Pancakes goes bananas

Det är grått och det regnar... Hoppas det blir finare till imrogon, då är det valborgsmässoafton! :) Känns väldigt konstigt att jag inte är uppe i fjällen och ska fira valborgs... Det är inte ofta det händer att jag missar firandet där uppe... jag kan komma ihåg, en, kanske två, gånger som jag inte har varit där... Tomt och ledsamt. Men jag har en fet tenta på fredag som tar upp min tid... Jag är en bit på vägen men det känns en aning konfunderande vad vi egentligen skall kunna till tentan. Nåväl. Får ju garanterat se på fredag vad vi skall kunna, bara hoppas på att jag har pluggat på rätt saker!
 
Idag blev det en sen middag, den har just slunkit ned i magen... Provade göra bananplättar, banan och ägg, lätt som en plätt. Gott var det i alla fall, gott som tusiken! Vill inte sluta äta, men det kan hända att min lilla mage spricker om jag äter en plätta till...
 
Här kommer några bilder från tidigare valborgsfirande i fjällen!
 



Lucky lucky me.

Mmhhh... Jag känner mig så nöjd med tillvaron, i sin helhet. Jamenvisst är jag jag väldigt kräkless allt som har med skola att göra och kanske något mer... Men annars kan allt så himla prima fint! :)
 
I lördagskväll var jag och hängde med härliga människor. Först var jag och hängde med Sofia och Leo och sedan for vi vidare till Emil där en del andra männsikor slöt upp. De skulle ut på galaxen och jag skull hem och sova då jag jobbade förmiddag på söndagen. Mig gör det faktiskt inget. Jag hade kul lördagkväll och var prima ballerina på söndag och tjänade lite cash istället :) Jag och Viktor var på gymmet igår också, vi har haft lite dålig karaktär på sistonde då det gäller att ta sig på gymmet. Men både på torsdagen och söndagen fick sig gymmet ett besök. Härligt! Idag känns det i min kropp att vi gymmade igår, men det är härligt!
 
Nu är det dags för lite lunch... Sedan skall jag återgå till plugget...
 

Det är rikedom.

Igår gjorde jag och Linda middag tillsammans! Det var hur mysigt som helst! :) Spontat, helt utan planering - det är då det blir som bäst! Vi åt flintastek, sallad, bearnaisesås, typ coleslaw, brieost.... Mums! Magen log och jag log ännu mer av att få umgås med den underbara kvinnan! Jag känner mig oerhört rik med de fina vänner jag har och min fina familj. Det är riktig rikedom.
Vi kollade även på gamla bilder. Tänkt vad vi har hunnit med under alla år.... Vid midnatt tyckte vi kvällen var slut och sa hej då till varandra.
 
 
Idag har jag hängt med Frida, vi tog en spontantripp till arcushallen där det var loppis! Väldigt mycket fina saker, väldigt mycket folk och på det mesta väldigt höga priser. På loppisar skall man kunna fynda, i arcus kändes det mer som en antikhandel med på tok för dyra grejer får våra plånkor. Frida fyndade några saker men jag for tomhänt hem igen. Det är ju inte alltid man lyckas på loppisar....
 
 

It's not always brighter on the other side

Nu blev jag mycket tvärt less på allt som har med skola att göra, och nu började det regna också... Kul. Nej fyyy....Denna skola verkar vara endless, utan slut. Huh. Nåväl... Sånt är livet.
 
Något kul är i alla fall att jag ska umgås med underbara Linda ikväll. Awesome! :)
 

Ett riktigt tecken på att sommaren närmar sig

Något som verkligen kan få mig att må illa det är avlopp som rensas. Huvva, kletigt, hårigt, äckligt, geggit. Usch!! Jag har då inte tänkt göra det alone, jag vet en som ska få hjälpa till med det... ;)
 
Igår gjorde vi cremefyllda och baconlindade kycklingfileer. Så gott det blev! Under kvällen var vi till Nybyn en sväng och sedan var vi på gymmet där vi lyfte och drog lite. Yep. Har sovit som en stock i natt, sovit hut gott som helst. Drömde att jag skulle få låna Viktors rallybil och köra på tävling. Hujja, läskigt värre. Viktor drömde att jag var hans kartläsare, vet inte ens om vi hittade till start, då vi tydligen var försenade. Kanske var jag inte den bästa på att läsa kartor...
Idag är det plugg för min del som gäller.... Skolan är verkligen underhållande... Ehmm....
Grannen klipper gräset, känns som högsommar...

Don't judge a persons walk if you haven´t worn their shoes

Nu är däcken bytta. Jag och bilen kom till slut överrens. Batteriet behövde laddas en aning. Klart, då inte jag har energi då blir ju jag också trött och gnällig, klart som tusan att bilen också blir det då!! Däckbyttet gick fort, händiga killar, det bara flyger däck fram och tillbaka, det tvättas och det märks. Nu får vinterdäcken ligga och vila upp sig inför nästa vinter :)
 

Jag har även hunnit dricka kaffe och surra med fina Frida! :) Även mat är inhandlat och grejer till middagen idag! Jag hade tänkt mig creamcheesefyllda kycklingfileér med bacon runt. Mumma! Till det ris.. och kanske någon ungsbakad rödbeta! Sååå gott! Nu väntar jag bara på att Viktor ska komma hem så kan vi kocka lite tillsammans! ;) Under tiden skall jag fortsätta med lite skola. Yeah.
 

Just remember to build a bridge

Ibland känns det verkligen som att allt går emot mig, om än det nu inte gör det i verkligheten, inte på långa vägar. Men nu då jag skulle fara och få däcken bytta på bilen så vill den inte starta. Vad göra?? Jag är stensäker på att jag inte har haft någon lampa på så den har kunnat ladda ur, helt bombsäker! Jag kollade lamporna innan jag gick in sist jag körde. Det lyste inget då. Men bilen som inte ville starta fick mig nästan att fälla en tår från ögat. Jag fick i alla fall en ny tid idag så däcken kommer bli bytta, om nu bilen vill som jag vill i eftermiddag. I mitt nästan-tårfällande-ögonblick åt jag en banan, det brukar vara mat som är lösningen då jag blir på dåligt humör, ledsen, sur eller annat... Jag drack en kopp kaffe också, kanske känner jag mig lite bättre till mods nu... Bilen är på laddning och jag ber till alla (eventuella) högre makter att vara snäll med mig, jag orkar inte.... Förstår ni det?
 
Under morgontimmarna, eller timmen snarare, har jag gjort bort tentan i gynekologi och obstetrik, en onlinetenta, ganska säker på att det gick alldeles galant! Vilket i alla fall känns bra. Men då var det bara resten att ta tag i istället då, njurfysiologi, ortopedi, autonoma nervsystemets farmakologi och akutsjukvård. Tentaformen på dessa delar är salstenta. Men vart fan skall jag börja??
 
 

Some people feel the rain, others just get wet.

Idag har jag mest bara pluggat, tog väl nån liten power-nap en gång också, men blev väckt av telefonen som ringde. och vem var det? Jo, det skall jag tala om, en telefonförsäljare. Fyyyy tusan! Men svarar man inte så ringer de tusen gånger åter till man svarar, så jag tryckte på den gröna knappen och sa med min snällaste röst: Hej, det är Ida. Men var det någon på andra sidan? Nix. Fyyyyyyyy. Blir så less... Har i alla fall försökt åtgärda detta genom att ladda ned en app som skall varna då det är telefonförsäljare som ringer, hoppas nu att det skall funka! Blir spännande!! Jag hoppas så innerligt att den skall fungera, jag hoppas med hela mitt hjärta. Blir på så taskigt humör då de ringer, kanske sitter det psykiskt, men jag har väldigt svårt att få bort den känslan...
 
Update om min handled, den värker precis lika mycket som igår, jag blir snart knäpp... Har tagit värktabletter, men det verkar inte hjälpa det minsta...
 
Nu skall denna tös snart krypa ned under täcket och hoppas på en bra morgondag! Först tenta, sedan kaffesurr med Frida och sen kommer ju min Viktor hem! :)

 

En lärdom för livet, som räddar liv!

Min handled gör ont. Det började värka igår, fattade inte vad det skulle kunna bero på, tänkte att det var en hakning av något slag... Men igårkväll förstod jag vad det berodde på. Det är ju från skolan då vi utförde HLR, kompressioner. En handled gör ont och den andra handen är öm på handryggen. Klockrent. Jag gjorde ändå inte så mycket kompressioner, jag satte PVK, drog upp "adrenalin och cordarone", i själva verket var den NaCl men i leken var det mediciner. Andrenalin skall medicineras efter tredje defibrilleringen och cordarone vid ventrikelflimmer (även det efter tredje defibrilleringen). Men som sjuksköterska måste man ha en egen delegering för att få administrera detta eller en läkarordination. Det är verkligen faschinerande. Jag fick även agera läkare nån gång under gårdagen. Tänk vilken underbar maskin vår kropp är och hur vi kan påverka den. Aja, åter till min ömma handled. Jag hoppas att jag inte ska vara tvungen att utföra HLR många gånger under min livstid. I så fall kommer jag vara sjukskiven dagen efter på grund av handledssmärta. Helt otroligt att det kan verka så. Igår då jag skulle sova var jag tvungen att håll handen helt stilla, tog panodil och smetade på voltaren gel... Jag somnade till slut, men det går fasen ont idag också... Dock är jag förberedd om någon skulle råka ut för hjärtstopp, då vet jag vad som gäller!!
 
Imorgon ska bilen få byta sulor, då åker sommardäcken på, just nu är däcken på däckhotell och mår skönt :)
 

En lättnadens suck.

Nu har jag varit förbi min mor en sväng och hämtat lite litteratur, det är bara börja läsa på och friska upp minnet nu när sommarjobbet finally är klart! Det har ju gått fram och tillbaka, och då jag väl bestämt mig för ett jobb på då har ett annat kommit fram från tomma intet... Hur det än är så är det klart nu, alla förhandlingar är klara och förhoppningsvis skall det skrivas på anställningsavtal i veckan! :) Skönt! Återkommer om det då mina papper är färdiga. Känner mig nöjd med förhandlingen, vilket jag verkligen inte är en stjärna på! Så mycket bättre än jag någonsin hade kunnat tänka mig!
 
Klockan börjar nu snart vara åtta och jag tror fan inte att jag orkar fara på något gym idag. Nope! Sån latis jag har blivit. Men jag har i alla fall varit ute och cyklat lite nu ikväll. Kanske får det räcka för idag? :) Nya tag imorgon!
 

Jag tar det...?

Detta med löneförhandling vettesjutton om det är min grej alltså... Vad ska man tänka på egentligen? Hur ska man lagga upp krav på ett bra sätt? Det är verkligen inte lätt. Men jag tror nog att det kommer bli bra i slutändan ändå! :)
 
Har just fått i mig lite "mat". Ehm. Man kan väl kalla det "ensam hemma mat", snarare, yoghurt, banan, smörgås. Tycker det räcker gott och väl då man inte har någon att dela måltiden med :) Grått ovh tråkigt är det ute också. I Luleå har det både regnat och snöat idag. Buuurrr.....
 

Redo för skarpt läge!

S-HLR är vad vi har pysslat med på skolan idag. Sjuuuukt kul och lärorikt! Jag tror nog vi är väl förberedda nu då det blir skarpt läge! 6 olika patientfall har vi mött och läraren kände sig mycket nöjd med oss! :)
Snart får jag börja åke hem med bussen! Lovely.
 
 

Är du allergisk mot hundar?

Jag är heeelt slut i knoppen... Inte just i kroppen, den har bara blivit laddad med energi, men knoppen är helt slut... Helgen har spenderats med jouren i storforsen där vi har haft två kursdagar, och mycket lärorika sådana! Första dagen bestod mestadels av samtalsteknik. Väldigt intressant, tänkt att det kan skilja så mycket på hur du pratar, vart vikten i en mening ligger, hur du framför, hur du sitter, kroppsspråket, mimiken... Wow! Så intressant! Efter kursens slut så blev det en promenad till forsen, bastu och middag på det. Det blev en mycket sen kväll, skulle nog nästan kalla det natt/morgon istället... Idag har det handlat om föreningsliv/styrelsens uppgifter och sedan lite om självförsvar. Dagen avslutades sedan med lunch innan vi återvände mot byn igen. Hann vara hemma drygt en timma innan det var dags för jobb... Så jag hann vara med Viktor då, annars har vi ju inte hunnit ses så mycket i helgen :/
 
Nu har jag just kommit mig hem från jobbet. My god! Blir en tidig kväll!! Imorgon är det en heldag på LTU som står på agendan, med både seminarie och simulering! Wish me luck...
 

longboard, long long way you take me

Igårkväll jobbade jag till nio och sedan hängde jag med björkiskillen, John! :) Kuuuligt! Jag åkte longboard, jag var totalt grym på att svänga med den, men det där med att per egen maskin kicka den framåt blev lite tooo much! Så John fick gå/cykla bredvid som min motor så jag höll bara i och svängde, sjukt kul!! Sedan var vi i brukte och socialiserade med Ragnar! :)
 
Idag ska jag till storforsen på kurs! kommer hem imorgon igen och då ska jag jobba kväll. hohojaja... :) Det blir nog najs!
 
Detta skulle visst varar en mycket läcker longboard som finns ute på marknaden då den ser ut som naturligt trä! :)
 

Operation och allt vad som hör därtill

Operationssjukvård, det är vad denna förmiddag ska handla om. Känner igen det mesta, eller egentligen näst intill allt, eftersom jag var på ortopeden och praktiserade fyra veckor innan jul samt att jag fick vara med på en operation, en knäplastik. Så jag har ju sett förloppet innan, hur patienten förbereds, märkning, provtagning, dubbeltvätt, märkning, journal, jag har ser förloppet under operation, från det att patienten kommer till operation, sövning, tvätt, själva operationsförloppet, uppvakningen och sedan då hur patienten vårdas efter operation :) Men kul med repetition. Operationssköterska är nog något jag skulle kunna tänka mig att jobba med faktiskt, men det finns även mycket annat jag skulle kunna tänka mig också. Det finns sååå många viderautbildning från sjuksköterska.
 
Igårkväll var vi och fikade hos Frida då hon fyllde år, sedan var vi en sväng till Nybyn, Viktor kollade på sin mya motor. Vilken.. Hm. Skönhet?
 

Det är bara att gilla läget

Jobbat klart för idag, hunnit handla och nu ska jag snart snygga till lite här hemma :) Gick superbra att jobba idag, det brukar ju förvisso inte vara några problem, men det kändes bara extra mysigt idag!!
Jag har varit så grymt sugen på att äta "fiskpinneburgare", alltså hambrugare fast med fiskpinnar istället. Japp, sagt och gjort, jag gick och skulle shoppa min fiskpinnar och bröd till det. Men vad ser jag, ALLA fiskpinnar innehöll ju vetemjöl, så den planen kunde ju bara strykas ur mitt huvud. Det får bli en wok istället... Tycker väl egentligen inte att det är speciellt jobbigt med min glutenallergi, kan ju hantera den bra och har vant mig vid vad jag kan äta och inte äta... Men så händer det ibland att man glömmer bort sig.. Förra vinterna köpte jag en ostkaka för det är ju såååå himla gott med en gräddklick och sylt. Men då jag hade tänkt tillaga den, ja vad ser jag då... jo, att den innehåller vetemjöl... Buhu... Ajja, har gjort en annan plan för dagens middag, får bli en wok istället :)
 
Visst ser det för gott ut? ... Bara forstätta drömma om dessa jäkla pinnar.
 

Tänk om de blev upptäckta i tid...

Åhh, haha. Mitt lilla träningsil igår kändes alldeles faboulöst bra. Men morgonträning är nog inte riktigt min "thing"! Hade en halv fundering på om jag skulle orka fara och träna innan jobbet idag, har ett litet lustigt pass, 8-12, men naaeeeee. Jag gillar att ta det lugnt på morgon, njuta av min frukost, äta lite till... tjoffsa på lite. Det är lixom kvalité för mig.
Men jag ska väl försöka ta mig på gymmet en sväng idag i alla fall, nån gång.
 
Igårkväll cyklade jag iväg till min mor, vi kollade på "hockeyligan" (om det nu var så det hette) och "helt sjuk", det sistnämnda programmet var så grymt bra! Hur kan jag ha missat alla andra avsnitt?? Igårkväll handlade det mycket om beroenden, alkohol, nikotin, droger, träning.. Men även om ätstörningar. Det var Martin Timell och Sanna Bråding som gästade programmet igår. Vilken jävla resa Sanna har varit med om, hon har gjort allt, allt, allt... Har du inte sett det tycker jag verkligen att du skall göra det. Så bra program!! Det finns säkert många som känner igen sig i det som det pratades om igår också...
 
 
På denna bilden mådde Sanna som sämst, syns det?
Tänk om man kunde hjälpa dessa flickor och pojkar tidigare, innan det har gått för långt... De är ofta väldigt bra på att ljuga, visar alltid sin bästa sida, jobbar bra, är trevliga, bra betyg... Hur skall man lyckas finna dessa människor i tid och hjälpa dem?
 

So special, only for you

Alla små virus som finns, ni är inte på några som helst välkomna til mig!! Jag har varit på gymmet, så härligt det var! Nu känner jag mig peppad igen. Orken och lusten kom tillbaka! Idag blev det 40 min crosstrainer, mage/rygg-övningar och sedan plankan totalt 5 minuter :)
Igår bakade jag och Alice en rödbetskaka, det är inte vilken kaka som helst kan jag tala om. Det är lite speciell i en viss mening. Höhö. Men det är den godaste kakan jag vet av, väldigt mastig, men man vill som ändå inte sluta äta just för att den är så jäkla god!! Halva kakan finns kvar i min kyl, kanske blir det en liten bit ikväll...
 
Ja, och jag som har trott att det har varit klart med vilket sommarjobb jag ska ha till sommaren, men icket... Nästa vecka vet jag förhoppningsvis helt säkert vart jag ska vara i sommar... Jag som inte alls gillar att behöva välja och vela mellan en massa alternativ....
 
Här är kakan, det är en saffransglasyr på! Visst ser den väl för smarrig ut? Denna åt vi till hockeyn, lite bistert med dessa fäger, gul kaka och svart kaffe, då vi faktiskt håller på Luleå ;)

Ooh, close contact, and this is how we interact

Tipp-topp, nej. Det är nog inte dagens ord. Känner mig trött och slö. Har suttit hela förmiddagen, i alla fall sedan frukosten var uppäten och hållt på med katastrofmedicinen. Verkar som om den är klar nu vilket känns väldigt skönt! :) Hade kanske tänkt mig ut och få lite frisk luft på en stund... Kanske blir man lite piggare då?
Hoppas bara att jag inte håller på att bli sjuk... Viktor var ju ganska förkyld förra veckan, kanske har ett litet viruseller två hoppat över till mig också....
 

3 steg till en snygg mage!!

På sistone har jag haft lite dålig karaktär gällande träning och kost. Har fallit pladask för allt sött, smaskigt och gott! Mums! Träningen har uteblivit, undra egentligen varför, då jag ju egentligen verkligen gillar det och känslan av ett utmattad kropp... Well, hade tänkt morgonsimma idag, men sängen hade sugit fast i mig och jag kunde inte röra mig en ynka liten millimeter....
Dock fick jag se detta tips igår, hur magen blir snygg (vad som är snyggt och inte kan jag inte svara på), men jag måste erkänna att denna metod slår knock-out på alla andra metoder jag har hört talas om:

1. Nyp lite i magen.
2. Säg, "Det här var en snygg mage".
3. Klart!
 
 

My heart is smiling

Hm, ibland känner jag som så att jag inte riktigt känner igen mig själv. Känner mig typ trött, ostrukturerad, känslomässig, slö, slut på energi helt enkelt. Jag har tänkt att det har med all skola att göra, har varit mycket nu på sistone, en liten stress/press som allt jämt finns med.
Jag som alltid brukar ha stenkoll på det mesta har som inte riktigt haft det på sistone. Undra vad tusan sånt kan bero på...  Nåväl, hoppas att detta är något övergående!! Om än det nu har funnits med mig en jävla lång tid...

Till något roligare nu, har ätit den första mjukglassen för detta år idag. Sååå god!! :) Från turklövern, bästa glassmakerskan Amanda gjorde den, en specialare med en surprise i botten. Yeah! Det var nog vad som behövdes efter en dag som lärare på högstadiet. Tänk att alla ungdomar ska behöva hålla på att trotsa och testa hela tiden, de vet inte vem de ger sig på, det vet minsann jag. Jag viker mig inte en millimeter. Att de ens försöker. Men nog är det ju himla fina ändå! ;) En eloge till alla lärare!! Ajja, jag ska erkänna en sak, detta har varit en riktigt kul dag som lärare, mitt hjärta ler.
 
 

Tuesday-teacher

Jahapp. Vilken dag, lärare, jag Ida....? hej och hå säger jag bara... Idag är jag på älvåkra och styr och ställer. Under förmiddagen har jag hunnit med engelska och mattelektion. I eftermiddag är det jaa, få se, svenska, tyska, nå sånt :) Blir nog superbra! Höhö. Skulle egentligen bara ha jobbat till 14.30 idag, men det blir till 15.10 istället. Lite extra slantar är ju alltid finemang!
Nu är jag hemma och ska äta lunch, nästa lektion börjar 12.35. Gott om tid! Solen skiner jag jag njuter, typ, av det. Synd bara att det är inomhusarbete... Well...
 
Väntar på ett spännande samtal idag också. Hohojaja! Få se när det kommer! ;)
 

Katastrof...

Idag var det ett reportage i tidningen från föreläsningen tjejjouren anordnade förra veckan med Caroline Engvall :)
 
"Unga söker sig till farligt sex - för att dämpa sin ångest. Författaren Caroline Engvall är språkrör för de 1000-tal som berättat om skammen att frivilligt utsätta sig för smärta och risker."
 
 
Ikväll intog jag magläge på sängen med datorn framför näsan och har gjort skolarbete fram till nu, ja, okej, lite annat också, men mest skolarbete. Katastrofmedicin stod på tapeten denna kväll. Intressant, hur ska man egentligen gå tillväga vid en kris på ett sjukhus? Ingen ström, vad gör man?

Fick en konstig grej i mitt finger under eftermiddagen idag, det började värka i den nedersta delen av fingret bredvid tummen, i leden vid knogen, väldigt mystiskt, fingret har liksom tappat sin funktion som just ett finger. Inte mycket kraft och det gör ont vid rörelser men inte vid tryck.. vad tusan kan det vara? Känns inte bra i all fall, och det kom som från klar himmel, helt utan förvarning...
 

Ibland funderar jag verkligen om det är meningen att vi ska testas

I fredagskväll var jag och städade en gammal rallybuss. Hoho. Najmen det är ju alltid kul att ha nå att göra och fint blev det! ;) I lördags hände det inte mycket, kollade på hockey, hade en liten fundering på att dra till kanis då det var bartömning och avslutning, men jag ides då verkligen inte. Istället kom Berra förbi, väldigt trevligt! :)
Söndagen spenderades mestadels i Nybyn där Viktor pysslade i bilen och jag socialiserade, gjorde ett halvhjärtat försök till skola också. Till middag blev det kolgrillat kött, potatisgratäng och sallad! Mumms!! Sen blev det hockey igen, eehhhh. vafan LULEÅ! Skärpning!!!! Viktor åkte till Kaunis igårkväll igen, hela förra veckan var han här hemma och jag hinner bli så bortskämd med att ha honom i närheten hela tidenn... Well. Snart torsdag igen och då kommer han hem! :)
 
Fick ett ytterligare jobberbjudande idag. Helvete. Jag som var bestämd. Det sket sig.
 
 
 

Suddenly, she was long-haired

Jag provade ju att vara långhårig igen för en dag. So lovely! Men jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med allt hår som fanns. Som jag längtar tills mitt hår har vixit ut på riktigt igen!! Jag kämpar på, eller mitt hår kämpar på, men det går ju förjäkla sakta! ;)
 
 

It's amazing how you can speak right to my heart

Igår blev en väldigt lugn dag trots allt. Hade föreläsning om gunekologi och obstetrik hela förmiddagen, sjukt intressant, det var en överläkare från kvinnokliniken i Sunderbyn som höll i föreläsningen, väldigt lättsam att lyssna på. Mycket mycket bra! ALLA borde ta del av denna föreläsning, den innehöll så mycket viktigt! Synd bara att delen om förlossning är borttagen, men det hade väl mest kanske bara varit kuriosa :) Då föreläsningen var slut körde jag upp viktor, klockan var ju ändå 12.30, och min mamma har lärt mig att man inte blir friskare av att bara ligga och vila, vilket hon ju faktiskt har rätt i. Vi åt thai-buffé, handlade och hälsade på min mormor. Sedan for vi till Nybyn och fixade klart bland det sista i bussen, lister och tavlor. Det blir sååååå himla fint!! :) Och vet ni vad, pojken erkände att han kände sig mycket friskare!! ;) ... om än det var förjäkla trögt att få upp honom!  I eftermiddag/kväll är tanken att vi ska fara och städa ur gamla bussen :) Najs! Det tar sig!
 
 

Goodmorning, to all of you

Så typiskt, idag var jag inställd på att föreläsningarna skulle börja kl 8.15, men så börjar de 9.00.. Nåja, då hinner jag ju läsa tidningen i lugn och ro i alla fall! :) Kaffet har jusr perklat klart i bryggaren, ska bli såå gott med något imagen! :) Ska såklart dricka kaffe ur min fin fina blåa kaffemugg! Annars idag hade det ju varit gott med en mjukglass, har sett så många äta en igår så jag nästan blev tokig! Ikväll ska vi på kalas!
Viktor ligger och sover än, han känner sig lite hängig med halsont! Det märks kanske en liten aning då jag hör honom snarka ända in i köket ;) Hoppas han blir friskare snart!! Och hoppas att jag klarar mig från sjukdom, som vanligt finns det ju inte riktigt tid för sånt... :)
En gammal bild, då det inte är dagens tidning på bilden, men mina mornar ser nästan alltid likadana ut! ;)
 
 
 

Din kunskap räddar liv!

Idag har jag varit ute på cykeltur med Frida! Som jag älskar att cykla! Kommer bli många mil cykel iår kan jag lova!! Så wonderful! :) Sedan har jag lunchat med pappa, fasen så mycket folk det var och käkade samtidigt som oss... Fanns inte många lediga platser! Men jag blev mätt i magen och cyklade hem i ilfart för att hinna till föreläsningen! Idag handlar det om akut buk! väldigt intressant och det kan ju verkligen hända mycket otrevliga saker i vår lilla mage...
 
Hm, igår gjorde jag en S-HLR kurs får att kunna göra det praktiskt på skolan sen. Det jag tyckte var väldigt intressant med den var hur man gör HLR på en gravid kvinna! Någon som vet det sedan tidigare? Det är minsann inte bara att pumpa på som vanligt. Nej! Man skall lägga henne så att livmodern ej skall ligga och trycka på de stora kärlen i magen eftersom det finns risk att livmoderns tryck gör att blodet blockeras delvis eller helt på sin väg mot hjärtat. Då HLR skall påbörjas är det bäst om man kan sidoförflytta livmodern/magen till vänster.
Läs mer HÄR hur du skall gå tillväga! Din kunskap räddar liv!! :)
 

It's wonderful to have you by my side

Igårkväll hade tjejjouren anordnat en föreläsning på forum. Det var Caroline Engvall som bland annat skrivit boken "14 år till salu" som föreläste. Igår pratade hon om sex som självskadebeteenden. Hon var riktigt duktig! Det kom också en hel del människor på föreläsningen, mycket mycket kul! Efter föreläsningen var över och det var ihopplockat cyklade jag och Viktor till OK och hyrde film och köpte godis. En riktig myskväll blev det igår! Han är ju hemma i veckan och jobbar och det tycker jag är hur kul som helst! :) Det blir till och med roligt att laga mat då man vet att någon mer också ska äta av den. Igår gjorde jag ugnskorv med bostongurka, lök och ost med potatismos till, idag blir det nog ugnskassler med ris :) Wihow!
 
Här är vi från tjejjouren och Caroline. Måste säga att det verkligen inte är den vackraste bilden jag har sett på mig själv. Men är man inte fotogenisk så är man inte.... :/
 
 

Do what you have to do, for you

I lördags var det tävling i Umeå. Gick ändå hyffsat, vi kom till semifinal och hamnade precis utanför finalen. Men sånt är livet :) Sedan hängde jag med Emma! Vi köpte pizza, vilket ju är ett måste då man är i Umeå, i såg hockey och bakade kladdkaka. Luleå vann och det betyder att de kommer att möta Skellefteå i finalen. Great! :) Då jag var hemma igen så for jag och Viktor till Nybyn och premiärsov i bussen. Så mysigt! Jag sov som en stock! Igår plockade vi om saker mellan bussarna, från den gamla till den nya. Det blir så fint! Jag smög på med överkast på sängarna i nya bussen och det blev helt awesome! Sedan på kvällen hade jag träning och det var faktiskt riktigt kul!! :)
 

Yes, I'm just walking

Igår hade jag skola och sedan var jag och hälsade på Frida under eftermiddagen, syjunta stod på programmet. Men det var dock bara Frida som sydde, mycket spännande måste jag säga men resultatet blev nog fint! :) Viktor kom även hem igår, han hämtade mig hos Frida och sedan for vi hem och lagade middag. Hämtade nå fälgar i Korsträsk, for en svän till Nybyn för att se på husrivandet och sedan till Lina och Anton för att se på hockey. Luleå vann och det var ju kul! :)
Idag har ajag stigit upp i tid och ätit frukost med Viktor. Så mycket roligare att stiga upp då man har någon att äta frukost med på morgon :)
Nu är det snart dags för föreläsning igen!
 

I can read in your face that your feelings are driving you wild

Idag råkade jag sova en aning jäkla för länge. Men jag skyller lite på sommartiden... Jag sov då gott i alla fall och det var nog säkert vad jag behövde, en lååång sömn. Annars idag har jag hunnit boka klipptid, hunnit klippa mig och sett föreläsningarna som jag missade igår då jag jobbade istället :) Verkar vara en pretty intressant kurs detta! Mycket matnyttigt att  ta in, mycket repetition också. Detta blir nog bra! Det är ingen kurs där man bara kan ordbajsa en hel massa om etik, moral, omhändetagande och sånt. Här är det ren fakta. Det gillas!! :)
Håret toppades mest bara igenom, jobbar ju på att få ut lite längder på det, men nog känns det som att det går förjäkla trögt alltså...
Lite färg har jag fått under påsk också! :)
 

Bring me back

Har gått bra att jobba ikväll :)
Fastande framför datorn då jag började kolla på bilder. Som jag vill tillbaka till fjällen! :)
 

It's funny how you make me feel

Idag blev det så att jag jobbar, fick ett sms i morse om en långkväll och jag tänkte, why not? Föreläsningarna idag spelas in så de kan man se på senare :) Började klockan 13 idag och jobbar till 21. Men innan jobbet hann jag vara med på kursintro, verkar bli en spännande kurs, traumatologi och akutvård. Yeah. Dock väldigt mycket som ska läras in, men nog ska det väl gå vägen :) Jag hann även med att äta lunch med min mor, vi käkade thaibuffé. Mumma! Nu är jag hemma på middag. :)
 
Fint väder idag men fasen att det ska blåsa så hemskt.....
 
 

Underbara påsk

Hoppas ni alla har haft en fin påsk! :) Vi har spenderat vår påsk i Vuogga, alldeles underbart har det varit! Ganska fint väder, skoter, tefat, snowboard, en och annan maggot som blivit dränkt, mat och mys. Jag låter bilderna tala för sig själva,
 

Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0