Soon, I'm free as a bird. At least for a while...

Hemma från jobbet, hunnit med att äta kvällsfika! Nu är det sängen som gäller.
Imorgon är det dags för en sista kraftansträngning innan jag tar helg. Finally! Hoppas på det bästa!

 


Tomorrow. Time-out. For a few days.

Imorgon är det sista tentan för denna läsperiod. Så himla skönt att stänga av hjärnan ett tag. Kommer att blinka off, lysa rött och säga error. Efter morgondagens tenta är det ingen idé att någon vill ha råd eller prata om något viktigt med mig, min hjärna = off.
Hoppas på att tentan går som den ska imorgon. Önskar mig rätt frågor, att jag har pluggat på rätt saker och att dagen imorgon är min dag. Då vet du!

Till veckan ska vi börja en ny kurs, miljö och prevention. I den ingår 4 veckors praktik. Så himla skoj! Dock kommer det säkert att bli en hel del plugg utanför det också, men så värt!

Egentligen borde jag sitta och försöka göra några sista kraftansträngningar att få in lite mer kunskap i hjärnan. Men på något vis hamnar man alltid uti allt annat när det är Tenta-P. Hur kan det komma sig?

Det blir inte alltid som man tänkt sig..

.. Som rubriken säger. Men det är väl det vanliga.
Blir nog ingen utgång på fredag, fick erbjudande om jobb hela helgen (lördag och söndag). På helgerna blir det alltid lite mer timmar, plus att det är ob-tillägg också.. Pengar är ju alltid bra att ha. Ida von Anka.
Min syster och hennes sambo hade suttit och kollat på ett program där folk hade samlat ihop en hel hög med kuponger. Sedan när de handlade för/med dem så blev företagen skyldiga dem pengar istället. På något vis hade de börjat tänka på mig då. Kan inte förstå varför.. Eller kan jag?



Dagens tenta. Ja, vad ska man säga om den då. Det gick, eller så gick det inte. Svaret får jag om tre veckor.
Nu gäller det att ladda upp inför nästa tenta, på torsdag..

Keep on walking...




"Tappa aldrig lusten att gå!
Varje dag går jag min in i ett tillstånd av välbefinnande,
bort från sjukdom.
Jag har gått mig till mina bästa tankar
och jag vet ingen tanke som är så tung
att jag inte kan gå ifrån den.
När man således fortsätter att gå,
så går det nog!"

It's probably a better day tomorrow.

Nu är det två timmar kvar. Hjärnan får se till att vara på högvarv, pennan ska glöda. Nu kör vi!


Ångest? -Javisst!

Man kan ha ångest för mycket, det finns många saker man har gjort som inte har varit sådär super bra..
Men dem får man leva med ändå. Gjort är gjort. Man får försöka se något bra i dem, att det antagligen fanns en meningen i det man gjorde. Om än det kan vara sbårt att hitta den såhär i efterhand.. Punkt.

Men dagens, kvällens och morgondagens ångest består i en speciell ångest, tenta-ångest. Varenda gång är det så. Har jag läst tillräckligt? Kan jag detta? Vilka frågor kommer? Den är jobbig att dras med. Man blir (i alla fall jag) väldigt kritisk till mig själv. Vad gör jag om jag inte fixar detta? Vad berodde det på? Varför ansträngde jag mig inte mer??
Imorgon är domedagen, det är då det ska bevisas. Bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa!




stuck in the middle, är det du eller jag?

Just nu känner jag mig ganska omotiverad. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på för att få tillbaka den riktiga motivationen. Den finns bara inte just nu... Det mesta går tungt.
Hoppas på en vändning snart!

Imorgon ska jag till Skellefteå för att hålla koll och heja fram till seger! Hoppas på många pallplatser! Bussen går 6.15, så det blir en tidig morgon imorgon, och en lång dag.



Be safe.


Sommaren är en enda lång transportsträcka...

Så otroligt underbart att den första snön äntligen har kommit! Jag var tvungen att gå ut efter frukosten för att njuta lite! Luften känns så ren och fräsh! Det blev en lite längre promenad än vad jag egentligen hade tänkt. Men så skönt det var! Det behövdes verkligen! Älskar vinter, älskar snö, älskar kylan, älskar mörkret... Sommaren är en enda stor transportsträcka till vinterhalvåret.. Men nu börjar vi äntligen närma oss!
Fick riktiga vår-känslor då jag var ute. Fick en känsla av att stå ute på en sjö i fjällen och blicka ut över den vackra naturen.. Precis då det har börjat bli lite varmare på våren, faller lite snö från himlen.. Oj, som jag LÄNGTAR! Finns det något bättre? Nej. Inte i min värld i alla fall.





Bara därför

Reklampaus i Idol... Har varit och handlat lite godis till kvällen. Men har kommit på en märklig sak, när man handlar godiset verkar det ju såå väldigt gott.. Men ändå kommer man alltid hem med vissa sorter som inte var så spännande ändå.. Aja. Det går ju ner i alla fall.
Känner mig inte så engagerad i Idol, har bara sett något enstaka program från när de hade audition. Har lixom inte riktigt hängt med..

Längtar verkligen till nästa helg! Då ska jag stänga av min hjärna för några dagar. Tentorna gjorda och efter det blir det utgång. Kommer garanterat bli en toppenhelg! Snart. Håll ut ett tag till!





Finally, it´s friday!

Fint, såg just att jag har gjort två i princip likadana rubriker på två efterföljande inlägg. Vilken inspiration jag verkar ha...
Idag har jag pluggat lite på förmiddagen, kollat nån föreläsning, renskrivit lite av mina anteckningar. På eftermiddagen har jag hunnit med att träna och handla. Det är så grymt skönt att komma iväg och träna, man blir som lite piggare och klarare efteråt! Det behöver desutom inte vara ett speciellt långt pass. Bara man är effektiv och hinner det man har tänkt sig!

Nu har jag i alla fall hunnit dusha, äta middag och diska sedan jag kom hem. Ikväll tror jag bara att det blir en mysig-hemmakväll med lite tända ljus. Kan hända att jag går och köper lite godis till mitt fredagsmys. Mycket troligt.



Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvet'
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna

O jag somnade den natten i tron på att allt var en del
i en kärlekshistoria
men det visa' sig dagen därpå att jag hade gjort fel
när jag gav dig en gloria
Och den stund som jag kände som nära var blott alvedon
och dom himmelska ben som jag ville förtära dom gick
där ifrån

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Det är inte lätt när det är svårt.

Äntligen är det snart helg! Dock betyder inte just "helg" så mycket då man pluggar, men det ger ett intryck av att man kan slappa och ta det lugnt.. Dessvärre är det kanske inte vad jag kommer att göra. Hade tänkt försöka plugga in det sista inför tentan på måndag och plugga lite till den som är på torsdag... Jobbigt att man som aldrig riktigt kan slappna av då man har skola att tänka på. Längtar verkligen tills jag har ett jobb att gå till, och sedan då man kommer hem kan man bara släppa allt.. Så grymt skönt! Hade kanske också tänkt försöka fixa det sista här i min lilla lya i helgen.. Men får se om det blir tid över till det..

Har lite planer på hur jag vill göra och inreda.. Men får se hur mycket som blir av!




Det är verkligen inte lätt när det är svårt

Försök att släppa och sluta tänka. Det är det enda som fungerar. Stimulera med annat. Men det är svårt. Otroligt svårt. Men det går. För jag har gjort det föut. Det fungerar. För ett tag.



IKEA road-trip, Ida och pappa-dag.

I helgen har jag flyttat till min nya lägenhet. Det blir första natten i natt som jag ska sova i den.. Får hoppas på att jag får sova gott! Det mesta är flyttat och upp packat..
Igår vart det en Ida och pappa dag på IKEA. Kom hem med allt som jag hade planerat. Dock vart det lite ändringar, men ett grymt resultat!
Det vart ett köksbord, 4 stolar, soffa och soffpall, soffbord, säng, skrivbord, kontorsstol, porslin, glas.. ja, och mycket mycket mer. Vi hade tre fulla vagnar med stora kartonger och en överfull kundvagn.. Men vi fick ju med oss allt som var tänkt också.
Vi kom till IKEA vid 10-tiden. Innan 11 hade pappa shoppat klart och gått ut till bilen med sitt.. Sedan vart det lunch och efter det började jag handla. Fick mig en privat-chaufför för kundvagnen, så inte klaga! Vi hade jätte trevligt (dock vet jag ej om IKEA är så mycket för min far, men jag tror nog han tyckte det var ganska kul trots allt, innerst inne!). Idag har vi bara skruvat och kruvat och kliat våra huvuden.. Men nu är allt ihopsatt. Skönt!
Kommer kanske upp lite bilder sedan då jag har ordnat klart!
Känner att det snart börjar vara dags för att gå och inviga min nya säng! Har varit en påfrestande helg.. På många sätt..



Min far står i bakgrunden, bakom allt som jag har handlat! Lappen som hänger ned från en kartong är mitt kvitto.
Ida blev fattig, IKEA en smula rikare...

Alis volat propriis

Har ikväll fått veta att jag får min lägenhet redan imorgon! Så grymt kul! Blir spännande och se hur mina tapetval blev... Ida+beslutsångest=sant. Så äré.
Har ordnat lite med min design ikväll. Blev alltså ingen träning, dock var det nog lika bra för jag känner mig ganska snorig. Min bästa vän just nu är mitt nässpray.

Tror nu att jag ska ta mig en te-kopp och kanske även något att tugga på innan det är läggdags..



Well, I feel sorry for you. I don't think you understand what you've done..

Har varit en bra dag idag. Haft ett riktigt bra seminarium på skolan! Tog i princip hela förmiddagen. Då seminariet var klart åt jag min lunch och sedan satte jag mig och väntade på bussen.. Jag väntade och väntade och väntade.. Tiden går aldrig så sakta som då man väntar. Men nu är jag hemma och har hunnit äta middag. Hade nästan tänkt unna mig en skolfri kväll ikväll. Alla inlämningar och seminarier är gjorda.. Bara venprovtagning imorgon och sedan är det tentorna kvar.
Får se vad man ska hitta på ikväll.. Hade varit härligt att fara och träna! Men jag är lite snuvig.. Så jag vet inte. Känns nästan bättre att vänta tills man är helt frisk och kan köra på ordentligt! Tål att funderas på...



Why Didn’t I Just Walk Away? Oh Right, Because I’m An Idiot.

Idag har jag varit heeela långa dagen i Luleå.. Men snart så är det klart för ett tag i alla fall! Imorgon har vi de två sista seminarierna i dessa kurser och på torsdag ska vi börja med venprover! Ska bli grymt spännande! Säkert inte så svårt som det verkar, hur som helst ska det bli kul i alla fall! Efter denna vecka är det bara tentaplugg som väntar.. Oj, så skönt att kunna koncentrera sig lite mer på "en" sak ett tag. Har varit ganska fullt upp med inlämningar, inneveckor, VFU och annat...

Till helgen blir det en IKEA tripp. Ska köpa mig en säng, matbord och stolar, en soffa, soffpall, garderob och ett skrivbord. Sedan brukar det ju alltid tillkomma lite mer smått och gott! Hoppas ju och håller tummarna på att jag får flytta in  min nya lägenhet till helgen. Har ju fått upp mitt namn på dörren! Så det närmar sig nog. Längtar sååå  mycket!

Nu blir det till att ordna lite inför seminarierna imorgon, och sedan en varm och skön dusch!


Touch me
Take me to that other place
Teach me
I know I'm not a hopeless case

See the world in green and blue

See China right in front of you
See the canyons broken by cloud
See the tuna fleets clearing the sea out
See the Bedouin fires at night
See the oil fields at first light
And see the bird with a leaf in her mouth
After the flood all the colors came out

It was a beautiful day

Don't let it get away
Beautiful day

-U2

och dom himmelska ben som jag ville förtära dom gick där ifrån

SItter nu med min frukost.. Hade inte riktigt lust att stiga upp från den varma och sköna sängen, but she got to do what she got to do.. That's it.
Idag väntar en heldag i Luleå. Känner mig aningen friskare idag, ingen nästäppa på hela natten. Vilket framsteg!

Idag är det kanelbullens dag! Remember! Så det är bara att fika av denna himmelska skapelse. Jag har några Ragnarbullar. Ikväll blir det bullkalas så det bara smäller om det. Punkt.

God morgon!




One more time.

Nu hade jag tänkt att göra ett nytt försök till en blogg :)
Bättre lycka denna gång kanske? Får hoppas på det.




Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0