Året var 2011...

Under detta år, 2011.. Ja, vad har man då hunnit vara med om. Säkert är det massor som man har hunnit glömma bort men även många saker som har etsat sig fast lite hårdare än andra.


I början av året började jag en ny utbildning, sjuksköterska. Jag sökte in till LTU, jag var less på att springvikariera. Man kunde aldrig slappna av, man ville alltid vara tillgänglig och pigg OM de skulle ringa morgonen därpå och fråga om man kunde jobba. Vardagar, kvällar, helger. Alla tider ville jag finnas tillgänglig. Jag fick ihop mycket jobb året innan, så jag skulle lätt ha klarat mig på de lönerna. Men jag kände nu att jag faktiskt ville bli något, och jag ville börja med de nu, helst igår.
Den enda sjuksköterskeutbildningen som började på våren 2011 på LTU var en distansutbildning. Från en början var jag väldigt skeptisk. Distans? Funkar det? Sitta hemma framför datorn och titta på en skärm, kommer jag ha nog med disciplin på mig själv för att fixa en distansutbildning? Vilka fler kommer att börja? Det fanns många frågor. Men nu har jag kommit fram till att detta vart ett av de bsäta besluten jag har tagit. Distans, så otroligt härligt. Disciplinen? -Japp, det är på plats. Det har gått bra, bättre än vad jag hade förväntat mig av mig själv. Nu har jag snart gått ett år av tre på min utbildning. Jag trivs som fisken i vattnet och fjällbjörken på fjället. Det känns rätt. Hoppas det forsätter kännas lika rätt.
Har även planer på att vidareutbilda mig, och jag tror inte att jag kommer vänta så länge. Min mor tycker man ska ha mer kött på benen innan man läser vidare, men vafan. Det finns ju andra som har klarat det, varför skulle inte jag göra det?

Jag har hunnit vara uppe i fjällen och dra upp en riktig baddare till röding, 1,7m kilo! Underbar upplevelse. Det finns fler kvar i den storleken, jag ska utmana dem till våren. Jag, mitt pimpelspö och min milleniumpirk. Vad kan gå fel?


Under sommaren har jag jobbat på Fluxens hemtjänst igen, tredje sommaren på raken. Trivs jättebra både med jobbet, med vårdatgarna och med personalen.



I slutet av augusti hände en mycket tråkig, men ändå väntad, sak. Min morfar valde att lämna oss. Han var sjuk, inte riktigt med sjukdomar, men han var sjuk på så sätt att han inte längre hade den där glöden som fanns förut. Sista tiden låg han och sov mest. Han hade lite ont, han var trött, orken fanns inte riktigt där den brukade. Nu hoppas jag att han har kommit till ett ställe där han är och går i skogen, plockar bär, jagar älg, sitter ute och fiskar i en eka på sjö. Drar upp storåbbarn. Skrattar, busar, äter sin älskade choklad. Sitter med sin skoter på en sjö och fiskar. Jag är säker på att han har det bra där han är nu.
Men älskade morfar, du ska veta att du är saknad, otroligt saknad. Saknar dina omfamningar, dina kramar, ditt otroliga sifferminne, chokladen du alltid handlade, dina glada ögon. Mitt minne av dig är så fint. Bästa morfar.





Under detta år har jag även gått från samboliv till ensamboende. Det har varit en riktigt jobbig tid på många sätt. Tiden stannade av. Jag stannade av. En dimma lade sig runt mig... Dimman kommer nog alltid att finnas med för att skugga och omsluta mig. Den har lättat, men den finns fortfarande kvar.
Jag trivs jättebra med min lägenhet. Den är som gjord för mig. Lagomt stor, fräsch, badkar, balkong, kök, sovalkov. Underbar.






Sista halvåret av 2010 hade jag uppehåll från dansen, men i slutet av 2010 tog jag upp träningen igen. Nu dansar jag med Mikael, det har gått bra för oss. Lyckats ta oss upp till Bugg Vuxen B. Det var inget som jag trodde att jag skulle få vara med om. Det känns grymt och jag hoppas vi snart gör entre på dansgolvet i Bugg Vuxen A.





Det var nog mitt år i stora drag. Finns mycket man inte kommer ihåg, men som man önskade att man skulle minnas. Men dessa händelser är nog de stora förändringarna för mig som har skett under 2011.

Ser att inlägget ser helknäppt ut, men det bjuder jag på. He kost åssit extra!



Ingen sovmorgon...

Blev väckt imorse strax innan sju, det var telefonen som ringde. De behövde en vikarie på fluxen idag, så jag trippade upp, slängde på mig nå kläder och gick till jobbet. Hade planer på att sova riktigt länge idag. Var varken rätt så länge igår. Men har ändå känt mig ganska pigg idag måste jag säga! Tagit mig en liten pn nu på eftermiddagen efter jobbet. Så nu är jag på topp igen!

Blir även jobb imorgon, en kort tur, 7-13. Härligt! Sedan får man se vad som händer!

Hade tänkt börja lite smått med psykologin nu, det närmar sig tentan. Sjukt otaggad och omotiverad att börja. Men har väl inget annat väl. Det är bara att bita sig i läppen och köra på. En kaffekopp, nån chokladbit. Ja, det kanske kan funka. Hjärnan kanske kan återväckas efter denna skolfria period (sedan 22/12). 7 hela dagar utan att jag ens har öppnat böckerna, skämmas eller njuta. Både och. Härligt att ha fått vila från skolan ett tag, men desto mer att göra sedan.. Huh. Ekvationen går aldrig ihop. Undra på det.


Ibland känns allt bara så jäkla tungt. Ingenting känns vara på plats, det bara flyter runt runt... utan att fasta någonstans. Andra gånger känns allt toppen. Andra gånger vill man bara gå och lägga sig. Förvirrande. ibland orkar man bara inte.

SOME people WANT IT TO HAPPEN,
some WISH IT WOULD happen
OTHERS MAKE it happen.

I don't do mornings, I'm going back to bed.

Fuck, sov lite längre än vad som var tänkt. Vaknade för ett litet tag sedan. Nåja. Sitter i alla fall med min frukost nu, just insett att jag måste pallra mig iväg på affären för att handla idag. Åh.. Men det får bli senare i eftermiddag. Nu väntar promenad med Alice, luncha med vänner, handla(?), hälsa på min far, träning och sedan myskväll ikväll. Bra dag idag.

Bäst att fortsätta med frukosten nu.

Ha det bäst alla där ute!

Älskar dessa små serie-snuttar...

Julhelgen

Nu har julen passerat, och fort har det gått! Har jobabt hela julhelgen, julafton, juldagen, annandagen och idag. Bra med cash, många timmar inbringade under denna helg. Inte helt fel.
Var ut på sparta på juldagen, hade så sjukt kul! Träffade lite gamla klasskompisar och lite nytt folk. Mycket mycket trevligt. Sedan gick jag och Alice hemt till mig och sov. Annandagen blev en lugn historia, vi såg riktigt länge, åt god frukost, promenerade ett bra tag. Sedan jobbade jag på kvällen. Kan säga att den dagen passerade snabbt!

Jag känner mig ändå nöjd med julhelgen, trots att jag har jobbat hela.

Idag har jag haft en långkväll, 13-21.30. Men den har gått otroligt snabbt ändå måste jag säga. Tycker det är så härligt att jobba med gamla människor. Dem förstår jag mig hyffsat bra på.. Har provat jobba på dagis/fritids/förskola också, inte riktigt min grej. Men ju mer jag har jobbat med barn desto bättre har det känts. Är väl en vanesak antar jag.

Imorgon ska jag ut och gå med Alice på förmiddagen, sedan blir det lunch på Café storgatan vid 13-tiden med några vänner. Efter det ska jag hälsa på min far och på kvällen har jag träning. Har även en del andra ärenden jag måste ta tag i imorgon också. Gäller bara att komma ihåg dem!

Nae, nu ska jag nog gå och lägga mig och läsa lite kanske. Lät inte alls som en dum idé.

Hoppas alla ni andra också är nöjda med julen!
Nu är det bara att börja ladda inför nyår.




Confused little girl

Snart är jag på väg till jobbet igen. Sov till klockan 6 idag, hade egentligen bara tänkt sova till halv sex... Men jag behöver nog den den extra halvtimmen intför kvällens äventyr.

Igår efter jobbet gick jag helt i mina egna tankar, såg en som kom ut från en port och tänkte: "jag skyndar mig så hinner inte dörren stängas och jag måste ta fram nyckeln för att låsa upp". Dessvärre hann jag inte så jag fick låsa upp porten i alla fall. Då jag kommer in så tittar jag upp och ser mig omkring. Jag kände inte alls igen mig. Mitt trapphus ser inte ut såhär (om de inte har hunnit bygga en jävla massa under tiden jag har varit på jobbet). Hittade dock inte heller mitt namn på skylten längst ned där det står vilka som bor i den uppgången. Då insåg jag att jag hade gått in i fel port. Härligt, Ida. 5 poäng till dig...

Skämmigt värre. Nåja, jag hittade ju hem i alla fall, efter att ha insett mitt misstag. Det var gårdagens blunder.
Undra vad denna dag har att bjuda på? Jobbar ungefär samma tider idag..

Ikväll ska jag ut på sparta efter jobbet med Alice (polar hotell kommer aldrig finnas i min värld! .punkt.slut.). Hoppas man träffar lite kul folk! Men det brukar ju kallas "hemvändar-helgen". So, why not lixom?

Äh, nu är det bäst att jag göra mig klar för dagen.
Tjao, tjingeling.


Hope whispers; try it one more time.

Hoho.
Ganska lugnt på jobbet ikväll. Är väl kanske ganska skönt det också någon gång.
Har varit och ätit jul-lunch med min mor och mormor idag på fluxen. Smakade superbra! Jag åt av kallrätterna och gröt. Jag är ju egentligen en riktig gröt-fantast och har förut ibland ätit gröt frukost, lunch och middag. Dock har detta lugnat ned sig något och jag äter väl egentligen inte gröt allt för ofta nu för tiden...
Efter lunchen for jag och mamma till kyrkogården och tände ett ljus för morfar. Det var väldigt många som var där och tände ljus faktiskt. Riktigt mysigt. Det blir som en speciell stämning med alla de tända ljusen och de anhöriga som är på plats.

Denna jul är första gången utan morfar. Han är saknad. Den finaste och mest godhjärtade människan, min morfar. Men han har det nog bra där han är nu. Jag tror faktiskt inte att man kan lämna jordelivet på naturlig väg innan man verkligen känner sig klar för att själv vandra vidare. Men det är ju som jag tror. Det är inte alltid lätt att första, detta med döden. Men de kära vänner och anhöriga som inte längre finns kvar bland oss har nog själva valt när det har varit dags att sluta ögonen för den eviga sömnen. De har helt enkelt känt sig klara.
Det är säkert många som saknar anhöriga och vänner när det är en sån här stor familje-högtid. Jag skänker er en tanke ikväll. Det är inte lätt och man utsätts ständigt för nya prövningar i livet. Det är ett sätt att utvecklas och skapa coping-strategier för att klara nya, kommande, påfrestningar. Det är bara så... Om än det är tufft och grymt ibland.

Ojoj. Idag upptäckte jag en riktigt skrattretande sak. Jag är tjejen med koll, och kommer alltid att vara.. Hrmpf*
Men det kommer nog att bli en riktigt härlig julklapp till mig själv i alla fall. Det är ett som är säkert, om det inte har blivit något missförstånd från min sida det vill säga...

*Läs det ironiskt. Jag har nog egentligen för lite koll och flyter nog mest bara med strömmen som en död fisk med en tanke om att "det ordnar sig, det är som det ska....". Riktigt mycket bullshit ibland. Riktigt, riktigt mycket bullshit. Jag borde skaffa mig en självhjälpsbok.. Undra om ens det skulle hjälpa??

Hoppas ni alla har haft en riktigt bra julafton!
Ärligt talat, julen är nog inte riktigt något för mig.. Så jag hoppas ni andra har tagit vara på den bättre än jag. Fick ett otroligt sug att plocka bort allt julpynt idag.. Julen är ju lixom över nu.. Men jag bestämde mig för att låta det stå framme ett tag till.
Hade från början tänkt ge denna jul en riktigt ärlig chans. Försöka skaffa mig julstämning, baka, bygga pepparkakshus, göra julkort, pynta ordentligt hemma, trycka fast nejlikor på apelsiner för den goda lukten... Det enda som blev av var lite julpynt, en ljusstake, en älg/ren, en snögubbe, några flugsvampar, två tomtar, ett litet änglaspel... ja. Det var nog allt..

Men nästa år, då jäklar. Då blir det ett nytt försök.
Nu är det bara att börja ladda för det nya året som är på intågande, 2012. Here I come!!
Vad har ni för planer/löften för nästa år? Jag tänkte skriva ett inlägg om mina senare. Håll utkik!

 


God jul!

GOD JUL till er alla! Hoppas ni får en riktigt trevlig julafton!

Idag ska jag iäg och jobba, 7.30-21.30. En riktigt lång dag. Ungefär samma väntar imorgon, 7.00-21.30.
Har ju timmar mitt på dagen idag, så då ska jag och mor till Fluxen och äta med mormor. Kommer nog bli trevligt.

Sitter nu och äter min älskade frukost. Idag blev det fil, ingefära, kanel, äpple och flingor.. och en kopp te förståss!

 


Your strong.

 

 


Jägarna 2

Det har gått 15 år sedan Erik i all hast tvingades lämna sin polistjänst i Norrland. Nu 15 år senare bor han i Stockholm och har blivit Riksmordkommissionens bästa förhörsledare.

Ett brutalt mord tvingar honom att åka upp till sina gamla hemtrakter. Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig dock snart vara något betydligt mer komplicerat där både jägare, lokala poliser samt Eriks närmaste verkar vara inblandade. Ju mer snaran dras åt desto djupare blir konflikten mellan honom och den lokala polisen och allt utvecklar sig till en värre mardröm än Erik någonsin kunnat ana.

Jag tyckte att filmen helt klar var sevärd! Mycket bra!

Alice var nog mer nervös än mig då vi såg den. Lite obehaglig ibland, väckte frustration och ilska ibland. Lite ironi i allt det allvarliga, så man fick skratta lite nån gång. Försökte prata med dem i filmen, dock utan större framgångar, så de skulle fatta något. Precis såhär som en film ska vara. Mycket känslor, man vill lägga sig i, spänner sig lite, lite ironi emellanåt. Ja.

Kort sagt, SE DEN!

 


awesome day.

Fuck! Vilket uppvaknande jag gjorde i morse! Jag vaknade och kollade på klockan, såg att den var 9.10. Visste inte tid och rum, rusade upp, ställde mig i vardagsrummet med händerna runt mitt huvud och försökte få fram vad det var för dag, vad jag skulle göra, om jag hade någon tid att passa, hade jag försovit mig?? Sista förmiddagsbussen till Luleå går 9.25, skulle jag åka med den? Hur skulle jag hinna det? Hade jag tenta idag? Då var jag sen, då hade den börjat 9, skulle jag jobba idag?? Ja, tankarna var många i mitt lilla huvud, och det fanns inte riktigt utrymme att landa på jorden igen och sortera upp dem.
Men efter ett bra tag kom jag i alla fall fram till att jag inte hade försovit mig, att detta är min "lediga dag" innan jul och framtiden (känns som att alla andra dagar redan är planerade och schemalagda).. Så jag gick och la mig igen och somnade om och vaknade igen vid 10. Härligt.. Härlig morgon i förvirringens tecken.

Gårdagen blev inte riktigt som planerat, men det har nog ändå varit en av de bästa dagarna på mycket mycket mycket länge.

Började med att jag steg upp vid 8, gick ut i hallen, hittade Piteå-tidningen på dörrmattan (bara det ger ju en grym start på dagen). Åt sedan frukost i lugn och ro (egentligen alldeles för lugnt), bloggade lite, kikade lite på nätet. Sedan fick jag lite stress då jag skulle med bussen 9.25. Men kom dit. Bussen var sen, som vanligt (inga fördomar!). Träffade en utländsk man som frågade om bussen till Boden, jag sa att den kommer nog efter min buss. Han såg mycket tacksam ut för det svaret och innan jag klev på min buss önskade han mig en God Jul. Små små ting som faktiskt förgyller dagen.

På universitetet började jag med att ta mig in i en datasal för att skriva ut lite papper. Satt två andra där inne också, de höll visst på md någon specutbildning på sjuksköterska, tror jag. Fick ett leende-hej av dem innan jag gick. Jag gick och sökte upp ett café där jag kunde köpa mig en kaffe och läsa klart min bok. Då jag hade läst klart kom några andra klasskamrater som jag vanligtvis inte brukar vara/prata med (på distans blir det ingen riktig klass-gemenskap, man har sina små grupper man tillhör...), så jag satte mig med dem tills vi började. Mycket trevligt det också!

Seminariet började 13, eller skulle börja då. Som vanligt är det lite tekniska strul (vad förväntar man sig av dett TEKNISKT universitet, skrattretade, alltid samma visa). Men vi kom igång och det rullade på. Var intressant, kände att jag hade mycket att prata om och mycket att tillägga i diskussionerna.
Vi drog ut lite på tiden, eller det vart nog nästan en kvar. Men faktiskt så kände jag att det inte gjorde något.

Men nu kommer vi till det som inte blev som planerat. Skulle egentligen följa Alice till kiropraktorn 15.00 och sedan skulle vi gå på stan tillsammans. Men så blev det inget, inget av det. Alice skulle komma med tåget från Göteborg på fömiddagen, men det var försenat + att det blev rälsbrott i Koler..
Så jag fick gå på stan själv och fördriva tiden till min buss skulle gå 16.20 från Loet.

Började med att gå på SF-bio och se vad de hade att erbjuda. Där träffar jag David, en som dansar för Luleå. Så vi hjälptes åt att handla julklappar. Det gick som en dans (Hah, fattar ni poängen?). Hans buss gick 16.15 från Loet. Så det var ju mycket passande och trevligt. Vi fick julklapparna vi var ute efter och slapp gå själva. Perfekt!

Kom hem vid 17.30. Åt middag. Sedan kom Alice och Disesel. Så underbart glad jag blev då!! God damn it!
Vi gick en riktig långpromenad som hade sitt slut hemma hos henne. Där drack vi te och fikade lite. Sedan kom vi på att vi skulle se Jägarna2, eftersom ingen av oss hade sett den ännu (kommer ett inlägg om den senare!).
Var hemma strax efter ett i natt. Sovit som en stock, kanske alldeles för hårt med tanke på dagens början...

Sammanfattning: en jävligt bra dag.
Avslut: lite pepp till mig själv.

 

 

 


It's a new day today.

Då var det snart dags att göra sig klar för denna dag, vilket betyder att byta från morgonkläder till "vanliga" kläder, borsta tänderna, kamma håret... Äh, ni vet...

Har sagt det för och jag säger det igen, sista seminaret för detta år! Känner mig mer taggad för detta seminarie än vad jag gjorde för det som var i tisdags. Dessutom är det ju bara mellan 13-14.30 idag. Gör ju inte saken sämre?

En sak till: ALICE (underbara underbara du!).

Nae, tjollavippen. Nu har jag lite annat för mig...

Så här glad är jag idag!

(Hoppas verkligen att jag ser mega-super-duper-jätte-glad ut!!)

 


Sammanfattning: kaffe, plugg, choklad, fisk.

Idag har min syster varit på besök, Seppo hade också turen att få följa med. Denna knäppa-knasiga-kramgoa-och-alldeles-underbara-hund. Hon skulle hämta två böcker som jag har varit och lånat åt henne också pluggade vi, drack kaffe och åt choklad. Himla mysigt!
Det har snöat idag igen! Så härligt det är! Det är verkligen VINTER nu. "Hej, hej mitt vinterland, nu är jag hääär....". Wonderful.

Har idag lagat en favorit-i-repris: Kokospanerad fisk, sweet chilisås, ris och grönsaker. Det är något som jag tycker att alla borde prova! Det är så himla förbaskat gott! Skulle kunna äta denna fisk varje vecka. Mumma!
Har även varit duktig och tvättat idag. Det blir inte mycket tvätt då man är ensammen, 3 halva maskiner var vad jag åstadkom..

Igårkväll skulle jag i godan ro sätta mig vid tv:n och se halv åtta hos mig. Jag hade gjort mig kaffe och stält fram en stor skål med choklad. Och vad händer?? Jag har ställt ifrån mig kaffekoppen på vardagsrumsbordet, tar en godis, lutar mig tillbaka och råkar sparka i bordet så att allt mitt kaffe åker ut på golvet och min kopp går sönder. Det var det avsnittet av halv åtta hos mig.. Nämen, jag missade egenltigen bara början. Man fan att det ryms så mycket kaffe i en kopp. Måste finnas något lönnhål i koppen där det fylls på extra mycket...
Men kvällen blev i alla fall bra efter att jag hade torkat upp allt som jag spillt.. Såg film, Love Actually - en riktig julfilm. Lite mer julkänsla kröp nog fram ur mig, från de mörkaste vrår längst in... Mys. Nu närmar det sig med stormsteg. Tiden går så fort!

Imorgon kommer Alice-Brallis hem! Då blir det shopping, skvaller, promenad och mys! Snart är du är vännen, äntligen!
Fick ett julkort från henne idag också! Så fiiint! Tackar så mycket!

I veckan är det juluppehåll från träningarna.. Så får se vad som händer ikväll. Halv åtta hos mig står i alla fall på schemat.

En bild på "Bubben", Seppo.

 


denna eviga väntan...

Fick se att facit kommit ut på LM-räkningen jag gjorde igår, men inte fan var det rätt facit. Det kan jag sätta min högra hand på. Hoppas det kommer ut ett nytt snart... Spänningen är olidlig..

Ikväll blir det en lugn kväll som sagt. Min nacke är inte helt hundra än, om än den är bättre än vad den var  i morse.

Har hunnit ha seminariet idag. Gick väl bra antar jag, hon sa att vi skulle vara nöjda. Så då är det väl bara lyssna och ta till sig det då. Men jag blev faktiskt lite besviken. Vi hade fått en artikel att läsa och sammanfatta + ett fall vi skulle analysera + individuella uppgifter som vi skulle kunna muntligt till idag. Kom de individuella uppgifterna på seminaret? Svar: Nej. Fuck. Stressat upp mig över dem helt i onödan. Men jag antar väl att livet går vidare ändå. Om jag ska vara ärlig så gjorde det nog inget hur som helst, var ändå inte supertaggad att redovisa dem.



Idag är det dagen före imorgon. Då vet ni det goda vänner.

värme är underbart!

Sitter med en av mammas vetevärmare på nacken. Så underbart! Det känns aningen bättre då i alla fall! Men bra är det inte!
Har ätit bräckt skinka på mjukbröd och varm choklad till lunch. Idag var det en sån där undantagsdag i Idas liv där hon kan äta en sådan lunch. Gott var det! och självklart apotekets senap till. yummie!

Snart dags för detta års näst sista seminarie.


prinsessan på ärten

Inatt har jag haft en prinsessan på ärten sömn. Har inte alls sovit så speciellt bra. Ytligt. Kunde dessutom knappt somna då jag gick och la mig fastän jag var hur trött som helst... Nacken känns då inte heller bättre. Gör ont då jag böjer huvudet bakåt och på "sidorna" om nacken. Hoppas på att det blir bättre till sen! Har inte tid med sådanahär krämpor. Nog vet jag att jag kan ha bättre saker för mig!

Idag har jag i alla fall seminarie i krispsyykologi, heeela långa eftermiddagen, 13-16.15. Känner mig inte speciellt taggad, men det blir skönt att ha det gjort i alla fall.
Imorgon är det endast eget plugg, hade då tänkt läsa lite mer till seminariet som är på torsdag, då handlar det om socialpsykologi. Det känner jag mig aningen mer taggad inför, då ska vi diskutera Jessica Anderssons bok.
Hade tänkt sitta hemma hos min mor idag och ha seminariet, måste ändå skriva ut lite. OCH hon skulle ta fram lite julskinka som jag kunde bräcka på. Finns viss risk (läs stor) att jag kommer bräcka skinkan och ha den på smörgår och till det en stor kopp varm choklad. Ja. Bra plan, Ida!

 


good night sweetheart

Jag har fått sån himla värk i min nacke, misstänker starkt att det är från den värsta vurpan i världshistorien som jag gjorde idag. Mindre praktiskt, inte graciöst på något sätt och helt onödigt.

Ikväll har jag varit ute på en riktigt härlig promenad. Gick ut vid 19 och var hemma igen cirka 20.30. Det är härligt ute.. dock hade det varit ännu bättre om det inte var så jäkla halt. Mer än en gång har en ny vurpa varit på gång!

Har läst lite krispsykologi ikväll. Men nu känner jag mig massor trött. Ska bara drick upp mitt te sedan blir det att gå och lägga sig för fröken Eklund. Hoppas på att min värk i nacken är borta imorgon då jag vaknar, men mest troligt kommer den väl att vara ännu värre...


värsta vurpan i världshistoren

På väg till stället jag skulle skriva min tenta så drog jag den värsta vurpan i världshistorien.
Snö och is vs. Ida: 1-0.
Men jag överlevde som tur var, men det var fan nära att jag inte gjorde det. Det vart en baklängesvurpa, landade på rumpan, tog emot mig med handleden. Men jag känner mig ändå ganska fit for fight. Finns risk att jag kommer bli blå senare. Har väldigt lätt att få blåmärken. Den räcker med att någon tittar lite hårt på mig, då blossar det upp en blåmärke. Märlkligt de där. Kommer inte ihåg sist jag var helt utan blåmärken. Ibland räcker det till och med med att jag sitter på mina knän, då brukar de bli lite blå, för så vitt jag vet går jag inte och slår mina knän i allt jag ser.

Tentan kändes bra, bara hoppas att min känsla och resulatet stämmer överrens. Förra gången kom det ut provsvar redan samma dag i mitt "klassrum" på internet. Hoppas det gör det denna gång också. Har skrivit av alla mina svar så jag kan checka av på en gång och veta om det blir till att göra om den igen eller om jag kan lägga den bakom mig. Hoppas på det sistnämnda.

Nu ska jag ta och dricka lite kaffe och efter det ska jag ge mig in i psykologins värld ett tag, hade tänkt läsa igenom krispsykologin idag. Det är nämligen det som jag kommer att ha seminare på imorgon. Hurry up!

 


idag + 3 dagar = UNDERBAR DAG

Inatt har jag sovit som en stock. Så gudomligt skönt! Det är bara synd att man alltid ska må som bäst och har lindat täcket runt sig på ett perfekt sätt och knölat till kudden perfekt till huvudformen så man ligger underbart skönt precis då klockan ringer. Längtar tills jag får en riktig riktig sovmorgon. Jag tror den kommer inträffa på fredag, då är jag nämligen ledig. Inget jobb och ingen skola (mitt jullov har nämligen börjat då, dock är det nog enda "säkra" dagen på hela mitt så kallade jullov. Den dagen ska jag ta vara på!).

Sitter och äter frukost i detta nu, har gjort min specialare till smörgås, as usual. Hårdbröd, salamiost, skinka, ost och äpple i tunna skivor och självklart min lilla te-kopp (hink(!!) enligt vissa!) till det. Kan väl inte bli annat än bra? -Nä, tänkte väl det.
Laddar för min kommande tenta. Here we go. Känner verkligen hur alla små glädje-substanser i mig dansar runt och gör att jag bli såååå exalterad att skriva denna tenta (egentligen tror jag att mina glädje-substanser har tagit jul lite tidigt, måntro om det är granen de dansar runt? Kanske bäst att få bukt med detta. Falska känslor är inte att leka med). Tentor är  väl det bästa med livet? -Ehm. Nae.
Äh. Skämt å sido.
Det ska hur som helst bli skönt att få det gjort och hoppas att det gick bra. Annars får jag väl göra den en gång till...


Efter tentan ska jag hem och ladda inför mitt seminarie imorgon. Halleluja i höjden. Livet leker.... hrmpf.. IroniTillTusen*

 


Your best teacher is your last mistake

Har varit och tränat ikväll, det blev spegelträning all by my self. Det var visst någon som inte var så fräsch idag...
Nu har jag just ätit upp mitt kvällsfika och ska alldeles snart krypa ned i sängen. Ladda för morgondagen. Då är det tenta-dags.. Hu hu..



Fjärde advent

Tror ingen har missat att det är 4:e advent och mindre än en vecka kvar till julafton. Tänk vad tiden går snabbt... Otroligt att man hinner med i alla kurvor, fartgupp, gropar, stup, raksträckor...

Idag har de haft extra-öppet på byn mellan 12-16. Har varit ut och strosat på affärerna en sväng i hopp om att finna några julklappar. Hittade egentligen kanske inte så mycket. Men nu vet jag vad jag ska köpa. Thank you sis!

Har fått tips hur man ska få ur kärnorna på bästa sätt, genom att pressa granatäpplet som en citron. Då ska de visst ploppa ut utan nå vidare mycket bök oxh stök. Har en halva kvar, så jag får väl prova tipset på den sedan! Själv så försökte jag karva ur kärnorna med en tesked ur frukten. Vilket jäkla jobb...



Punica Granatum

Hade en riktigt kul kväll igår! Tack alla för det!
Började oppa bojn, sedan  påle, bojn, och blåsmark för att sedan landa oppa bojn igen. Avslut: Bullens pilsnerkorv.

Idag har jag hunnit vara ute på en promenad i det "härliga" vädret. Det snöade, och snöar fortfarande, rätt så mycket. Nu börjar det äntligen likna en vinter! UNDERBART!

Har även hunnit prova granatäpple, provade sätta det i min morgonfil. Men nja, vettetusan om det var min grej.
  • För det första: Det smakade nästan ingenting??
  • För det andra: kärnorna var inte så exalterande att tugga på. Tuggar hellre på något annat. kändes torrt.
  • För det tredje: Hela mitt kök (inredning, kakel, bänkar och ALLT som fanns i närheten, inkulsive jag själv) blev röd-prickigt efter mitt försök att få ut alla kärnor ur frukten. Dålig teknik? Tips?
  • För det fjärde: Grymt hårt skal att skära igenom, jobbigt värre. eller slö kniv? -Njae!
Om någon är expert på granatäpple och är sugen på att hjälpa mig med ett nytt försök med denna underliga frukt så är du välkommen att höra av dig. Tror inte jag kommer att ge denna frukt en chans till, inte på egen hand i alla fall.


Imorgon har jag en tenta, LM-räkning. 9.00 är min penna vässad och jag kör igång att skriva så pennan glöder. Wish me good luck!

Japp Japp. Vad händer annars till veckan?
Måndag: tenta och eget plugg
Tisdag: Seminarie i krispsykologi
Onsdag: eget plugg Kom ihåg till mig själv: TVÄTTSTUGAN!!
Torsdag: seminarie i socialpsykologi.
ALICE KOMMER HEM! UNDERBARA UNDERBARA DU! <3
-
Vad tror du om att gå ut och käka på kvällen i Luleå??
Efter mitt seminarie på torsdagen tänker jag fan ta ett eget välförtjänt jullov, för att jobba 24, 25, 26 och 27. Cash is king (punkt).
Fredag: Fuck'n freak'n jullov. 1 dag. Hur skall jag ta vara på denna dag på bästa sätt måntro?
Lördag, söndag, måndag, tisdag - Jobb.

Ha det bra allesammans!
Nu kör vi!

skola, shopping, flygande bilar??

Idag har jag varit till stan med min mor. Hittade mig en ny tröja, jeans, en liten byrå till mina smycken, kanel och bregott (x-tra pris med shop express, 15 kronnor!). Det blev en full dag idag. Vi åkte 9.20 och var hemma kring 16 igen. Men oj så mycket folk det var på stan, helt otroligt! Tog en evighet innan vi ens hittade oss en parkeringplats att landa på (ja! mammas bil flyger ibland, och ibland kan den även bli en monstertruck! så man bara kan köra över alla andra bilar, typ när det är långa köer eller då det går allmänt sakta bara).
Innan vi åkte i morse hann jag göra lite skola.. Tror jag är ganska bra i fas med mina arbeten nu faktiskt. Känner mig ganska lugn. Gjorde ett "stress-test" en gång, fick precis på undre gränsen till lägsta stressnivån, min dom löd: "du behöver nog lite mer fart och action i ditt liv. Du är lite väl lugn". Hm. När jag tänker efter kan jag nästan hålla med om det, oftast i alla fall. Det är lugnt, det ordnar sig på något sätt...

Nu funderar jag på en sak, ska jag koka mig lite kaffe eller ska jag inte... Antagligen.


När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var

Ikväll har jag tagit mig en kvällsprommis med ett stopp hos min mor. Drack en kopp te, pratade lite och kikade på tv! Mycket trevligt. Sedan traskade jag vidare hemåt.
Här hemma har jag kvällsfikat lite och nu så ska jag nog lägga mig och läsa lite. Hade funderat på att skriva lite mer på skolarbetet, men det tror jag bestämt får vänta tills imorgon på morgon, då hade jag tänkt hinna skriva och läsa lite innan jag och min mor åker till stan. Vet egentligen inte om vi ska har något speciellt att inhandla, men trevligt ska de då bli!

Jag håller på att läsa Jessica Andersson självbiografi, mycket lättläst bok. Men bra är den! Tänk att ho kan vara så stark trots den barndom och uppväxt hon har haft. Det tycker jag att hon gör otroligt bra! Tror inte heller det är så många som vet hur hon egentligen har haft det. Men det är ju som sagt hennes egna tankar, intryck och upplevelser om vad som har hänt. Läsvärd? Absolut!
Ändå bättre är ju att det är en kursbok. Vi fick välja mellan att jäsa Jessicas bok eller Morgan Allings bok. Jag valde ju som sagt Jessicas, men jag tror nog att jag ska läsa Morgans sen också! Intressant med självbiografier!

 


snart snart snart snart....

Snart kommer ju min älskade vän Alice hem från Götet. Som jag har saknat den kvinnan!
Det kommer bli såååå kul att få träffa henne igen! Det har gått på tok för lång tid nu!
Nedräkningen startade för lääänge sedan...
Den 22 december smäller det.

Detta är ju en sjukt gammal bild på oss.

But I like it!


It's a new day. Hello sunshine!

I natt hade jag en riktigt konstig dröm. Jag var ute på äventyr och skulle flyga hem en kväll. Mitt flyg skulle egentligen gå halv fem, men jag skulle istället få åka med ett flyg som skulle avgå halv åtta. Men hon som jag var med innan mitt flyg skulle gå tyckte att jag kunde åka med hennes flyg istället som skulle gå halv tio, och det gick jag med på. Men tyvärr fanns det inga extraplatser kvar på det flyget så jag fick inte flyga hem den kvällen och blev lämnad i sticket. Var tvungen att övernatta på ett vandrarhem för att flyga hem dagen efter istället. Mitt flyg skulle då gå halv tio på morgonen. Halv nio steg jag upp och åt frukost. Sedan hade jag tänkt ta en buss in till flygplatsen för att hinna till mitt flyg. Men då gick det inga bussar på en gång! Bussen som sedan kom och skulle köra till flygplatsen skulle inte hinna dit till halv tio då mitt flyg skulle avgå... Sedan vaknade jag.
Summan av kardemumman, jag blev lämnad på bussen. Jag hoppas innerligt att jag tog mig hem sedan, på något sätt...

Nu har jag i alla fall hunnit äta frukost. Sedavanliga frukosten, te och smörgås med skinka, ost, äpple och salamiost. Dock hade jag kanske inte så mycket annat att välja på eftersom jag verkligen måste handla idag..
Men nu först ska jag ta tag i lite skolarbete.. Here we go!

 


bara för att det är torsdag

Trots att jag kände mig riktigt irriterad i morse då det inte vart som jag hade planerat och tänkt så gick seminariet bra i alla fall! Hann göra lite skola innan också, men motivationen fanns inte riktigt till att hårdplugga. Jag får se till att göra det imorgon istället.
Ikväll har jag bara tagit det lugnt. Min mor var här på middag, jag bjöd på älgstek, stekta rödbetor, wokgrönsaker, sås och rädisor.. självklart lite efterätt också, te och Ragnar-bullar. De bästa bullarna ever!

Kom på att jag inte har varit utanför min lägenhetsdörr idag, det närmaste "ute" jag har kommit mig idag var då jag hade balkongdörren öppen. Men fick höra att det har regnat och är massor halt ute, så det gjorde nog inget. Men jag saknar den friska luften. Imorgon ska jag ut på promenad! ..om inte annat så måste jag i alla fall ta mig till ica eller konsum för att handla imorgon. Har ju till och med köpt mig en ordentlig reflexväst! Då är det väl bast att använda den.

Jag har just gjort bort månaden lilla roliga också, räkningar.. Huh. Egentligen förstår jag inte varför det känns så jobbigt att lägga in dem på datorn och sedan godkänna. Men det tar som emot. Däremot är det skönt att ha det gjort i tid! Jag brukar göra det så fort jag har fått alla mina räkningar. Då är det gjort och man behöver inte tänka mer på dem.

Nu ska jag nog gå och lägga för att läsa lite. Kanske jag tar mig en te-kopp också..

 

 


Enda rätta..

 

 

 

 


Inte riktigt som planerat...

Jaha. Har varit inställd på seminarie idag klockan 8.15-11.45. Och ja. Självklart är det ju ett eftermiddagspass! Inte förmiddag som jag har varit inställd på!! Min plan var att göra bort detta seminarie nu på morgon för att sedan plugga i eftermiddag. Men nu måste jag slänga om de två göromålen, blir att plugga nu på förmmiddagen och ha seminarie 13.00-16.15 istället. Visst är livet underbart ibland?
Kan inte förstå att det ska vara så svårt att bara få fram en tid. I studiehandledningen står det en tid och i gruppindelningspappret står det en annan tid. What to do? Fuck this.
Nåja. Bara ställa om sig.. Man fan ändå! Jag vart just så lite motiverad till att plugga att jag ligger på minussträcket. Men det är väl bara att göra det ändå. Hade tänkt försöka vara klar med det mesta innan jul. Så jag bara behöver läsa in till tentan sedan i januari (och de två seminarierna vi har då). Dessutom steg jag upp halv sju för att hinna äta frukost i lugn och ro och göra mig klar utan stress. Hade ju tydligen hela förmiddagen på mig, så det var ju onödigt att stiga upp så tidigt då..

Men en sak som är kul, ska få jobba från 24-27/12. Blir bra med cash. Ni kanske inte tycker det låter så kul att jobba över jul, men det spelar faktiskt inte så stor roll. Hade tänkt ge denna jul en bättre chans än de övriga och julpynta massor, göra pepparkakshus, baka osv för att få de rätta julkänslorna.. Men det enda som har kommit upp är två tomtar, några porslins-svamapar, en jul älg/ren och en ljusstake. Längre än så jag inte kommit mig. Och antagligen så är det stopp här. Det är julafton nästa vecka.. Mina julkänslor finns inte riktigt ännu...



Ajja,nu är det väl bäst att jag tar tag i mitt pluggande.


Update

Kanske är dags för en liten uppdatering.. Var ett bra tag sedan!

Vi började med en ny kurs förra veckan på skolan, psykologi med inriktning mot omvårdnad.. Och ja, vad ska man säga... rörigt, grötigt, tempo... Ja, hujjaligen... Men det är bara att ligga i!
Har första seminariet imorgon. Två nästa vecka. Tills dess ska vi ha hunnit med lite gruppuppgifter, individuella uppgifter och hunnit läsa en bok. Uäh.

I fredags var jag i Piteå på fest, hade grymt kul! Men nu tror jag att det får döja ett tag till nästa gång, but who knows!?

Jag och Micke har även hunnit göra våran första nationella tävling i BVB och hamnade på en oväntad femteplats av 21. Kul kul! Dock gick den efterföljande tävlingen inte riktigt lika bra.. Hah. That's life. Man sa väl möta motgångar också, och för våran del var det visst dags nu.
Vi har hunnit med att träna med Angelica Källström två söndagar mellan 11.30-17.30 också. Så grymt givande och kul!



Ikväll är det träning som står på schemat. Skoj!




Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0