close enough

Fasen! Fredag eftermiddag, jag är trött, hungrig och fast på skolan en timma till innan bussen går hem. Fuck. Jag tror jag ska göra upp en stor brasa då jag kommer hem, krypa ned under en filt (eller ett täcke) på soffan och riktigt säkert bara må skönt. Kommer jag på andra tankar drar jag nog och tränar en sväng också...
 

I känn mä nalta opphäng0d... å neschläft

Huhu. Detta med filmen, njaaee.. Vilken litet tjorv det är! :/ Så he bli noe inge sånt!
 
Jag funderar och funderar och funderar på hur jag skall göra till sommaren, vart jag vill jobba och så vidare. Finns massor av alternativ.. Nu menar jag ju inte att jag kommer få vartenda jobb som jag söker, men det finns ju ändå många alternativ.
Jag har då minsann sökt jobb på rättspsyk till sommaren, och det lät ju faktiskt som att jag har fått det också, om jag vill jobba där :) Låter ju great! Spännande med något helt nytt måste jag säga! Enda nackdelen är väl att jag måste pendla en bit varje dag jag jobbar... Men sedan betalar ju kommunen halva busskostnaden om jag väljer att pendla med buss, så det blir ju inte så dyrt räknat i pengar, men det tar ju sin lilla tid att åka fram och tillbaka... Hoooooh vad jag kan fundera...
Till helgen hoppas jag att det händer lite spännande saker!
Ikväll är det möte med jouren och träning som står på schemat. Great success!
 
 
 
 

Bäst att hänga med i svängarna

Nu har jag lunch på skolan, och vad gör man.. Jaaa... hittar första bästa dator och kikar runt.. Som om jag inte har gjort det tidigare på mobilen under förmiddagen då det var föreläsningar... Nåja. Kan ju ha hänt något nytt. Inte vill man ju halka efter ;)
 
Ikväll är det svenska rivieran på tv, hoppas nu att alla kommer ihåg det. Underhållande....
 
Nåväl. Back to business. Kan ju inte stå här och hänga i all framtid....
 

Känslan av spikar som trycks mot ryggen...

Ikväll blev det vila. Jag har legat på spikmattan i ungefär en timma, man blir så skönt avslappnad av den tycker jag. I början kryper det som i hela kroppen, men sedan blir det bara skönt... Blodcirkulationen kommer då verkligen igång! Det är bra! :) På bilden syns det tydligt vart spikmattan har tryckt på ryggen ;)

Imorgon ska jag försöka få upp en liten film från senaste dansträningen, det gick ju lite som fan, Känslan fanns nog inte riktigt till 100% för varken mig eller Micke. Men så är det ju ibland...

Snart står jag på egna ben.

Idag har jag gjort första dagen på min näst sista termin på sköterskeprogrammet! Wonderful! KAN INTE FÖRSTÅ ATT JAG SNART ÄR KLAR MED SKOLAN! ... för ett tag i alla fall! ;) Mohahahahahahahaha..... Jag är riktigt säkert snart en sjuksköterska som ska stå på mina egna små ben och fatta livsviktiga beslut. Vad har jag gett mig in på?! Jag funderar ibland, och jag hoppas verkligen att jag är bättre än vad jag tror att jag är... Väldigt spännande hur som helst!
 
Känner mig trött ikväll, funderar på att ta en vilodag idag, eller så tar jag en vilodag imorgon, eller så gör jag det båda dagarna. Ska nog känna efter lite hur jag vill göra ;)
 
Nu ligger jag under braskaminen och känner hur värmen från elden omslutar mig, inte blir jag piggare av detta känner jag. Men vad gör det?


Tiden bara flyger iväg!

Då var denna helg till ända igen. Tänk så himla fort det alltid går! I helgen har vi bara lullat på och pysslat med lite diverse. Mor har fått hjälp att slänga de sista stora sakerna från köket på tippen, Viktors buss börjar nog snart vara klar invändigt i boendedelen :) Blir jättefint! Musklerna har även fått sig några omgångar på gymmet i helgen. Det har varit en riktigt lugn och skön helg med andra ord! Vi har även hunnit med en riktig gófrukost hos Staffan och Anneli igår!

Jag provade så sängarna i bussen håll måtten medan Viktor pysslade på med lite annat i bussen. Bra fördelning av arbetet! ;)

Dance our tears away

Då jag vaknade upp i morse var tyngderna som hängde i mina mungipor igårkväll borta. Skönt! Dock gick jag in på facebook i mobilen då jag låg under täcket och just hade vaknat, då ser jag en massa uppdateringar om att det är högst 30 grader kallt ute. Usch... Hade nog helst stannat under täcket idag... Jag som tyckte det var nog kallt igår då det var drygt 22-25 grader kallt också är det kallare idag. Nåja. Det är ju en kort period av året det är såhär. Sen blir det ju bara bättre! :)
Har eldat som tusan här hemma, eldade till och med huggkubben för att det skulle brinna lite längre i kaminen medan jag var på möte och tränade. Tur det finns en till i vedhögen! ;)
 
Har haft möte med tjejjouren då vi har knåpat ihop en sammanställning av verksamheten under 2012, planerat målsättningar för 2013 och mailat till en intressant föreläsare vi gärna skulle vilja ha besök av.
Efter det gick jag till gymmet där jag cyklade en timme, vilket motsvarade ungefär 3 mil. Ohh yeah!
 
Nu ska jag bara vara hemma och vänta på Viktor!! :))

Just ikväll är det nog tur att det inte finns eld i min kamin

Frustration.
Det gick ju verkligen inte, enligt min mening, på något vis hyffsat på träningen ikväll. Uäh. Hade nästan kunnat elda upp mina dansskor en sväng. Tur att det inte var eld i kaminen, eller ens glöd, då jag kom hem från träningen nu ikväll... Jag orkar för den delen inte göra upp någon eld heller. Blä. Men skulle jag nu, mot förmodan, slänga mina skor i elden skulle jag nog ångra mig minst 1000 gånger efteråt. Nåväl.
Jag känner mig oerhört less på denna eländiga kyla också! Nu är det närmare -22 grader kallt ute. Jag är fruktansvärt less på detta! Med kylan kommer ju också lite småvärk i mina små knän och fötter också. Jag skulle vilja till ett varmare ställe i typ två veckor, boosta på med lite sol, värme, energi och bara släppa alla bekymmer ett tag. Verkligen. Jag tror nog att det är vad jag skulle behöva just nu... Och nej. Jag har det verkligen inte värst i världen, det finns alltid dem som har det sämre. Så är det ju.
Men nog fan tycker jag synd om mig själv ändå. enaningsjälvömkan.
 
Nu ska jag sova. Trött är jag också,
God natt!

Fyrkantigt värre...

Mina ögon känns fyrkantiga av allt skrivande och läsande idag... Garberoben har fått sig ett lyft, bytt nån gardin också! ;) Nu ska jag iväg på möte och sedan är det träning! Keep on moving! :)
 

En välbekant röst gjorde min morgon.

Idag ringde denna lilla filur och väckte mig, så fint att vakna till den välbekanta rösten! :) Dessutom var det nog bra att jag blev väckt, så jag får något vettigt gjort idag! Imorgon kommer han hem, äntligen torsdag!
Ska försöka göra klart min revidering på uppsatsen idag och skicka in den, då är det ju ledig tid fram till måndag då skolan kör igång igen! Har inte så mycket kvar, gjorde bort det mesta igårkväll!
Sen hade jag en tanke att ge mig på min garderob också, den behöver verkligen få sig en omgång. Allt ligger huller om buller... Ujja. Måste akta mig för garderobsmonstret, för inte kan det ju vara jag som har gjort sådan oordning bland mina kläder, det måste vara ett litet monster i garberoben som stökar till det....

Never say never.

Idag och igår har jag varit på LTU för muntlig examination i psykologikursen och opponering av uppsatser i äldreomsorgskursen. Har gått fint och det känns väldigt bra att detta nu är gjort. Ska göra lite revideringar på min uppsats och sedan kan jag bara slappna av bäst jag vill i några dagar! HÄRLIGT! :) Då jag börjar om nästa vecka går jag in på termin 5/6. Nu är det nära! Spännande värre!!!
 
Igår var jag värdinna på ett ljusparty, det handlades ganska bra av dem som var där vilket gör att jag kunde handla massor för en liten peng, i jämförelse med vad det egentligen skulle ha kostat. Greeeeaaatttzz! Nu längtar jag bara tills jag får mina varor! Kommer bli hur fint och mysigt som helst!!
 
Har även snart fylla upp min börs med nya kort (den blev ju stulen strax innan jul, så jag tappade ju allt då). Nu har jag lyckats få ihop ett bankkort, körkort, förarbevis för snöskoter/terränghjuling, studentkort för LTU, busskort, icakort, coop-kort, okq8-kort... Det tar sig sa.... mordbrännarn!

 Min systerdotter har även pysslat fina naglar på sin moster!

When everything feels so right, is it the end?

Har gjort sista praktikdagen idag. Känns lite vemodigt att lämna dem alla... Härligt gäng alltså!

Ska in till Öjebyn imorgon igen ändå för att få min slutbedömning. Det kommer säkert att grillas massor. Men jag känner mig redo. Just nu är jag bara dödstrött. Trött trött. Nästan lite huvudvärk också. Ska ta mig en dusch och sedan krypa ned i sängen. Hoppas på att vakna upp till en bra dag imorgon som har mycket att erbjuda! :) Och det kommer den säkert att ha! Det blir ju vad man gör det till.
När jag var ute och gick igår hörde jag en helt tokig låt, men den var ju som lite skön ändå. Men texten är ju som helt vrickad, om än det ligger en del sanning i den.
 
Donald, Donald honey, what are you doing down
there in the basement? That's what I said to my
husband Donald when he came home from work last
night he said, "honey I gotta fix something
downstairs". Well as I was pulling out the
casserole I heard this weird barking noise coming
from the basement and you know, we don't have a
dog.

The devil lives in my husband's body. No one can
help up but the witch next door. The devil lives
in my husband's body. Our friends can't come over
anymore.

So this went on for two weeks everynight he'd go
down to the basement and I'd hear this barking. So
finally I called up Hilda, the next door neighbor.
Well, everybody in town thinks she's a witch. But
just because she has 17 cats doesn't make her a
witch...does it?

So Hilda agreed to come over for the barbeque we
have on Saturday afternoons and we were having a
drink, the kids were on the swing set and Donald
was making hot dogs and hamburgers. All of a
sudden I looked over at him and his-his face began
to twitch and then he started barking and then
swearing, like uncontrollably.

So I was totally freaking out, Donald was
hysterical. Hilda said he was possessed by the
devil and needed an exorcism right away. I sent
him to the psychiatric hospital. Two weeks later
the doctor called me up and said I'm sorry but
your husband has Tourette's Syndrome, an incurable
psychiatric disorder. He's going to be barking
like that for the rest of his life.
Oh!...our insurance doesn't cover it. Oh!

Just remember...

Nu är det endast en dag kvar av praktiken. Dagarna går så otroligt fort!! Man hinner bara komma dit på morgon och sedan är det hipps vipps lunch och eftermiddag... Kommer att sakna all personal och alla grabbar! De har ju verkligen sina egenheter, men visst har de alla sin egna lilla charm. Vi föds alla lika, sedan öppnas nya dörrar, vi tar olika vägar och alla hamnar vi på en egen väg, ett eget liv. För vissa går livet käpprakt och andra hamnar på lite villovägar och senvägar... Men vi ska alltid komma ihåg att vi alla är lika from the beginning. Vi föds inte till något speciellt, vi formas av alla upplevelser och händelser under livets gång.
 
Har fixat klart med artiklar som på något vis ska kunna stödja min intervention. I'm fuck'n ready for the final! :)
 
Får se om jag kanske tar mig iväg och träna nån sväng ikväll, min hals har känts lite lite små rosslig, inte ont eller så... Men jag undrar ändå om det kanske är något som ligger och bubblar under ytan och inte riktigt tar sig upp.. We will see... Om inte annat ska jag då ut på promenad ikväll! Var ut en sväng igår, en timme. Det är skönt att rensa skallen lite, få ordning på funderingar. Med rörelse och frisk luft är det som om skallen klarnar och oftast känns det lite ljusare.
 
 

Vad göra??

Idag har jag inlett den sista veckan på praktiken på rättspsyk. Det har varit spännande! Verkligen helt annorlunda mot det man är van. På torsdag är det dags för slutbedömning. Kommer nog gå bra! Bara jag hittar några bra artiklar som passar bra till min intervention jag har valt till min patient. Men det ska väl gå bra! :) Ska jobba med det ikväll!
 
Det har varit jättebra jul/nyårs veckor. Viktor har varit hemma i två veckor, hur mysigt som helst! Men nu är han tillbaka i Kaunis och sliter igen. Men nog vet jag att veckorna brukar gå fort ändå, den som väntar på något gott...
 
Har blivit sugen på att spara ut håret igen. Har haft denna frisyr hur länge som helst nu känns det som, jag är less, vill ha förändring... Men innan det kan ske måste jag nog skaffa en någorlunda längd på håret igen. Kommer ta en evighet och lite till.. Skam den som ger sig!
Aja, ska väl erkänna att jag har lite lite beslutsångest ändå...
Långhårig eller korthårig???
 

Nyåret 2012/2013

Detta nyår firades uppe i Kåbalis. Jag och Viktor åkte dit den dagen innan nyårsafton. Kvällen blev trevlig med mycket prat och skratt. Nyårsafton inleddes med att vi gick och hyrde var sin slalomutrustning och köpte liftkort. Vi åkte några timmar, hann med en lunch, Viktor hann med en vurpa (från nästan stillastående). Sedan begav vi oss till after-skin. Var en bra trubadur som spelade och underhöll oss. Efter ett tag var det dags att börja göra sig i ordning för kvällen. Duscha, sminka, fixa, byta om... You name it! :) Kvällen med mycket trevlig! Middagen var mycket mycket god!
Tre-rätters:Först små brödbitar med tre olika röror på, sedan en väldigt god köttbit som låg på en bädd av svamp, kål och nån liten potatis. Till efterrätt var det chokladkaka.
Natten avslutades med ett skådespel av fyverkerier.
 
Nyårslöften? Ja, möjligtvis att året 2013 ska bli ett ännu bättre år än 2012. Skrattmusklerna ska ligga på hårdträning, fortfarande blir inget som man planerar - acceptera det och move forward, kom ihåg att du är grym -precis som du är, ta vara på de möjligheter som dyker upp. Det är aldrig försent. Kör hårt!

Året var 2012...

Hm, ja. Nu har vi inlett ett nytt år. Det betyder nya utmaningar, nya upplevelser, nya mål...
Under året som har gått, har jag blivit klokare? Har jag upplevt nya saker? Är året 2012 ett år som skall glömmas eller ett år att minnas för livet. Både och måste jag nog svara på den frågan.
 
Jag har fortsatt min utbildning till sjuksköterska. Det känns väl fortfarande helt ok... Ibland känns det bara skit. Jag är less på att gå skola. Men nu är det bara ett år kvar. Jag har gått 2 av 3 år nu. Det närmar sig, och jag tror det kommer att göra det med stormsteg! Innan jag ens har hunnit blinka är det sommar och då är det bara C-uppsats och slutpraktik kvar. Jag hoppas innerligen att jag kommer att kämpa på hela detta sista år. Det skulle kunna vara ett nyårslöfte, men nej. Jag vill inte lova. Jag ska bara önska.
 
Våren 2012 har nog bara rullat på som vanligt, i farten. Har besökt fjällen, det blev dock ingen stor-röding som hälsade på. Men fisk har det blivit i alla fall. Dock har hela våren varit förjävla kall, 2012 blev det en ÄKTA fjällen-bränna. Har under hela våren pälsat på mig med:
  • två par långkalsonger
  • ett par vanliga byxor (alternativt ett par vind/regnbyxor istället)
  • två par sockar
  • ett linne, 1:a och 2:a lagerströjor
  • en väst
  • skoterjacka
  • en stor jacka på skoterjackan
  • mössa
  • varma skor
Tro mig, jag har inte varit bästa vän med michelingubben, jag har kunnat gå självständigt, jag har kunnat röra på mig, trots alla min kläder. (Dagen då detta kort togs var nog en av de väldigt väldigt få dagarna man kunde ta av sig lite kläder).
 
 
 
Under sommaren har jag varit till Ryssland en sväng med kvinnojouren på arktisk kvinnokonferens. En upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Denna resa kommer alltid finnas i mitt huvud, knacka på lite då och då, för att påminna mig om hur otroligt bra vi har det i Sverige.
 
Jag har jobbat i hemtjänsten även denna sommar, mer än heltid. Det tog otroli
 
gt mycket på  krafterna. Var ledig i snitt en dag/vecka under hela
 
sommaren, hade två lediga helger varav en av dem blev en flopp. TOTALT!
 
 
 
 
Jag har samlat lite extra vuxenpoäng genom att flytta till hus under sommaren!
 
 
 
 
 
 
Jag har även hunnit med en resa till Island med kvinno/tjejjouren för att göra studiebesök på kvinnojouren där för att ta del av deras arbete och ä ven för en "teambuildingresa" och lite nöjesresa. Island - ett underbart land. Åker mer än gärna tillbaka dit igen.
 
 
 
 
 
Jag och Emma hade årsdag på nyårsafton, det var förra nyår som vi började hänga gäng. Emma är en underbar människa, nära till skratt, vi är lika på många sätt men ändå väldigt olika.
Vi tänker och värderar väldigt lika. Vi ser samma färger, vi hänger, vi snackar.
 
 
 
 
Även en till underbar människa dök upp i mitt liv, Viktor. Alltid glad, om inte annat så är han inte svår att få på bra humör. Jag vet en dag, eller två, eller kanske tre dagar som är lite mer speciella tillsammans med denna pojk än de övriga dagarna. Hur som helst är jag väldigt väldigt glad och tacksam över att jag har dig, Viktor.
 


 

Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0