningsbyggnad, inget mer. Så mycket jobb för ingenting... Det ska bli underbart att åka till Turkiet på söndag och bara må gott en vecka, utom lite tentaplugg då... Som jag längtar. Har målat tånaglarna, så nu är jag näst intill klar för avfärd!
 
Förresten, jag lyckades näääääästan ta 47,5 kg i bänkpressen igår, nästan, Viktor fick ge stången en liten liten knuff uppåt med två fingrar i vändningen, sedan gjorde jag visst resten själv. Nästa gång kanske det går ;)
 
Jag och Emma på halloween förra året innan vi for till storforsen och röjde. Vilken kväll...
och vilken vecka vi har framför oss i värmen! ;)
 

Spontant, vi åker på söndag

Jag som har lite svårt för detta med spontanitet. Jag tycker om att tänka och fundera. Överväga fram och tillbaka, fundera lite til, möjligheter, hinder... Det gäller även då jag bara ska handla, typ ett bar byxor, eller en choklad. Finna alltid så mycket att välja på. TIllslut brukar det inte bli något och efteråt brukar jag alltid ångra mig... Men nu är det så att jag och Emma har bokat en sista-minutenresa til Turkiet, all inclusive, 4-stjärnigt. Vi bokade igår och åker på söndag. Awesome. Vädret ser bra ut och hotellet ser magnifikt ut! :)
 
 

En tung dag, som alla andra dagar som innehåller litteraturstudier

Vaknade med huvudvärk idag. Svårt att få sämre start på dagen. Igår försökte jag verkligen köra igång med diskussionsdelen på vår litteraturstudie men kom inte alls igång, inte ens lite. Usch. Har hamnar i en av dessa skolsvackor igen. ÄR LESS!!! Så less, och trött.... Motivationen ligger nu på minus igen, Förra veckan var jag på plus-sidan, men nu är det långt under minussträcket. Hujja.... Vill krypa ned under täcket igen...
Sen känns det ännu tyngre då man funderar vad denna eländiga uppsats ska ge mig i framtiden? Hur skall detta hjälpa mig att bli en bättre sjuksköterska? Nej, inte på något endaste enstaka vis. Det gör att det känns ännu mer tungt än vad det redan känns. Om det ändå hade haft en bra syfte, men inte fan har jag tänkt bli någon forskare, och om jag någon gång kommer på att jag vill det, ja, då kanske jag gårnån kurs för att bli forskare. Usch och fy och tvi!

Ähhhhhh.... FInns det något roligare att berätta? Hm. Nä. Huvudet värker. Jag tror jag fixar mig lite mer kaffe, då kanske kaffet dränker huvudvärken. Hope so.
 
En fin bild från i somaras får lätta upp den annars så tunga huvudvärksdag.

Danskung

Tidiagre anmälde jag Viktor på en nybörjarkurs i bugg. Den börjde förra söndagen men då var vi så trötta efter allt bussåkande under helgen så vi beslutade då att stanna hemma istället. Så igår var vi på kursen för första gången, vi var där tillsammans då jag anmälde mig själv också som mentalt stöd åt honom ;) Det var faktiskt riktigt kul, vi stannade i galaxen sen och tränade på allt de hade gått igenom under kursen. Så duktig Viktor är! :)
 
En bild från midsommar med våra fina midsommarkranser! Dock är sommaren ett minne blått nu då jag ska byta till vinterdäck på bilen idag. Snart är det vitt och fint ute av all snö!
 
Annars igår hann vi med en massa annat också, träna på gymmet, vinterstäda i Nybyn, äta lunch/middag hos mamma, kalas för Wilma som fyller fyra på imorgon och sedan då danskursen, Effektiv söndag!
 
Denna vecka kommer åter igen bestå av hårt plugg fram till minst torsdag, då ska hela c-uppsatsen vara så gott som klar. Det vi har kvar att skriva är diksussion angående resultatet, sammanfattning och slutsats. Sedan hoppas jag innerligt att detta ska avslutas, en gång för alla... Oh my....

Simma lugnt

Oh my. Jag känner mig så trött. Ändå har vi sovit hur länge som helst på morgon. Viktor for till Nybyn för att ge bilen lite kärlek och jag for på badhuset för att ge min kropp kärlek, 100 längder senare kände jag mig nöjd och gick i bastun. Helt slut. Märks verkligen att jag har varit slarvig med kondotionen... Hoppas på att det blir ändring på det snart...
 
Var till reumatologen i torsdags. docktorn jag träffade tyckte jag var överrörlig och ska därmed inte stretcha. Inte heller tyckte hon det var en bra idé att bada i varmvattensbassängen då kroppen blir mjuk och det blir lättare att göra större rörelser som stretchar ut musklerna. Fan. Jag som hade hoppats på att  få bada massor där till vintern. Men icket. Styrketräning var bra, så det är  väl bara köra på det det då. Utan att stretcha.... tusan... Men jag måste ändå säga att läkaren jag träffade måste vara en av de bästa. Uppmärksam och det kändes som att jag blev tagen på allvar. I sommar har mina leder spökat med inflammationer som jag inte har upplevt tidigare.
 
Ikväll behöver vi inte laga middag då vi är bjudna på grillmiddag och svärisarna. Mums! Lyxigt att inte behöva tänka på att laga mat. Det gillar jag! :)

Bara fullträffar, pang, pang, pang!!

Igår var det tisdag, och vilken bra dag!! Besök hos tandläkaren, inga hål, allt såg fint ut. Bara lite fix och sedan var det klart! Tog prover för mitt besök hos reumatologen imorgon. Vi fick klartecken att skicka in det vi har färdigställt till rapportseminariet på fredag och bilen gick genom besiktningen. Den enda anmärkningen på bilen var att stötdämparen höger bak hade börjat läka lite, men de tyckte inte det var dags att byta den än, det kunde vänta :) Dock tyckte de att själva bilmärket (ford) och min nakna kille i backspegeln var mansförnedrande och tyckte den skulle bli underkänd på grund av det, dock med glimten i ögat! ;) Bara fullträffar hela gårdagen!
 
Idag ska vi endast kolla igenom rapporten en sista gång innan vi skickar in den till seminariet på fredag. Så skönt. Har aldrig i hela mitt liv pluggat så mycket som denna kurs, eller egentligen det senaste året. Vilka helt sjuka kurser vi har haft och vilken jäkla tid de tar upp... Slutkörd innan jag ens har legitimation... Hujja....
 
 

Sista tävlingen resulterade i en andraplats i SM!

I helgen var på den sista rallycrosstävlingen för denna säsong. Viktor blev fyra i tävlingen och totalt tvåa i SM. Näst bäst i långa landet falukorv i sin klass super nationell 2400. Så himla duktig Viktor är på att köra sin bil!! Det pirrar i magen varje gång han står på starten och ännu mer då han sedan kör.
Här kommer lite blandade bilder från säsongen.
 
 

Imorgon styr vi mot Götene och sista SM-tävlingen!!

Igår kom Viktor hem, fastän han egentligen skulle komma hem från Kaunis idag. Så kul!! :) Vi åt middag på Café storgatan och sedan for vi till Nybyn för att hämta rallybussen som skulle få nya dämpare, då for jag till Frida istället och hängde med henne. Vi räknade matte,  Frida håller på med matte B och jag agerade lärare. Hoho. Jag saknar faktiskt verkligen matematiken. Det är sååå kul!!

Idag ska jag hålla på med denna C-uppsats, nästa vecka är det dags för rapportseminarie, så då ska i princip allt vara klart utom diskussionen som endast ska vara lite smått påbörjad. Det börjar faktiskt närma sig ett slut...
 
Imorgon styr vi mot Götene för sista tävlingen i Rallycross-SM som är på lördag. Det är spännande, Viktor ligger två poäng bakom ettan. Det är mycket jämt i täten och vad som helst kan hända... Men det ska bli så spännande! Jag har lite fjärilar i magen!
 
Från Haninge där Viktors bil bara blev skrot och korn... Nästan.... Den tävlingen gick väl inte allra bäst... Tyvärr hann den inte bli lagad till nästa start...
Från en av Sm-tävlingarna i Älvsbyn där Viktor faktiskt tog hem segern, i båda tävlingarna! :)
 

Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0