Island, part one.

Helgen på Island var helt magnifik! Vi hann med så mycket! Hela torsdagen gick till resande, på fredagen gjorde vi studiebeök på deras kvinnojour, fick höra hur de arbetade och vilka olika situationer de stötte på i sitt arbete. På Island är det mycket trafficking och prostitution som de jobbar med. De gör ett helt otroligt arbete, så sjukt inspirerande! Bland annat har de fått 50 000 (?) kvinnor att tillsammands demostrera för ett mer jämlikt samhälle då det gäller löneskillnader, de hade räknat ut att kvinnorna "jobbade gratis" efter cirka 14.20 om man jämförde med männens löner...
 
 
 

I think I need some rest...

Det känns att det har varit mycket på sistone i min kalender, två heeela helger borta och praktik där emellan... Hoho. Nåja. Det är då skönt att vara tillbaka i vardagen igen och lite lugn och ro..
Till helgen hade jag tänkt stöka fram julen, hade tänkt att Viktor skulle få hjälpa till, kanske jag till och med kan få honom att koka lite knäck ;)
 
Lämnade in mitt utkast till min B-uppsats igår, finns inte mycket mer att göra på den nu förrän nästa vecka då jag kan skriva reslutat av min omvårdandsintervention, slutsats på hela arbetet och en sammanfattning. Skönt att inte alls ha nå skola att tänka på några dagar nu!
Idag har jag varit ledig från praktiken, har packat upp från mina resor, diskat och varit ut på en promenad med Josefina, även handlat de första julklapparna, känns ganska bra att vara ute i god til för en gångs skull! Brukar aldrig hända annars..
 
Idag kommer Viktor hem! Kuuul! :)
 
Förresten kommer det upp ett inlägg senare med lite bilder från Islandsresan, långt ifrån alla! Kommer nog lite mer inlägg framöver. Island var verkligen vackert och ett speciellt land. Och... en sak till, blue lagoon - Kill me, så underbart det var!!
 
 

Blue Lagoon on Iceland?

Idag hoppas jag verkligen att jag får uppleva detta!!
 

Längtar efter dig!

 

Nu är vi på väg!

 
Ett gäng glada, underbara och otroligt härliga kvinnor är på väg till Island!
Denna resa kommer bli ett minne för livet och helt amazing! :)

En brun banan, längst ned i komposten...

Det kändes ändå riktigt bra på praktiken idag, kändes som om mycket blev uträttat och att jag fick göra ganska mycket själv! :) Efter praktiken gick jag hem och åt blodplättar med grädde och sylt, blev antagligen alldels för mycket grädde... Min mage känns inte riktigt som den brukar., Fan att grädde ska vara så himla gott... Träningen gick väl kanske inte vidare, hade inte känslan ikväll.. Men då sa Kjell ju att jag skulle rycka upp mig, vi är ju ändå bland de tjugo bästa vuxen B dansarna.. vafan...
Nåja, man kan inte alltid vara på topp! :)
 
Imorgon bär det av till Island, hoppas jag har packat allt som behövs med.. Det har jag säkert, och en hel del för mycket.. Men jag ska inte göra en Ryssland 2! Då blev det på tok för mycket packning.. Hojja.. Kommer ju ändå hem på söndag... En weekend på Island. Yeah!
 

Demensdagny

Amen, vafasen.. Skrev ju världens inlägg imorse innan jag for på praktiken.. Verkar ju inte alls ha kommit upp... Taskigt.. :/
 
Idag har jag varit på demensutbildning på eftermiddagen, det var mycket intressant och det var en väldigt bra föreläsare måste jag säga! Lättsamt att höra på och hon sa mycket som egentligen inte är stora saker men som kan göra en så otrolig skillnad för de som är dementa... Kände igen många av hennes exempel från sådant jag själv har varit med om. Mycket intressant! Demensdagny.se
 
Annars har dagen snurrat på som vanligt, efter praktiken gick jag hem, åt, la mig på golvet och filosoferade lite innan jag bestämde mig för att fara och träna. Gick ganska bra ikväll ändå! :) Sedan har jag hämtat mina partyliteljus och hälsat på Sofie! Ljusen kommer göra sig så fint i mitt hem och det kommer lukta alldeles alldeles fantastiskt! :) Hoppas nu bara att mina ljuslyktor kommer snart också, de var visst restade...
 

Vad vill jag egentligen?

Jaha, denna ständiga fråga. Vad vill jag egenligen? Hur ska jag ta mig dit? Eller är det bra som det är?
 
Åh, blir knäpp av alla dessa funderingar. De tar aldrig slut!!
Det finns så många alternativ, jag gillar inte att behöva välja. Ett alternativ skulle vara bra och sedan slapp man ett av alla problem.
Florence Nightingale, hon kan ju bara ta och... Hon gjorde en enorm utveckling med hela sjukdvården., Hon kände ett kall till sitt yrke. Ett kall? Ett kall att hjälpa människor, det var precis vad hon var ämnad för, det var något som hon brann för. Vad brinner jag för? Vad vill jag? Jag är inte säker på att jag vill vara sjuksköterska. Jag vet inte alls... Det är kul, det är väl intressant. Men jag funderar om det är alla möten med människorna som gör att jag trivs så bra? Jag känner mig inte speciellt exhalterad inför praktiker, inför nya utmaningar. Det känns nog mer som något som jag bara gör för att det är en del i allt som måste göras...
Egentligen vet jag inte bättre än såhär, sjukvård och omsorg är ju det enda jag har jobbat med! Ja, visst. Jag har ju klippt gräs några somrar också... Men vafasen??
 
 
Hur fasen ska man kunna veta allt?
I'm going crazy.
 

Fullt ös, medvetslös!

Tio dagar sedan jag sist skrev något.
Fullt ös, som vanligt. Har praktik på Ugglan, har varit till Hallstahammar i helgen, på torsdag åker jag till Island med kvinnojouren.
 
Idag har jag haft besök av fina Anna-Sara! Det var alldeles på tok för länge sedan vi träffades sist! Men himla trevligt var det! Vi drack kaffe och surrade på. Finns mycket att ta igen! ;)
 
Var ju som sagt i Hallstahammar i helgen, var GP tävling där. Det gick skit för oss, men det var väl trevligt i alla fall. Vi bodde på First Hotel Plaza (skrapan). Läckert hotell i Västerås. På 23:e våningen var det en restaurang och på den 24:e var det pub. Vilken utsikt alltså!
Kom hem med tåget i morse 6.35. Liiiite sliten efter helgen...
 
Skulle egentligen ha praktik ikväll, men min handledare är hemma med sjukt barn, så då tyckte hon inte att det var nödvändigt att jag for på praktiken ikväll. Ska försöka skriva lite mer på uppsatsen istället då tänkte jag...
 

Fredagen den 2/11, vart är du?

Jag hade en black-out. En hel dag av mitt liv var helt borta från mitt minne. Den dagen var i fredags. Jag tänkte och jag tänkte och jag tänkte... Men jag kom inte alls på vad jag gjorde... Kollade här på bloggen om jag hade skrivit något om dagen, men nej. Hade gjort inlägg både torsdag och lördag. Även här var denna dagen försvunnen... Men tillslut så kom jag på vad jag hade gjort den dagen, eller... Inte jag... Jag var tvungen att fråga vad jag hade gjort, och det var ju så att jag följde med min mor till Aborrträsk där hon köpte en ny bil! Så nu är jag ju också med bil, jag har nu morsans gamla bil! :) Wohow!
 
Sedan på kvällen var vi på polar-hotell och informerade lions om tjej- och kvinnojouren. Sedan blev vi bjudna på 3-rätters middag! Inte helt fel! ;)
 

I want all of you, everyday, forever. You and Me... everyday.

Igår såg jag och Viktor "The Notebook". Det är en helt underbar film! Det finns egentligen inget dåligt med den. Det enda som kan tänkas vara dåligt med den är att den är så jäkla fin, så jävla underbar. Det riktigt knyter sig i magen då man ser den. Helt jävla underbar film!! Om du inte har sett den då har du verkligen missat något!! Den som inte blir berörd av denna film är det något fel på...
Jag är helt säker på att Viktor också gillade denna film, om än han var skeptisk till en början! ;)
 

Det går bra nu.

Fredag idag, jag är hemma och jag behöver inte på skolan något mer denna termin! Skönt! På måndag börjar jag min praktik på Ugglan. Det blir spännande. Till denna praktik ska vi skriva en uppsats, ska försöka komma igång med den så snabbt som möjligt, jag har mycket inplanerat framöver och vet inte hur mycket tid jag kommer att ha egentligen... Hojja.
Skolan känns faktiskt en aning lättare. Ser verkligen fram emot min praktik på rättpsyk! Först tänkte jag att det kändes mest jobbigt att behöva pendla dit, men alltså. Uppgiften vi ska ha kommer vara helt awesome tror jag! Vi ska försöka skapa en relation till en patient och sedan se vilka behov som finns, finna en intervention, pröva denna och sedan utvärdera resultatet. Allt från omvårdnadsprocessen! Så spännande!!!
 
Idag ska jag nog till biblioteket och se ifall de har nån relevant litteratur till skolan! Annars vet jag inte. Egentligen har vi avsatt tid för en webbkurs idag, i psykiatrikursen, men det börjar jag först om cirka 4 veckor, så jag tror jag ska göra den lite närmare den kursen istället, så man inte har hunnit glömma bort allt då! ;)
 

But we’re just living life and we’ll never stop.

Inte okej att ha lyset på i bussen hela vägen till Luleå... Speciellt itne när det är morgon...
 
Sitter nu på skolan och väntar på att lektionen ska börja, idag börjar vi 8.30  istället för 8.15. Kul. Speciellt då bussen kommer till universitetet 7.40.. Yeah... Nja... Nåja. Lär väl bli en full dag idag också, har schema till 16.15, så antar väl att jag slutar då.. Men man kan ju alltid hoppas att dagen blir lite kortare! :)
 
Var ganska trött på morgon men har ändå piggnat till lite nu. Blir nog dessutom en ganska intressant dag idag, vi ska få patientfall från psykiatrin och använda omvårdandsprocessen till dessa. Nyttigt tror jag!
 
Hoppas alla får en bra dag!
 

Drygt 15 timmar senare...

Efter drygt 15 timmar på språng har jag äntligen landat hemma i soffan. Vilken dag... Men jag känner mig ändå inte vidare trött, kanske inte riktigt har hunnit slappna av än...

Först skola hela dagen, hem med bussen 17.30, slänga i mig lite köpes-mat, på forum för att vara på föreläsningen om våld i nära relationer och nu äntligen hemma. Ska nog ta och borsta tänderna och gå coh lägga mig i sängen med värmedynan på max. Så ska jag nog vakna till en lika bra dag imorgon hoppas jag! :) Som det ser ut nu verkar den bli ungefär lite full.. Hojja...
 
Det var då kul att så många kom på föreläsningen ikväll! :)
 

Varje timme blir 13 kvinnor i Sverige misshandlade eller på annat sätt utsatta för våld i hemmet.

Rubriken talar om en sanning som är otroligt grym.
Vad kan du göra åt det?
Ett tips: kom på föreläsningen och inse att det finns omkring oss.
 
 
INGEN ANMÄLAN!
 

Fifty shades.

Valsen med dammsugaren gick som en dans! Men det finns nog fortfarande kvar en hel del glitter i mitt hem.. Men glitter är ju fint! ;) Haha.
 
Ikväll har vi i jouren planerat inför föreläsningen imorgon, hoppas just DU kommer på den också! Kommer upp ett inlägg om det imorgon! Alla är välkomna och det är helt gratis! Går även bussar från Piteå och Arvidsjaur, helt gratis de med! :)
 
Har köpt en ny bok idag, som den lilla bokmalen jag är... Ehhhhh. NOT. Men jag tror och har hört att denna ska vara bra, "Femtio nyanser av honom". Ska snart ta och lägga mig och läsa lite tror jag! Blir en lång dag imorgon, åker hemifrån 6.47, kommer tillbaka med bussen 17.30 och 18.00 ska jag vara på forum och hjälpa till och fixa inför föreläsningen.. Hoho. Det kommer garanterat att vara en trött tjej imorgonkväll!
 

Ärtsoppa, en apelsin och den segaste datorn i världen.

Supersegt. Ett tekniskt universitet där datorerna är segare än segast, tror bannemig att det gick snabbare att surfa då internet just kom... Huuuuga!
 
Nu är det i alla fall lunch, har hunnit slänga i mig lite ärtsoppa och en apelsin. En riktig gourmemåltid! :)
 
Nu är det bara en föreläsning kvar idag, känns skönt att vara hemma i någorlunda tid idag också. Hade tänkt dra en vals med dammsugaren då jag kommer hem, mitt hem glittrar fortfarande en hel massa sedan helgens bravader... Puder är det också överallt. Dags att det blir lite ordning snart! ;)
 

Idag är det tisdag.

Sitter på skolan och väntar på att första föreläsningen ska börja... Nästan 20 minuter kvar.... Har sovit på bussen och det är alldeles underbart! :)
 
Var ganska kallt i morse, drygt -8. Hoppas nu att vintern verkligen kommer! Längtar ju tills dess! Även om det skulle vara väldigt skönt med värme också!
 
Idag känns det kanske aningen bättre med förkylningen... Hoppas det fortsätter åt rätt håll nu! Vill ju inte vara sjuk! :)
 

To the world you may be just someone, but to someone you may be the world.

Så underbart med ljusparty! Fann verkligen hur mycket fint som helst! Jag beställde i alla fall tre lyktor som hör ihop och nå vanliga ljus. Kommer bli så fint då det kommer! :) Men helst hade jag velat ha nästan allt. Älskar tända ljus nu när det är lite mörkt och burrigt på kvällarna, och snart är det ju mörkt nästan hela dygnet.. Mycket ljus kommer att gå åt! :)
 
Jag har börjat fundera om det är nå fel med min häl, den gör som lite ont då jag går och skon ligger mot hälen. Finns inget sår eller så men den verkar lite svullen... Nåja. Får väl hoppas att det går över snart!
 
Nu ska jag alldeles snart stänga mina ögon för att vakna upp till en ny dag imorgon, en hel dag på skolan, möte med jouren på kvällen... Får se hur jag känner mig imorgon, hoppas på att min täppa och hosta har blivit lite bättre så jag snart kan träna ordenligt igen! Eller... Få se nu.. Jag skulle väl se till att bli ordentligt frisk först.. Eller... Hm. Hur var det nu med det...
 
 

Jag känner att det går framåt och jag ska ta och skärpa till mig, satsa lite hårdare. Det går.

Hemm från första skoldagen på den andra delen av T4, det betyder alltså att jag endast har 2½ termin kvar innan jag är SSK! Det går framåt! :)
Idag har vi gått igenom studiehandledningen, kursplanen och lite lagar och författningar. Imorgon ska vi prata om uppstasen hela dagen, hur det ska utformas/skrivas och så vidare... En B-uppsats, kommer nog ta lite tid men det är ju lite småmysigt att skriva uppsats i alla fall! :) Det blir nog även en bra uppladdning inför C-uppsatsen! Yeah!
 
Ikväll ska jag följa med ANna på ljusparty. Får se om jag hittar nå fint! :)
 
Min förkylning vill inte riktigt ge sig, täpp i näsan, snorig och lite hosta... Usch, verkar inte finnas något slut på detta elände... Men nu har jag bestämt mig för att faktiskt bli frisk på riktigt! Mycket vatten och vila!
 
Nu ska jag sätta mig vid brasan med en kaffekopp, lite choklad och bara mysa ett tag tror jag! :)
 

God mornin´ darling!

Denna vecka kommer att spenderas i Luleå. Hoho. Alla föreläsningar kommer att ske på plats... Lite drygt.. Men nog blir det ju kul att träffa alla klasskompisar ändå! :) Nu har jag just ätit klart min frukost och gjort mig lite halvt klar för dagen. Bussen går 8.10 idag, men resten av veckan ska jag åka 6.47.... Men nog vet jag väl att det blir bra! :)
 
 
Kaffekoppen i högsta hugg! :)

Söndag söndag söndag...

Då var det söndag igen..
Det blev en riktigt trevlig kväll igår! :) Jag, Victor, Emma, Erik och Micke hängde hos mig först, käkade spelade spel, spökade ut oss. Sedan drog vi till Sorforsens hotell där ett sökande efter ett visst hotellrum började. Vi var nog runt på hela hotellet och ändå hittade vi inte rummet. Men det fanns ju andra rum med trevliga människor, så det löste sig fint! :)
Sedan blev det dans för hela slanten. VI hade egentligen tänkt åka hem eftersom vi inte hade något bokat rum, men det blev så att vi sov hos Alice. Hon hade ett dubbelrum för sig själv som hon delade med sig av. Nice! Sedan kom Emma in på rummet 7.17 och tyckte det var dags för frukost. Jag tror aldrig att jag har ätit så i argen tidigare. Haha. Men gott var det i alla fall ;) Resten av dagen har varit lugn. Jag och Viktor gick och hyrde en film, Snow White and the huntsman. Var ganska bra ändå!
 
Nu har Viktor åkt iväg till Kaunis och jag tycker det är lika tråkigt varje gång....
 

I'm in love with HERCULES!

 

yeah yeah

 
 

Ett sista jävla ryck!

Nu är det sista rycket i denna kurs! Seminarie. Men fy faaan... Känner mig inte alls så taggad.
Efter detta ska jag gå hem och lägga mig på spikmattan, och ligga där tills... Jag vet inte när... Huh.
Det är grått. Jag är trött.... Antar väl att det är optimalt väder idag för att sitta inne och ha seminarie. Men vad gör det när inte motivationen finns...
Nåja, Nu kör vi!
 
 

Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0