never ending

Zumban igår var riktigt kul! Min rygg känns detsutom bra idag! Ett STORT plus. Förra veckan var det jobbigt. Men jag är riktigt fit for fight nu alltså! Skönt!
Har varit vaken sedan sju, håller på att tvätta. Snart klar. Det håller bara på att torka, sedan ska det manglas och vikas lite... In i garderoben.. Men efter det så! Då är jag klar!
Hade tänkt rensa min garderob, och då mener jag verkligen rensa... Men alltså. Jag såg kaoset och gav upp.. Sorry. Men det verkade inte finnas något slut. Dock funderar jag starkt på att göra ett nytt försök idag.. Skulle vara skönt att ha det gjort. But we will see! Hade tänkt ut på promenad idag också.. och läsa lite artiklar.... och städa... och träna ikväll... betala räkningar... Ja. Denna dag verkar på något mystiskt sätt aldrig ta slut.


nytt nytt!

Handlade mig ett par nya inne träningsskor idag! Suuperfina ju! De kallas för "zumba-skon", så det lär ju gå alldeles utmärkt då jag ska på Zuuuuumba ikväll och skaka loss! Yeah!

Hunnit med en liten middagslur också. Så otroligt skön soffa jag har alltså. Looove it!
Dock, som alltid då jag har sovit ett tag och vaknar så är jag hungrig. Spelar ingen roll när det är. Jag ska bara ha mat då jag vaknar, eller i alla fall något att stoppa i mig. Nu har jag ätit smörgås och druckit kaffe.. En bit kladdkaka slank visst också ned.. Hoppsan då.. Hm.
Men behöver energi så jag orkar med Zumban ikväll.


Ingen ro i kroppen...

Jag ska erkänna en sak, jag fick aldrig ro i kroppen att krypa ned i badet igårkväll... Det får helt enkelt bli en annan kväll, men inte ikväll och inte imorgonkväll. För dessa två kvällar har jag träning, då räcker det gott och väl med en dusch efteråt! Så torsdag kanske blir en bra kväll att krypa ned i badet. We will see...

Sitter hemma hos min mor nu, gick hit. Höll på att bli övesnöad under tiden. Attans vad det snöar alltså! Men så grymt kuuuul! Love snö! Snart är det dags för föreläsning.. Lidandets ansikten.. Ja, den var det nog idag. Sista föreläsningen i denna kurs (av 4). Sedan är det bara eget plugg som gäller..
Önskar att jag fick tillbaka min psykologitenta med ett sketet litet G på framsidan. Det skulle kännas obeskrivligt..


what to do...?

Jag har inte alls gjort så mycket som jag hade tänkt idag! Damn. Men det kommer ju fler dagar, kvällen är ung.. natten är ung.... eller hur var det nu då?
Känner mig detsutom som en liten potatis idag, trots att jag och Josefina var ute och gick en lång-promenad. Men det kanske har och göra med att jag i princip bara har käkat sedan jag kom in igen.. Mat vs. skola. 1-0. Japp. Så äré ibland..

Ska ju som jag skrivit tidigare ta ett lååååång bad ikväll, men jag funderar på att he mig ut ett tag först.. Känns som om det skulle vara skönt..

Hade bestämt mig, nästan klart i alla fall, för att köpa ett korpen-termins-kort istället för gymkort.. Men har nu sett att de passen som verkar mest intressanta inte passar med mina dansträningar.. Kanske det blir ett gymkort i alla fall då? Men Zumba hade jag då tänkt mig i alla fall! Det kommer att bli grymt kul! Kanske blir Zumba+gymkort då.. Tåls att tänka på...


Bra anledningar!

Idag landade två tidningar på min dörrmatta, Plaza Kvinna och Plaza interiör. Vilket ger en sjukt bra ursäkt till att jag ska spola upp ett varmt bad, sänka en badbomb och bara njuuuuuuuta!
Meeen, egentligen behövs inga ursäkter till att man ska få unna sig ett bad, det är man alltid värd!!

Plaza kvinna har inte kommit ut i butik ännu, den kommer imorgon! (Det är därför den ser ut som ett pussel).


Promenad i den friska luften

Har varit ute på en promenad med Josefina på förmiddagen, det blev en riktigt lång en! Vi gick ut vid tio och jag var hemma strax efter tolv. Men trevligt var det! Härligt att vara ute när det är ljust!
Nu har jag hunnit käka lunch och dricka kaffe.. Blev sjukt trött.. Det är farligt att stanna av..

Sen vetefan om jag vågra sitta vid mitt skrivbord igen, tänkt om jag har ett spindelbo där någonstans.. Huvva!

Nae, nu ska jag nog försöka ta och göra lite nytta här hemma!

tjaaaooooo!


jävlat panik

Åhh! Min kladdkaka som jag gjorde i fredags blev sååååååååååå god alltså! Det är nog den bästa kladdkakan jag har gjort o hela mitt liv. Kladdig, mumsis, perfekt konsistens... Som Emma uttryckte: lite kola-aktig. Muuuums! Var lite wild and crazy och satte lite muskotnöt i smeten också. Vilket vinnande koncept. Det blev en grymt bra kombination!

Har ju inte skrivit något alls i helgen, så jag kan väl börja med fredagkvällen. Då blev det promenad, film och fika. Såg Due date. Hade sett den förut, men den är ju bara så grymt kul ändå. En film man kan se flera gånger, alltid lika klockren!
Under lördagen tog jag mig en längre promenad, trodde aldrig att jag skulle komma hem igen, vägen kändes jävligt oändlig och jag funderade hur jag kunde komma på att gå så långt.. Men till slut så kom jag hem igen... Duschade, käkade och gjorde mig klar för att dra vidare till Emma.
Var hos Emma medan hon gjorde sig klar, kollade på handboll... Sedan knallade vi över till Sofia där vi åt Emmas thaimat. Sjukt gott! Kvällen fortsatte hos Sofia.. De andra drog till Boden vid tolv. Det kände jag inte riktigt för, så då drog jag och Frida vidare. Sedan hemåt...
Idag har det bara varit en riktig slödag.. Emma kom vid lunch, vi käkade upp resterna från igår, fikade av min sjukt goda kladdkaka och surrade massor! Så sjukt trevligt!

Ikväll ska jag iväg och träna barn i dubbelbugg och sedan har jag träning själv.. Kvällen är uppbokad!

Huh! Medan jag satt och skrev nu så kom det en spindel och kröp på dataskärmen.. Jävlat panik. HATAR DESSA ÄCKLIGA KRYP! Fy fan, saker ska inte ha mer än fyra ben.. Och denna hade dubbel så många.. Hittade ett kort att trycka sönder spindeln med.. Så nu har jag jväligt mycket spindelgegga på skärmen. Snyggt jobbat Ida!

Frågan är, kommer det fler??!?! FY FAN FY FAN FY FAN!!!!!


snart blir det bakning!

Har skrivit massor idag.. Känns det som i allhttp://publishme.se/2559769/entries/article/151438692/a fall.. Har hunnit vara ute på promenad, käka middag och nu har jag även hunnit diska.. Hojja.. Vad ska jag hitta på nu då? Jag hade ju som sagt tänkt baka idag, än har det inte blivit av, men inom en snar framtid serveras det kladdkaka och glass här hemma hos mig. Kaffe också så klart. Man kan ju inte fika utan kaffe...

Fick för övrigt ett otroligt jäkla sug efter en rödbetskaka.. Kanske får bli en sån till veckan. Jo. Det tror jag nog. Lät sjukt smarrigt! sjukt sjukt sjukt smarrigt!!

Annars så poppar jag lite musik, blandat från spotify... Ganska trevligt ändå.. Hittar jag inte på något bättre ikväll så kanske jag tar och försöker skriva lite mer. Skönt att ha det gjort så man slipper bli stressad av det sedan...

Saknar ju min Alice också..




Läänge sedan! Nästan så man har hunnit glömma av denna fina låt!

Tvillingen

Hamnade att börja läsa om mitt stjärntecken, och jag måste nog erkänna att.. detta är nog jag.

 

Den typiska Tvillingen är mångsidig, humoristisk och utåtriktad, tycker om att diskutera och att utbyta tankar och idéer. Sociala kontakter och omväxling är ett livsvillkor, liksom intellektuell stimulans och rörlighet. En vid och brokig bekantskapskrets hör till bilden samt en ständig strävan efter nya upplevelser. Tvillingen älskar att resa och tenderar att vara lite rastlös.

 

Den som är präglad av detta lufttecken brukar ha många projekt på gång och trivs bäst med flera bollar i luften samtidigt. Man brukar säga att Tvillingen är något av en mångsysslare, som sällan har tålamod att riktigt fördjupa sig i en sak utan hellre vill veta lite om mycket. Baksidan med denna flexibla karaktär är tendenser till ombytlighet.

 

Tvillingen har ofta svårt för att bestämma sig och har en benägenhet att skjuta upp problemlösningar till sista minuten, men brukar alltid hitta någon finurlig lösning och klarar därmed de flesta situationer. En stor tillgång är den humoristiska, fördomsfria läggningen. Tvillingen dömer aldrig någon utan försöker att se saker och ting ur olika synvinklar.
En lättsam, anpassningsbar läggning är kännetecknande samt en ungdomlighet som brukar bevaras långt upp i åren.

Tvillingen är mycket kommunikativ och laborerar gärna med tankar och idéer. Här finns emellertid en tendens att bygga luftslott, varför de flesta uppslagen stannar på idéstadiet. Men innan Tvillingen hunnit reflektera över det, är i regel nya projekt på gång!

 

Du är en utåtriktad person som har lätt att få kontakt med andra människor. Andra uppfattar dig som en charmig och generös person full av glädje och roliga idéer. Du tycker om att prata och är inte blyg. Rastlös och otålig som du är trivs du bäst med ett rörligt och omväxlande arbete. Helst ett där du ofta får chans att lära känna nya människor och se nya platser. En av dina sämre sidor är att du sällan har tålamod att fullfölja dina projekt.

 

Tecknet styrs av den snabba planeten Merkurius. Det gör Tvillingen vaken, smidig och snabbtänkt. Den som är präglad av detta vetgiriga tecken har i allmänhet lätt för att lära och är duktig i att uttrycka sig, antingen i tal eller skrift, eller kanske rentav båda delarna. En stor del av Tvillingens liv går ut på att söka och förmedla kunskap.

 

Rutinarbete är ingenting som lockar. Tvillingen behöver ett omväxlande, stimulerande yrke och söker sig vanligen till något verksamhetsområde med anknytning till kommunikation eller förmedling. Fysiskt associeras tecknet med lungor, luftrör, händer, armar och nervsystemet.

 

Det finns en dubbelhet i Tvillingarnas karaktär. Du skiftar ofta humör och kan ena minuten vara glad och pratsam och nästa stund tyst och tankfull. Ena dagen är du en elegant världsdam och nästa dag står du och målar en stol eller skrapar båten i gamla kläder.

 


Superskinny vs. ....Marilyn Monroe?

 

Jag älskar denna bild. Älskar Älskar Älskar. Det är ju bara så klockren!! Den säger väl allt?

 

Jag tycker synd om alla de tjejer/kvinnor som idag närmast svälter sig själva för att få en minimalkropp utan kurvor, med ben som sticker fram under skinnet... (jag tänker nu inte på er som har denna form på på naturlig väg, fastän ni äter och äter). De jag tänker på er de "sunda" och "friska" människor som vill gå ned i vikt, bli lite smalare, tappa alla "bildäck" eller ska man kanske kalla det för "cykeldäck" från midjan, mindre höfter, inget som hänger, inget som dallrar... "bara ett kilo till", "två kilo till, sedan är jag nog nöjd..." Frågan är om man mår bra av detta tänk? Nej, det tror i alla fall inte jag. Man kommer att bli väldigt fixerad vid sin kroppsform och det dyker upp mer och mer "fel" som man vill åtgärda. Det finns ingen som är perfekt. Det är bara så.

 

Jag vet nog nästan inte av någon som trivs med sig själv till 100%. Det tror jag är väldigt svårt att uppnå. Men man kan trivas och ACCEPTERA hur man ser ut. Jag är absolut inte 100% nöjd med mig själv, men jag accepterar hur jag ser ut. Jag tycker det är viktigare att man mår bra och känner sig frisk, kan njuta av livet och ta vara på stunderna. Jag accepterar hur jag ser ut. Det är sånhär jag är, det är på detta sätt jag är byggd. Det är bara så.

 

Men jag tycker det är hemskt med de kroppsförebilder som finns i dagens samhälle (det handlar inte om alla), många av de modeller som finns på catwalken, som visar hur kläder ska sitta, hur man ska bära upp dem etc. Många av dem har faktiskt dött på grund av sitt yrke. För att de ska hålla sig så smala har många av dem svält sig själva. Då man svälter sig bryter man ned sin egen kropp. Kroppen får inte nog med näring och energi från kosten så den börjar bryta ned sig själv. Både fett och muskler. Då musklerna börjar förtvina måste man även tänka på att hjärtat är en muskel, och den, precis som alla andra muskler, börjar brytas ned. Våran allra viktigaste muskel, som gör att vi kan leva, pumpen till hela systemet, den kan komma att kollapsa, den kommer inte att orka hela vägen. Det är detta som har hänt många av de största modellerna. Deras hjärtmuskel har brutits ned och har till slut inte längre orkat pumpa runt. Hemskt att man kan göra så mot sig själv...

 

Acceptera den du är, hur du ser ut. Vi är alla olika. Du är vacker precis som du är.

 


Fikasugen?

Hade nog tänkt mig ett bak i eftermiddag faktiskt. Har inte riktigt bestämt mig för vad än.. Men det lutar nog mot en kladdkaka, grädde och glass! Smarrrrrriiiiiiiigt!
Är du fikasugen så kan jag nog vara snäll och dela med mig, om du frågar riktigt snällt!

PS. kaffe bjuder jag också på. Alternativt te eller saft! DS.


ingen spinning, inget bad... lufsande?

Idag vaknade jag av mig själv vid åtta. Skönt. Var utvilad och alert. Har snart ätit klart min frukost. Sedan är det bara att köra igång med plugget igen...
Idag mår jag bättre än vad jag har gjort tidigare i veckan (då syftar jag på onsdag och torsdag). Efter Zumban hade jag ju hittat lite nya muskler i min rygg, samma sak hände nog efter boxersizen. Eller så retade jag bara upp dem lite mer.. Vilket som, men det kändes igår i alla fall. Alla små rörelser. ojoj... Så jag avbokade faktiskt mitt spinningpass igårkväll. jag tänkte att det kanske var bättre att ta det lugnt, spola upp ett varmt bad och bara njuuuuta för att mjuka upp ryggen lite.. Men jag fann mig själv ute och lufsa igårkväll istället.. Det blev med andra ord inget bad, ingen spinning, ja for ut på en liten joggingtur istället. Så härligt det var! Gick faktiskt bättre än väntat detsutom. Härligt är ordet! Ryggen gillade nog också min impulsiva joggingtur, den känns rätt så snäll idag. Love it! Men idag hade jag nog bara tänkt mig någon promenad och så... Inga större, värre, fysiska aktiviteter planerade.


Har inga som helst planer för kvällen, får väl se vad som faller mig in.. Säkert blir det en hemmakväll... Men man vet aldrig!

Imorgon var det tal om utgång på Challenge i Piteå!

tripp till luleå

Det blev så att jag och min far åkte in till storheden igår eftermiddag och handlade mig en micro. Så från och med igår så är Ida numer officiellt med Micro. Den står på sin plats och det ser inte lika hemskt ut som jag hade tänkt mig att det skulle göra. Känner mig faktiskt riktigt nöjd! Var in på rusta en sväng också, köpte lite småpyssel till håret, tvål och en matta som nu ligger framför soffan. De hade den på halva priset eftersom det var en utgående färg. Men ack så snygg! Vit. Passar ju till allt. Betalade 449 kronor för den. Vilket kap alltså!! Vi var även in på Euro sko och skulle se om de hade några dansskor, mina har jag snart nött upp sulan på. Många snurrar och steg är tagna i dem jag har. Jag hittade i alla fall en liten lädertoffel som jag tänkte prova. Det är en sådan sko som jag hade då jag började dansa för si så där 12-13 år sedan. Sjukt vad tiden går snabbt alltså! men jag måste erkänna en sak, jag hittade ju faktiskt ett par skor till. De är svarta och lite högre. Man kan väl säga att det är en kängmodell. Sjukt nöjd, de var på 30%. Jag frågade pappa vad han tyckte om dem, "tja, de var väl fina. De ser ju nästan ut som mina, enda skillnaden är väl att jag har min dragkedja öppen". Åh. Haha. Men såååå nöjd jag är. Jag har fått uppleva en ny känsla, känslan av att ha köpt ett par grymt snygga skor, finare, dyrare, men ack så värda det! VILKEN UPPLEVELSE!! Förut har jag inte varit något fan av att handla kläder och skör över huvudtaget. Gick gärna i mjukisbyxor, eller några gamla jeans, hade mina favorittröjor och gympaskor. Men hello! A new Ida has arrived to town!
Vi käkade på coop forum också innan vi åkte hemåt.

Igårkväll var jag på boxersize med Josefina. Hur kul som helst! Synd bara att det är på onsdagar då jag i vanliga fall har egen träning. Annars hade jag lätt börjat. Styrka och kondition i en perfekt mix.
Var nästan jobbigt att ta sig upp på morgon, hade nästan mer muskelvärk i min rygg idag än vad jag hade igår.. Hojja. Vart ska detta sluta... Har bokat ett spinningpass ikväll.. Men jag vet inte, känns som att jag kan behöva vila lite. Någon promenad och ett bad lät ju inte heller helt fel...

Sitter på skolan och skriver idag. Har gått framåt. Hyffsat lugnt idag i biblioteket måste jag säga..

Visst är den väl fin?

 


Uppe och vid liv!

Onsdag idag, snart dags för sista föreläsningen för denna vecka. Dock är det bara att sätta igång med skolarbetet på en gång. Igårkväll gjorde min grupp upp en plan på vad vi ska skriva och när det ska vara klart. Så jag gissar att det bara är till och sätta igång senare! Hade tänkt mig in på LTU imorgon också, eventuellt fredag också, för att försöka skriva klart min rapport så jag kan lägga den åt sidan ett tag.. Hoppas for ever. Om det nu inte blir någon mer påbackning på den.. Hope not.
I kursen vi läser nu ska vi lämna in två rapporter och ha ett seminarie innan tentan. Känns ända lugnare än de tidigare kurserna vi har läst. Hoppas på att det stämmer...
Tror jag börjar komma ikapp min sömn nu också. Känns underbart. Har unnat mig att siva till 9 varje dag i veckan, och gått och lagt mig hyffsat tidigt också. Så skönt! Får se hur länge denna balans infinner sig!

För övrigt, som ni alla märker, så lyckades jag ta mig upp i morse ur sängen. Var inte så hemskt som jag hade föreställt mig. Men nog känns det i ryggen. Det vill jag lova! Hade tänkt mig ut på en promenad senare i eftermiddag. Då brukar det ju bli bättre :)


pain is weakness leaving the body

Zumban ikväll var riktigt kul! Men jag tror dock att jag har hittat lite muskler i min rygg som har varit vilande.. Väldigt vilande. Blir spännande om jag bli liggandes imorgon eller om jag faktiskt kommer lyckas ta mig up från sängen.. Hojja! Äh, men kul var det! Nu är jag på g!
Har kvällsfikat lite sedan jag kom hem. Förtjänat kvällsfika kan jag tycka. Annars brukar mitt kvällsfika egentligen bara vara förtjänat 2/7 gånger i veckan, de kvällar då jag har haft träning... Haha.. Men det är gott hur som helst!

I veckan ska jag nog med min far till storheden och shoppa loss! Har gjort en lista på en massa saker som jag vill köpa. Kommer att bli luspank efter denna vecka. But that's life. Det kostar att leva, man lever på förlusten... Nä. Inte riktigt. Men ibland känns det så i alla fall.
Hade faktiskt tänkt köpa mig en micro. Jag har bestämt mig för det nu, det är ju trots allt ganska praktiskt. Jag får väl helt enkelt hitta något annat ställe att ha mitt frukfat på. Det löser sig nog säkert..
Jag blev även sugen på att köpa en till soffa och möblera om lite, har så lite sittplatser.. Hade i så fall tänkt ställa en soffa där tv:n står nu och ställa tv:n mot min fondvägg. Kanske köpa ett större bord mellan sofforna också.. Men allt detta är osett än, har dock funderat på det ett tag. Tror egentligen att det skulle kunna bli ganska fint! Får se hur jag gör. Men om jag ska köpa en till soffa så kanske det skulle bli snyggast om jag köpte mig en likadan som jag har, annars kommer det kanske att se lustigt ut.. Men jag är väl lustig, så det skulle kanske passa in ändå.. Äh. Får väl helt enkelt se vad som händer... Men jag är grymt sugen!!

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon väntar en ny dag med föreläsning och annat att läsa... hoho..
På kvällen väntar även ett pass boxersize med Josefina. Kommer bli grymt! (Om jag nu lyckas ta mig upp imorgon).


en liten touch!

Laddar upp för ikväll. Hade egentligen tänkt ge mig på ett pass med pump! Men jag ändrade till Zumba då jag såg att det också gick ikväll. Kommer säkert bli grymt kul! Snart blir det nog gymkort också. Behövligt? -ojaa!!! Känns som om hela jag hänger som en vissen blomma, orkar inte hålla upp mig själv. Bara hänger och hänger. En säck potatis som har legat alldeles för länge, knölig och skrumpen.. Nä. Huvva! Men det är ju som fan innan man kommer igång! Hade tänkt mig kanske 2-3 pass per vecka, utöver dansen som är två dagar.
Då jag har tränat styrka tidigare har jag ju känt hur mycket mer kontroll jag har haft på mina kroppsdelar och hur rörelserna blir bättre. Man får ju också mer energi av att träna. Det är också mycket välbehövligt. Jag sitter väl mest hemma i min lilla etta och tittar... Uäh. Huvva.. bara jag tänker på det känns det tragiskt. BLÄ!!!
Har dock varit ute och gått lite, rockat med min ring och sådant. Men jag tror ändå att alla mina muskler har förtvinat. Bortblåsta. Pang. Hittar dem ingenstans.. Men som sagt, nu ska det väl förhoppningsvis bli ändring på det. En tisdag är väl en bra dag att börja ett nytt liv, eller.. Så hårt ska vi nu kanske inte dra det. Samma liv, men med en liten extra touch! Blir bra.

Äsch, ibland är det väl bara så att man känner sig extra mycket ur form. Just nu är det så. Men sådant kan ju bero på något...

Jag slutade ju bita på mina naglar på julafton. Imponerande, desutom hände det helt omedvetet. Jag kom på någon dag innan nyår att jag inte hade bitit på naglarna på flera dagar. Då tänkte jag som så, då är det väl ingen idé att börja om igen?? Lite som Forrest Gump, om har jag sprungit ända hit, varför då stanna? Lika bra att fortsätta..


Himlen kan vänta

Sitter hemma hos min mor idag igen, har haft föreslänsning. Efter den så kollade jag på en film som tillhör en studieuppgift, himlen kan vänta. Eller film och film.. Det är en resumé av programmet med samma namn. Detta var sista delen. I programmet hade de följt några människor som har fått jobbiga besked, såsom cancer, ALS.. Sådana sjukdomar som är väldigt våra att övervinna. De har följt dessa människor och deras närmaste sedan 2008 till 2011 (tror jag, kan ha varit 2010). Många perioder som har varit jobbiga, glada stunder, tankar och fungeringar, framtidshopp, olika livssyner... Filmen/dokumentären var jättebra. Man får höra hur de tänker kring livet, framtiden, nuet, hur anhöriga reagerar och hur de tillsammans kämpar. Alla som var med klarade sig inte. Men jag tog tillvara några av de saker som sades i filmen, bland annat: "Ingen kan förstå kampen mot döden då man vill leva". Det är något som bara den drabbade personen kan förstå. Det kan ingen annan göra. Det var ett till citat som jag hajjade till lite extra med: "Ge en smak av känslan för att hjälpa andra att få en annan syn på livet". Dessa två citat kom från en och samma människa. I det sistnämna menade hon att i och med hennes sjukdom har hon fått en annan syn på livet, hur hon kan hjälpa andra och hur hon vill vara. Detta menade hon att andra också borde få en känsla av. Livet. Det handlar om så mycket mer än vad man tror. Man behöver öppna upp ögonen, se sig omkring och ta tillvara på sådant som finns i ens närhet. Denna kvinna hade tidigare jobbat mycket med barn i fattiga länder, skolgång, HIV/AIDS drabbade.. Det var hennes mål, att de skulle få det bättre, det var hennes glöd i livet. Men efter sjukdomen insåg hon att alla är människor, man behöver inte åka till Afrika för att göra "hjältedåd", det kan räcka med att man ser sig omkring i sin egen omgivning. Det finns alltid människor man kan hjälpa och förgylla deras vardag. Vi är lika mycket människor och behöver lika mycket stöd och hjälp som dem i andra länder, vi är alla av samma skrot och korn innerst inne. Vi är alla mänskliga och människor. Oavsett vart vi bor, vad vi kommer från, hur våra levnadsförhållanden är etc.
Det finns mycket delade meningar i denna fråga, det är jag helt medveten om. Men det hon sa, och sättet hon sa det på, fångade min uppmärksamhet. Jag tycker att alla borde se denna film.

Här kan ni läsa mer om dokumentären och de medverkande!

Så otroligt starka männikor! Jag är sjukt imponerad av dem!!


How to draw a cat

Nu är jag antagligen på styrelsemöte.
Så ni får något att klura på.. Eller egentligen är det ju ganska självklart. En liten teckningskurs!

 


Ett år har gått, nu kommer det bara att smälla till!

Tänk, i och med den nya kursstarten idag så har jag gått 33,3% av min utbildning. Två år kvar. Det gågna året har gått så otroligt snabbt! Har knappt hunnit vara med! Kollade på en lista över de kurser som var klara, och jisses! Vad vi har hunnit läsa och klara av mycket under det gågna året. Blev riktigt chockad. Jag har inte alls hunnit vara med i svängarna... Men som sagt, två år kvar. Till sommaren, om ungefär 4 månader, har jag gått halva min utbildning. De kvarvarnade terminerna hoppas jag ska bli mycket lärorika och underhållande! Mer praktiskt färdighet, mer praktik.. Antagligen mer rapporter och sådant också.. Men oj. Tänk vad tiden går fort!

jag längtar verkligen tills man får komma ut i yrkeslivet och dela med sig av sina kunskaper, hjälpa människor, stötta dem, skaffa sig ännu mer erfarenheter.. Snart! Snart är vi där!
Men man vet aldrig, på två år kan det hinna hända mycket!

Jag hoppas även verkligen att jag har valt rätt utbildning och att jag i framtiden kommer att känna att jag har gjort rätt val! Just nu känns detta val väldigt bra!
Då jag har vikarierat i hemtjänsten och har berättat för vårdtagare att jag håller på att utbilda mig till sjuksköterska har jag flera gånger fått höra att det passar mig så bra! Att jag är som gjord för det! Sådant är ju alltid kul att höra, speciellt då man hör det av sådana som har en hel del kontakt med sjulvården. Man växer lite extra inombords! Då man får höra att man gör ett bra jobb och bemöter vårdtagarna på ett bra sätt, av dem själva, ja. Då måste det ju vara något som finns på rätt plats!
Jag älskar att jobba med människor. Det är underbart. Känna att man hjälper dem till något bättre och kan stötta dem på ett bra sät i vardagen.. Och sedan då man även får höra ett tack från dem. Det värmer. Det värmer oerhört mycket. Då vet man att man gör ett bra jobb! Få se nu.. Yttre förstärkning? Kan det vara så det kallas då man får cred tillbaka? Hah! Nä! usch! Psykolgin är (förhoppningsvis) över nu!


trött, tröttare, Ida....

Energin finns inte vid min sida idag. Känner mig trött och ofokuserad. Tog en sovmorgon till nio idag. Var väldigt välbehövligt. Åt frukost och sedan gick jag till min mor. Har sett på kursintroduktionen här, har även en föreläsning senare i eftermiddag, mellan 13-14.30. Hoppas på att jag kommer att orka med den! Som jag känner nu skulle jag kunna somna på stället. Har gjort mig kaffe... En liten tröst i alla fall..
Hittade risgrynsgröt i kylen hos min mor, så jag har hunnit käka gröt också. Dock var det bara två timmar efter min frukost.. Men jag gillar att äta. Sådeså. Gott var det också!

I veckan skulle jag på något sätt vilja ta mig in till stan, eller storheden, för att handla av mitt presentkort som jag fick av min far. Hade nog tänkt mig en micro.. Trots allt. Sparar disk. Ja. Underbart då det inte finns någon diskmaskin och då man annars måste diska konstant.. Uäh! Var även lite sugen på att köpa mig en volumaster till mitt hår. En liten krustång (säger man så??) som man krusar underhåret med. Då blir det mer volym. det skulle jag behöva till mitt hår, det är så platt och vill helst bara hänga..

De har visst gratisvecka på korpen i veckan, så jag har passat på att anämla mig till tre pass. Blir skoj! Kommer inte ihåg sist jag var på en ordentlig träning... Men nu börjar det vara dags.. Soffpotatisen ida....

Tänk om man kunde få ett sådant resultat av denna lilla apparat... Om än det inte blir lika mycket så blir det då alltid mer än vad jag egentligen har. Ett stort plus hur som helst!



God natt!

Efter min ensam-typiska middag så gick jag och hälsade på Mia i hennes lägenhet. Har försökt få komma och hälsa på tidigare med hon har som en förmåga att inte vara hemma då jag vill hälsa på! Men ikväll tog jag tillfället i akt och gick dit! Var mycket trevligt. Hennes lillasyster var också där, och Vittra så klart! Vi pratade och hade trevligt. Drack saft gjorde vi också! Sedan fick jag hasta iväg hem och byta om för träningen.
På träningen gick det väl hyfsat. Micke är ju utomlands, så idag fick jag träna med andra. Men det gick ju bra det med!

Nu är jag alledeles snart på väg att gå och lägga mig. Är trött som bara den... Usch. Hoppas på att denna vecka blir en vecka där jag kommer att få tillbaka min energi och komma i fas igen.. Denna vecka har varit helt upp och ned... Jag har även hunnit kvällfiska i vanlig ordning. Gott!

Nae, nu är det dags för denna tjej att ge upp denna dag.
Imorgon väntar ny kursstart. Hälsa och lidande. Blir spännande! Hoppas på att det är en intressant kurs! Men på namnet verkar det ju så... Dock har namnen varit missvisande förr...


Sov gott!

slut om artist

Helgen har bestått av jobb och jag har varit helt slut.
Har sovit dåligt hela förra veckan.. Misstänker att det kan ha varit allt runt kursen som vi läste, många ord, begrepp, namn och sådant som har snurrat runt ordentligt. Den dåliga sömnen har fortsatt under helgen också. Har varit hur trött som helst men ändå inte riktigt kunnat slappna av och låta mig svepas in i john blunds famn... Det har tagit ett bra tag... Inatt vaknade jag vid tjugo i tre. Ytlig sömn och har drömt mycket.

Imorgon har jag första föreläsningen, eller kursintrot, klockan 10.15. Så det blir en liten sovmorgon i alla fall. skönt!!

Ikväll är det träning som väntar.

Nu sitter jag med en typisk ensammen-hemma middag. Fil med flingor och en smörgås till... Men det blir nog bra det också! Gjorde ju trots allt en kraftansträningning och gjorde baconinlindad kyckling fylld med creme bonjuorost igår till lunch. Gott var det. Finns lite rester kvar.. Men får se när nästa ryck kommer.. Känns som att det kommer att dröja ett tag tills dess..

Idag lyckades jag ha sönder min sop-påse precis där trappar börjar på min våning, det resulterade i att jag fick plocka sopor i trapphuset.. Hittade till och med en äppelskrutt tre trappor ned. Lyckat, Ida. Mycket. Väldigt. Fredagen den trettonde kanske inföll söndagen den 15 för mig. En viss fördröjning av oturen verkar ha infallit...


fyra timmar och fyrtio minuter....

Efter fyra timmar och fyrtio minuter, två kaffekoppar, en pepparkaka, två fikon, en antal russin, massor av blyerts, massor av suddflisor och 20 sidor senare var klockan tjugo i två och jag lämnade in min tenta.
Jag är knäckt, knäcktare än den knäckigaste knäcken.
Hur det gick? Det får vi veta om cirka fyra veckor.
Hur det kändes? Ingen som helst jäkla aning. Jag är nollad.

Resten av helgen är det jobb som väntar.

Hade tänkt göra pop-corn ikväll, i en panna på spisen. Har aldrig gjort det förut. Läskigt. Men suget försvann. Jag hackade upp ett äpple, strödde över kokos och hällde på vanlijsås. Men än är inte kvällen slut. Kanske jag vågar mig på några pop. Vem vet....


kvällens utflykt.

Ikväll har jag och Sofie varit och hälsat på Anna-Lena, lilla Albin och Daniel i Öjebyn. Så trevligt det har varit! Jag har lekt lite med Albin, vi har flygit flygplan, busat lite och sedan har jag stulit några kramar också. Måntro om det finns några över till mamman och pappan, eller om jag stal alla? Vilken gó kille alltså! Och vilket smile killen har, han kommer att bli farlig för brudarna då han blir större... Han kommer att ha många efter sig. Vilken kille!
Annars har vi fikat bulla, supergoda home made praliner (Anna-Lenas kompis, jag är alltid lika förundrad över dessa underbara praliner, synd bara att receptet är hemligt.. Men kanske inte så konstigt) och druckit massor av kaffe.
Har även hunnit handla nu innan jag har landat hemma. Tror snart att jag ska gå och lägga mig, läsa lite kanske...

Imorgon gäller det att alla mina små ynka hjärnceller vill samarbeta med varandra, för imorgon är det tenta. Skulle behöva röja upp lite här hemma, nu kan jag ju inte längre skylle mins stökighet på att jag har tenta-p. Nae, nu är det bara att gaska upp sig. Möjligen att jag städar redan ikväll... Skulle vara skönt att ha det gjort.

Förresten, gymkort. Ja, tack. Till veckan händer det nog. Nu har jag slöat på tok för länge. Denna kropp behöver lite mer fysisk aktivitet. PunktOchSlut.

Lite ögongodis..

 

 


ingen rast och ingen ro

Efter tentan imorgon hade jag tänkt att jag skulle få mig en ledig helg... Bara släppa allt vad skola heter.. Eller, nja. Jag hade egentligen tänkt börja på min rapport som måste revideras så jag får den ur världen i alla fall. Men det skulle kännas ganska "avslappnande" i alla fall. Tror egentligen inte det tar så länge att revidera den..
Men så blev det inte, istället blir det jobb hela helgen. En delad tur på lördag och en vanlig dag-tur på söndag... Sedan på måndag kör nästa kurs igång. Man hinner lixom aldrig riktigt landa.. Om än jag tog mig ett "jullov" nu under jul och nyår så ligger det ju ändå och gnager i bakhuvudet, att man måste läsa, att man måste kolla upp.. Man går egentligen hela tiden på helspänn. Ganska påfrestande. Jag måste iväg nån helg, släppa allt och bara må väl. När den helgen kommer.. Ja, det vettetusan..


det gråa blommade

Gårdagen, blev om möjligt, ännu gråare än dagen före det. Känner att jag är inne i en rätt down-period just nu. Blä. Antagligen flera saker som spelar in.. Men nä, sånt har vi inte tid med. Dagen blommade dock upp på eftermiddagen igår. Då blev det en tripp till Piteå, där pluggade jag hela eftermiddagen. Tog sedan bussen hem vid halv sex. Men innan det insåg jag hur grymt hungrig jag var, så jag köpte en hamburgare på sunes. Det var då tamefan den BÄSTA och godaste hamburgaren jag har ätit i hela mitt liv, till och med det glutenfria brödet var tillfredsställande. Lätt att jag kommer att köpa hamburgare där i fram tiden då jag blir sugen på det, och enbart där. Så sjuuuuuuuuuukt god! Nog för att jag var rejält hungrig också.. Men ändå. Så jävla god!!!

Bussen kom till älvsbyn vid halv sju, så jag var väl hemma strax efter det. Då slängde jag bara in alla mina saker, bytte om och drog iväg på träningen. Det gick grymt bra igår! Kanske det finns en liten antydan till attityd i mig, fick i alla fall höra att det blev jävlat perfekt på en av låtarna igår. Så grymt skönt att höra. Det går framåt. Jag har kömpat, jag trampar själv framför spegeln, mitt grundsteg är aningen modifierat sedan tidigare, försöker tänka på mina armar, att ha en jämn och fin "sinus-kurva/puls", göra olika stegvariationer, skapa dynamik, snabbt, sakta... Yes! Igår gick det faktiskt grymt! Ibland i alla fall! Så härligt det var! Träningen kan ju ha gett resultat alltså! yes yes yes!!!
Men nu blir det uppehåll för min och Mickes träning nån vecka, han åker utomlands på fredag och ska vara borta en vecka. Något avundsjuk jag är! Men hoppas de får det trevligt. Jag hade nog tänkt fara och träna själv i alla fall. Spegelträning, here I come!

Har suttit och läst och skrivit lite nu på morgonen i psykologin. Vettetusan om jag är så taggad eller har blivit nå klokare på detta. Allt känns bara som ett enda virrvarr i mitt lilla huvud. Är ganska inställd på en omtenta redan nu, tentan är imorgon. Klarar jag den, ja... Då har ett under skett... och jag tror inte att det är undrens dag imorgon. Tyvärr...

Ikväll ska jag och Sofie förbi Anna-Lena och hälsa på! Så kul det kommer bli! Var alldeles för länge sedan!

Alice: Ställ dig i kö för tusan! DO IT NOW!!! Skulle ju vara U.N.D.E.R.B.A.R.T!!

going back

Jag går och lägger mig. Tror jag stannar under täcket resten av tiden. Det är nog bäst så.


Fjärilar

Jag har fjärilar i min mage som inte vill sluta flaxa.. På en timme, då får vi se om de fortfarande flyger eller om de ligger och plågas längst ned i magen....


always look on the bright side of life

Känner att jag har varit lite down i mina inlägg idag. Undra på det...
Men nu ska vi väl försöka göra något roligare som avslutning. Man ska väl försöka avsluta på toppen?

Vet inte riktigt vad jag har att säga om denna dag, det blev ingen skomakare och ingen promenad.. Har istället läst och så idag. Jag har nog tyvärr inte blivit så mycket klokare, men kanske något sätter sig efter nattens sömn, då det får sjunka in... hoppas hoppas hoppas... Bara synd att det är så jäkla mycket att trycka in i huvudet, har inte riktigt så mycket plats över för sånt här... Ueäh. Men till sist ska det väl lösa sig antar jag....

Josefina har varit förbi mig på eftermiddagen på lite fika.. eller fika och fika, hon fikar visst inte. Så jag gjorde en fruktsallad och bjöd på istället, och nog var det lika gott, om inte ännu godare!! Har druckit sjukt mycket kaffe idag, tömt en stor termos helt själv plus två koppar nu på kvällen.. Damn it! Men det är ju bara såååå gott! Sitta och smutta på en kaffekopp. Mumma. Finns det så mycket bättre tidsfördriv? Nae. Fikat var då trevligt och vi hann prata en hel del. Det är som kul att vi bor i samma hus, man behöver inte ens gå ut för att vi ska komma till varandra, man behöver bara springa över vinden. Så himla smart alltså! Kan ju gå runt i tofflor om man vill det. Underbart!


Ikväll har vi varit och hämtat mormors gamla tv, så nu står den så fint på min tv-bänk. Min gamla tjock-tv har även den blivit bortforslad ikväll. Moa ville ha den. Så perfekt. Fick en bukett med tulpaner för att jag gav henne den gamla tv:n. Så snällt! Nu står de fint på mitt köksbord och jag väntar med iver på att de ska slå ut! Det kommer se så fint och "vårigt" ut.



Får se hur jag ska göra nu sen ikväll, om jag ska ta och läsa lite mer eller om jag ska gå och lägga mig. Imorgon är det tenta, klockan 9.00. Håll tummarna allt vad ni bara kan! Jag känner mig då lite smått nervös inför den... hujja!



Mina fina tulpan som jag fick!
Kom på att jag ju även har lite nya fina kuddar i soffan!


mörkrets alla makter

Japps, nu är det mörkt ute igen. Tänkt så fort det går...

Blir nog ingen skomakare idag, blir nog kanske en promenad i mörkret ikväll istället. Känner att jag har lite annat att prioritera just idag.
Imorgon är det tenta i miljö och prevention i primärvården. En onlinetenta, första gången. Blir spännande. Den kommer nog att handla om kompressionslinningar och venösa/arteriella provtagningar och subcutana/intramuskulära injektioner. Hoppas på att det kommer att gå bra bara!
Sedan blir det ut på äventyr, hemma halv sju igen och sedan träning resten av kvällen.. Torsdag blir det att finslipa mina (förhoppningsvis) inpräntade kunskaper för att sedan på fredag skriva så att pennan glöder. Ehum.. Undra hur mycket jag ljög och fredagen nu??
Efter det hade jag faktiskt tänkt ta tag i den där jäkla rapporten så man får den ur världen. Hade varit skönt att kunna släppa taget om den...


Få se, ikväll till middag blir det nog skinka... Undra om jag skulle göra en gryta eller om jag bara skulle steka den...
Något annat förslag??


build a bridge and get over it.

Nahepp, det vart ingen ny säng. Hon hade sålt den till en annan... Fuck. Better luck next time.

Idag är en sån där jäkla dag då man hade kunnat legat kvar under täcket och inte göra nå alls mer än att blunda.
MÅSTE till skomamaken idag, det är bara så. Lite frisk luft kan nog göra gott.


Nyklippt! Looks like me.

Blev mycket nöjd med min klippning, men det blir jag alltid hos Mona! Hon vet precis hur jag vill ha det. Supernöjd. Tog cirka två centimeter på topparna, lättade upp håret lite.. Känns inte alls som mitt hår. Vi räknade ut att det nästan var fem månader(!) sedan jag klippte mig sist, så nog fan var det på tiden... Måste försökt blir bättre på att unna mig sånt.

Pluggandet går trögt. Tror fan inte att detta ryms i mitt huvud, Never ever. Kommer aldrig att gå på fredag. Då kanske det går nästa gång istället.. Man får väl försöka i alla fall.. Men nog känns det grymt ovärt. Alla termer bara snurrar i huvudet och alla namn och vad de står för. Nä, tacka fan för typ matematik. Där funkar det på ett sätt och sedan är det punkt efter det.

Har förresten övervägt att köpa mig en microvågsugn trots allt.. Det funkar ju faktsikt grymt bra utan. Men nog är det bekvämt att ha en.. Tål att tänkas på, eller inte.. Jag har nog kanske bestämt mig. En Micro från expert. -Yes! Och kanske lite annat också! ;) Har två presentkort. Kan nog bli mycket bra!

Nae, nu är det väl bäst att jag återvänder till psykolgins värld. Wish me luck! Hoppas jag inte virrar bort mig...



Försökte ta kort på mig själv bakifrån, men det var då inte det lättaste. Jag är ingen gummimänniska, så ni får nöja er med att se hur långt hår jag har fått! För er som inte vet det har jag varit grymt korthårig. Riktigt ruskigt kort hår har jag haft en gång... Ska se om jag hittar någon bild på det sen.
Eller är det någon som har en bild på korthåriga jag? Skicka den gärna till mig i så fall!

Ny säng!

Då var seminariet, handlingen, bokningen av klipptid klart.. Då var det nog bara skomakaren och plugga kvar på dagens att-göra-lista.
Fick för övrigt en klipptid redan idag, vart lite chockad. Var ju egentligen beredd på att få vänta åtminstånde nån vecka innan jag skulle få klippa mig. Men så grymt skönt att få det gjort på den gång! Kunde ju inte ha klaffat bättre!

Ska även få en "ny" tv ikväll, ska få ta över mormors tv. Hon ska få sig en ny där man kan sätta boxer-kortet direkt i tv:n. Min kära mor verkade lite less på små (eller mindre) elektroniska prylar som kan gå sönder då man flyttar runt på dem och råkar tappa dem i backen. Det är min mor det! Så ikväll åker nog även min lilla ögonsten till tjock-tv. Nästan så att jag fäller en liten tår..

Har även hunnit ringa på en sängram idag. Hittade en riktigt söt en på blocket, i svart smide med lite krusiduller. Kommer nog att bli grymt fint! Så snart är jag med sängram också. Som det är nu har jag bara en madrass där vi har skruvat på ben. Vill inte ha den mot direkt mot väggen. Hade egentligen bara tänkt mig en sänggavel. Men detta kommer nog bli lika bra tror jag!

Det är den svarta sängen som jag har ringt på, visst var den fin?


Nae, nu ska jag klä på mig för att åter igen traska ut i kylan och mot frisören! Sååååå härligt!

mättad till tusen

Trött tjej idag.
Steg upp vid kvart i sex, klädde mig och gjorde mig i ordning. Sedan gick jag till min mor, så nu är jag här. Hade tänkt skriva ut lite papper och även sitta här medan jag har seminarie.
Gick hit på fastande mage, ingen frukost innan promenade hit alltså. Ja, det kändes ju nästan som om jag fick ett stort hål i min mage och att jag skulle svälta ihjäl på vägen. Men jag lyckades ta mig hit levande. Vissa vet ju hur jag kan bli utan frukost på morgon.. Inte alla gånger det slutar väl när det gäller mitt hunör eller min fysik.. Haha.
Då jag inte äter direkt på morgon brukar jag bli så sjukt hungrig att då jag äntligen får äta så äter jag alldeles för mycket.. Denna dag var inget undantag. Sitter nu här med en proppfull mage, sprängylld av mat! oh my godness..

Kall dag idag, hemma hos mig visade det cirka -20.. huuuuuh! Och jag som har en massa ärenden idag.. Nåja, nog ska väl det gå bra ändå.. "Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".. Jag har rejält med kläder med mig, så det löser sig!


snäll.. och ännu mer snäll. Attityd, vart är du??

Sitter med en kopp te och ska snart göra mig lite kvällsfika innan jag går och lägger mig. Det är alltid godast att fika på kvällen, undra hur det kan komma sig...

Träningen gick i alla fall bra ikväll! Jag kände mig pigg och fylld med energi! Trots att jag var ute och sprang igår och mina lår (även magmuskler?? hur det nu kan komma sig.. Undra egentligen hur jag springer, kan ju inte vara på rätt , eller ett normalt sätt, i allafall?!?) verkar protestera ganska mycket mot det såhär dagen efter. Tur att jag är tjurigare.. Än mig själv?! Äh, bara köra på, man blir ju mjukare allt eftersom man blir varm. Så det gick fint! Måste dock skffa mig lite attityd, jag ser bara snäll, söt och..... ännu mer snäll ut.. Om någon har lite attityd till över kan ni väl höra av er? Jag är mycket, väldigt mycket, intresserad av det! Min egen verkar ha sprungit bort.

Imorgon kommer jag nog att ha fullt upp! Seminarie heela förmiddagen, sedan måste jag handla, boka klipptid, förbi skomakarn och lämna in mina skor där sulan håller på att lossna och sedan behöver jag även plugga.. Uh! Mycket att göra! Men då vet jag i alla fall vad jag gör!


en heeelt vanlig dag..

Sitter med en kaffe och laddar för träningen ikväll. Hoppas det kommer att gå lika bra som förra gången!

Idag fick jag ett otroligt sug att börja träna på gymmet igen, har haft uppehåll sedan oktober eftersom mitt kort gick ut.. har försökt hålla igång lite själv. Men det är ju lite svårt, speciellt då det är vinter. Att jag for ut och sprang igår, ja. Jag ska säga att jag chockade nog mig själv också. Men kände bara att jag behövde ut, vädra lite och så skönt det var!! Egentligen är det ju allra härligast att träna utomhus, men man är ju lite kinkig nu när det är vinter.. Halt, kallt... Vet som inte heller riktigt hur jag ska klä mig för att det ska vara optimalt..
Nae, det tål och tänkas på... Gymkort eller inte..
Och frågan, Vilket gym??

Annars har jag haft en relativt lugn dag idag, pluggat, tvättat, pluggat, käkat... Snart även tränat. En helt vanlig dag med andra ord! Mat, plugg och träning. Ganska standard..

Jag känner även att det snart börjar vara dags för en klippning, mina toppar är inte så jättefina längre. Men kommer inte ihåg hur länge sedan det var jag klippte mig... Men det börjar vara dags i alla fall!!

 


Frisk luft och nya krafttag!

Har pluggat på ganska bra idag tycker jag ändå! Det känns som att det går framåt.. Sakta men säkert.. Hoppas verkligen att detta kommer gå bra! Vet som inte riktigt vilka pluggmetoder jag ska använda.. Givetvis är nöta det bästa, men det är så många konstiga ord och mycket att ta in... Nåväl. Det kommer att lösa sig, förr eller senare..

Har gjort en liten snabbuppstädning här hemma idag, i alla fall i köket. Såg ut värre än ett bombnedslag.. Nu kan man i alla fall vistas i köket utan att börja må dåligt över oredan.. Mhaha. Nae. Det kanske inte var så hemskt, men det var inte som jag brukar ha det. Egentligen är jag nog en person som gillar lite ordning och reda, saker på sin plats, kuddarna rätt i soffan, filten ihopvikt utan veck, bäddad säng... Man kommer av sig ibland och då blir allt upp och ned... Men nu börjar rätsidan visa sig. Det känns skönt. Precis som om ett lugn sprider sig... Filosofiskt värre.

Just nu, i denna stund och i många tidigare stunder, har jag känt ett sånt enormt sug efter fjällen. Friska vindar, frisk luft, lugnet, bara strosa på och må väl. Jag känner verkligen att jag snart vill upp! Verkligen verkligen verkligen! Jag har en storfisk att utmana i vår och jag kommer att kämpa tappert! Han/hon/den/det tog min absolut finaste och bästa pirk långt ned på djupet förra våren. Nu är det dags att ge tillbaka med nya krafter! Kanske får jag införskaffa mig någon ny bästa-pirk också!? Eller kanske två, det är nog bra att ha en i reserv...


Nu ska jag snart gå och lägga mig, har tänkt få mig en lååååååååååång natts sömn inatt. That's just what I need!

It's not always easy...

Födelsedagsfirandet/fikat slutade med att vi, jag, Nordström, Lindgren, Micke, Emma, Magnus och Anna såg JVM. Matchen började två på natten, jag tänkte att den kanske skulle vara slut vid 4 i alla fall. Men neeeej! Efter fem! Vi såg på lite bilder från firandet efter matchen också, så vi åkte mot Älvsbyn vid halv sex på morgonen.. Haha. En lååång fika men nog har jag fått träna mina skrattmuskler ordentligt. Så himla trevlig kväll och natt det blev!! Fika, spel (förlorade dock i allt, men det bjöd jag på), JVM.. Ja! Ett helt grymt födelsedagsfika blev det i alla fall! Tack så mycket för allt!
OCH!!!! Icket att förglömma; det blev ju GUUUUUULD till Sveriges juniorer!

Sov till tio igår, åt frukost och gjorde mig klar för att fara på dop klockan 11. Då var det söta Linnea och Lovisa som blev döpta. Så otroligt fina barn alltså! Var ett riktigt fint dop och fika efteråt!

Var hemma igen vid halv tre, började jobba klockan tre, jobbade till halv tio. Sedan for jag till Josefina och Simon, där de hade inflyttningskalas! De bor i samma hus som jag, så jag behövde bara springa över vinden. Grymt nice! Jag kom på värsta idén, de får heta tripp, så får Fredrik heta trapp så blir ju jag trull. Vi bor alla i samma hus men i var sin ingång. Så himla klockrent! Tripp, trapp, trull. Fyndigt värre ju!

Idag har jag hunnit plugga och vara på en sptingtur. Årets första. Det var så himla otroligt jäkla skönt! Hoppas bara det inte bilr årets sista, men det tror jag inte.. Dock kan det ju hända att det dröjer ett tag tills jag kommer på att jag ska ut och springa igen.. Men det kommer nog ett nytt ryck så småningom. De dyker upp ibland, bara helt spontant: "Ida, nu vill du fan ut och springa en liten runda! Så grymt skööönt det skulle kännas, eller hur?". Synd bara att dessa inte dyker upp oftare..

Nu sitter jag med en kopp kaffe och hade tänkt fortsätta mitt pluggande....

En mycket gammal bild (i brist på annat). Men det är något med den som gör att jag ändå gillar den.


Torsdag, inte en helt vanlig torsdag...

Ingen vanlig torsdag eftersom det är Mickes födelsedag! Hurrraaa!

Dagen: Badat, käkat, handlat (ett jäkla ton med mat tror jag!! Om inte annat handlade jag för en jäkla massa slantar!!), pluggat, käkat, pluggat... Snart iväg till Micke där det vankas födelsedagsfika! Mummmmmmisch!

Fortfarande mycket kvar innan det är på plats, men det är ju ändå några dagar kvar.. Fuck. Alldeles för lite dagar kvar egentligen. Kämpa på. Fortsätt simma, fortsätt simma ,fortsätt simma...

Mitt kylskåp ekar inte längre tomt efter min handling idag. Innan jag handlade hade jag morötter, smör, ägg, ost, lite lingonsylt, inlagda rödbetor, smörgåsgurka i min kyl. Ja, behöver jag säga att jag VERKLIGEN behövde handla idag? Vettetusan om jag egenltligen handlade så intressanta och bra saker.. Men något att stoppa i lill-magen i alla fall. Skulle ju vara synd om jag svalt ihjäl här i min lägenhet.. Eller någon annanstans för den delen. Har ju berättat tidigare att jag är en riktig cheese-lover, handlade idag drygt 4 kilo(!!) ost! Nu har jag nog så att jag klarar mig ett tag i alla fall. De hade superpris på juledamer på konsum. Klart jag slog till! x2 dessutom! Absolut. Nu är det bara fortsätta njuta av den älskade osten. Mumma!

har gjort lite vågor i mitt hår, tänk så jäkla mycket hår jag har egentligen. känner mig som ett litet troll nu. Fattas bara de där fräknarna på näsan (de kommer nu i vår!), jordiga ansiktet och händerna, en säck över huvudet.. Och voilá! Troll alá Ida är skapat.

Får se om det blir nå mer plugg ikväll då jag kommer hem igen.. Chansen är inte allt för stor, men det kanske finns. Kanske jag kan locka fram lite lust att plugga senare.. kanske.. men bara kanske. Skulle visserligen vara väldigt nyttigt. Äh. Få se hur jag gör!

Eftersom Micke fyller år idag bjuder jag på en bild, aningen gammal, men ack så fin! Mhaha.

Jag korthårig, Frida är sig ganska lik och Micke två år yngre.

Tänk vad tiden går snabbt och hur vi förändras med den.

 


Kan det bli så mycket bättre?

Hemma från träningen, nyduschad, nyätit.. Kan det blir bättre?
Kändes riktigt bra på träningen ikväll. Grymt! Efter träningen for jag och Micke på älvåkragrillen, han var sjukt sugen på ett skrov. Så jag följde med och drack en Cola och socialiserade lite.

Imorgon blir det till och läsa in sig mer på gubbarna. På kvällen ska jag till Micke och fika, för imorgon är ju ingen vanlig idag, imorgon är det ju Mickes födelsedag! Hurra hurra hurra!! Hela 20 bast blir grabben. Lämnar nu tonåren forever för att stiga in i vuxenåldern. Ja. Blir väl kanske inte så stor skillnad. Men ändå!

Måste även pallra mig på en affär imorgon, mitt kylskåp ekar.. Men det vettetusan vad man skulle ha handlat för mat.. Noll inspiration. Förslag??

Snart är det läggdags för denna tös!

Kanske några av er har som nyårslöfte att bli lite mer miljömedvetna detta år?
Då har jag ett grymt tips till alla er:

 


en stor jäkla grop, vad finns där? -Jo, jag.

Idag har jag haft en fundering på att ta tag i en spade, gräva eb jvligt stor grop för att sedan hoppa ned där och aldrig mera komma fram. Jäkla-skit-omotiverande-dag. Allt kändes bara jäkla hopplöst och skit. Men jag tog fast mitt förnuft och nu känns det lite bättre. Känner inte längre att jag behöver gräva ned mig i en grop. Jag kan nog stanna på marken ett bra tag till.

Hade träff på adobe med några klasskompisar idag (för er som inte vet vad adobe är så är ungefär som ett "grupprum", då vi går på distans åker vi ju nästan aldrig in på skolan. Fungerar perfekt att prata över nätet, oftast i alla fall, då tekniken vill vara medgörlig. Vilket den oftast väljer att inte vara!!). Vi strukurerade upp lite inför seminariet nästa vecka. Hipps vipps blev det helt plötsligt sjukt mycket mer att göra. Jag som tyckte att jag var någorlunda i fas, typ.. Men inte det. Bara börja om från början igen. Hate it!
Har hur som helst suttit och skrivit lite om gubbarna idag, har gått framåt. Men än är det mycket kvar....

Har förresten kommit på en sak, eller jag märker ju av det hela tiden. Till juldagen så målade jag mina naglar, och då kom jag på mig själv varje gång jag ville bita på dem (ja, jag är en inbiten nagelbitare, inte så att jag knappt har några naglar kvar, men ojämna kanter eller annat irriterande som sticker ur har åkt direkt mellan mina gaddar för att sedan försvinna). Hur som helst så ville jag ju inte bita på dem då jag hade nagellack, är ju inte så fränt att sitta och knapra i sig nagellack, -Nej! Sedan den helgen har jag inte bitit på naglarna, inte en enda gång! Nu är det ändå rätt så långa. De har nog antagligen aldrig varit så här långa, nånsin, ever. Dock har det ju sina nackdelar. Råkade klösa mig själv på nyår.. Mindre bra. Men ändå kul att ha lite längre naglar. Känner dem varje gång jag plinkar på tangenterna och då jag skriver på telefonen. Läckert! Helt ny känsla och en helt ny värld!!


Angående sjuksköterske-dockan i det tidigare inkägget, här finns beskrivning. Tryck på länken och sedan på den första filen. De andra är på något annat språk tror jag.. Vet ej hur hög dockan är, men tror ju inte den är speciellt stor ändå! Men visst var den supersöt?





Hej då, älskade vännen!

Vikat av Alice på tåget ikväll! Tåget skulle egentligen gå 17.42 men det kom inte förrän 21.10. Men nu är hon på väg hem till Götet igen! Saknar henne redan! Men hoppas att hon får det bra då hon kommer fram! Måntro om när hon kommer fram imorgon, tåget var ju redan nu väldigt mycket försenat..
Lämnade en liten present till henne innan hon gick på. Är nog ganska säker på att den blev uppskattad! Bästa bästa du!

Ikväll blir det en tidig kväll, ska alldeles snart gå och borsta tänderna för att sedan krypa ned under täcket och slå igenom mina små ögon. Kommer bli såå skönt. Det finns en hel del sömn att ta igen kan jag lova...

Imorgon ska vi träffas ett gäng på adobe och prata lite skola, sedan ska jag försöka få ordning på dessa gubbar och deras filosofier om psykologin.. Nåja. Men det blir imorgon det!

Mamma, vad tror du om att tillverka en sånhär? Helt säker på att du läser detta inlägg imorgon kring... ja, ska vi gissa runt 4-tiden på morgon? Jag har mönster, men vet fan inte hur man gör.. Rena grekiskan..

 

Puss och hej leverpastej!

 


3% medicinsk invalid...

Jag tog en paus tidigare i mitt pluggande och gick på byn en sväng. De har en mega-rea på blommor och ting, jag hade en presentkort där så då tänkte jag passa på! Fick sjukt mycket för mitt lilla presentkort på 200kr! En jättemysig filt, en kruka, en burk med prydnadsgrus, en par prydnadsvingar att kanske hänga på ett ljus (?) och två lådor med små prydnadshjärtan. Perfekt då man ska göra ljusdekorationer. Jag blev supernöjd med mina fynd!

Fick en brev med posten idag där jag fick veta att jag är 3% definitivt medicinsk invalid. De ni! En sjukdom, entesopati, har medfört denna invaliditetsgrad. Jag är alltså inte riktigt 100, men det visste jag redan sedan tidigare. Haha. Men nu fick man det bekräftat också. What a day.. och vilken härlig information alltså...
För er som inte vet vad entesopati är så är det när man får inflammation eller smärta i muskel/senfästen som kan komma efter hård belastning eller upprepade mindre påfrestningar.
Ibland kan jag ha riktigt ont faktiskt.. Men jag har ju levt med det jämt, så för mig är det en del av vardagen. Inget konstigt med det. Hade känts mer konstigt om det helt plötsligt hade skett ett under en dag, att jag har blivit av med alla mina sjukdomar och åkommor.. Jag lever med det och det går bra!

Har även hunnit med att göra mitt lilla pyssel. Ni kommer nog inte att få se det från min sida, men kanske från någon annans.. om ni har tur!

Älskar verkligen att pyssla, knepa och knåpa. Tänk vad härligt om man hade det som jobb. Som jag skulle njuta. En stort bord, fullt med pysselsaker, saxar, lim, figurer, skräp... En stor kaffekopp, en radio som poppar för fullt. Skulle det kunna bli bättre??

Senare ikväll ska jag ju iväg och vinka av Alice på tågstationen, men hennes tåg är försenat. SKulle egentligen ha gått vid 17.42. Men det beräknas ankomma till boden vid sju... För att sedan ta sig vidare till Älvsbyn. Hejja!

Ska erkänna en sak: mitt pluggande indag har inte gått så bra som jag hade hoppats på. Har gått segt, som vanligt. Dessa gubbar, denna psykologi... Behöver jag säga mer??

Förresten, ikväll kommer en ny storm att dra in i södra Sverige, runt Skåne tror jag den skulle göra entré, denna storm har fått namnet Emil!

 


gubbar?? Bara gubbar??

Då jag vaknade idag såg jag hur det snöade och yrde utanför mitt fönster. Kändes jobbigt att stiga upp idag. Men nu har jag i alla fall ätit frukost och suttit med skolarbete ett bra tag! Även hunnit skrivapå lite annat! Måste verkligen försöka vara effektiv idag! Ska skriva klart dess uppgifter, sedan hade jag tänkt skriva om dem en gång till men på ett annat papper och även läsa lite mer om dem.. suck...

Känner att det snart börjar vara dags för en liten paus med en (eller kanske två) kaffekoppar. Sedan är det bara att sätta igång igen, så detta fastnar någon gång!

Egentligen är det faktiskt ganska kul med psykologi, men det finns ju såååå många olika teorier och gubbar som tänker olika. Undra egentligen varför vi inte läser om någon kvinna som har forskat om utvecklingspykologi. Tror egentligen inte alls att vi har någon kvinna vi läser om alls, inte i någon av de psykologiska termerna.. Underligt. Har inte tänkt på det förut. Men just nu slog det mig. Någ måste det väl ändå finnas någon vettig kvinna med bra åsikter om hur vi hanterar olika situationer, utvecklas.. Eller?? Nåväl, nu är det i alla fall gubbar jag har att läsa om.

Har även ett litet annat projekt jag tänkte pyssla på med lite idag, hoppas nu bara att det verkligen blir av!

Ska även försöka komma mig ut och få lite frisk luft idag/ikväll. Skulle vara underbart skönt!

 


vardag, rutiner och planering, välkomna!

Idag har det blivit ännu en riktig slö-dag. Det enda jag har gjort förutom att vistas här hemma är att jag har gått på byn en sväng. Köpte massor med fikon eftersom de var på halva priset nu.
Skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Liter mer rutiner och tider att passa.

Har två tentor nästa vecka, så nu är det bara att ta tag i pluggandet. Har även en bokreflektion att lämna in den fjärde och ett seminarie den nionde. Så det gäller att ligga i!

Ikväll har jag unnat mig ett varmt, långt och skönt bad. Så himla underbart. Jag vill aldrig bo på ett ställe där det inte finns ett badkar. Never in my life! Har gjort det en gång. Var ingen höjdare. Dock varade det bara några månader.

Morgondagen kommer även den att bestå av pluggande. Har gjort mig ett litet tidsschema i mitt huvud. Bäst att följa det. Då får man hoppas att det ska gå bra sedan!

Fick tillbaka mig jäkla rapport igår, den måste revideras. Jävla skit. Bara ta tag i den också. Fattar inte, har gjort liknande på tidigare rapporter och det har varit bra, men inte med denna. Som Anneli sa, dessa lärare verkar ju ha ett eget släkte, kanske de tillochmed utgör en helt egen art. Jag tillhör dem inte och förstår mig inte heller på dem. Nåväl. Det finns väl egentligen inget att tjafsa om. Gör om, gör rätt. Le och var glad. Detta år ska bli kul.

Imorgon åker min älskade Alice hem till Götet igen. Usch! Men vännen, visst. Det kommer bli grymt där nere! :) Har ju tänkt komma och hälsa på henne senare i vår. Älskade älskade vän.

Äh, back to business. Blir ingen bild till detta inlägg. Verkar gå lite segt..

Nyår

Nyåret. Ja. Vilken helg. Vilken kväll, vilket slut på året och vilken början.

Tog en ordentlig sovmorgon på nyårsafton. Steg upp, åt frukost, packade, packade alldeles för mycket, handlade till min och Alice dagen-efter-frukost. Begav mig till min mor och hälsade på¨en sväng. Fick skjuts till brukte där jag skulle äta med Alice familj.

Nyårsmeny i Brukte 2011!
  • Förrätt: Räkcoctail alá Alice och sås alá Ida.
  • Varmrätt: Grymt jäkla god älggryta alá Maria. Serverad med ris och en grönsallad på Ragnars vis.
  • Efterätt: Nutella-glass-tårta med maränger och apelsin"bakelser". Apelsinskal fyllda med citronfromage, toppad med apelsingelé och hackad choklad. Även rosa pantern för vissa...
Det vart en superkul kväll i brukte. God mat och trevligt sällskap!

Vid niotiden kom det tre sjukt snygga brudar och raggade med mig och Alice till kåbdalis. Vägen dit bestod av kisspaus med varningsblinkers, schalgerdängor, magnus uggla, ett försök till the ark. Skönsång i bilen. Vi skulle nog antagligen platsa sjukt bra i körslaget, eller. Nae. Vi skulle nog antagligen utklassa alla på en gång. Vi ger er andra en chans. Det blir mer spännande så.

I kåbdalis styrde vi direkt till baren för en öppningsdrink på Victors vis. Hm. Rosa med hallon. Gott! Besök på toaletten, fem tjejer i nöd. Klart vi behöver stöd av varandra på toa. Denna kväll räckte det inte med att bara gå två, denna kväll behövdes fem girls.

Dans, skratt, glada miner och sång.

Någa drog vidare till krono och tjejerna blev helt plötsligt bara fyra. I krono var det lite folk, men inget speciellt röj. Vad vi ska minnas? Ingen bastu i alla fall. Den har helt glömts bort. Detsutom verkade den inte ens existera då vi försökte söka upp den.

I kåbdalis igen, de höll på att stänga, så då fick vi dra oss hemåt. En var väldigt trött och sov hela vägen hem, två andra satt och tjattrade hela vägen och den fjärde hon fick lyssna på allt. Men den femte. Ja, hon efann sig i en annan bil. En bit framför oss andra.

Resten av natten blev historia. Det blir inte alltid som det var tänkt från början. Men kul var det ändå! Man kan blicka tillbaka och le, skratta lite smått. Skrattgroparna framträder ganska bra vid tillbakablicken.
Men tjejer, vilken galen kväll vi hade! Jävligt kul!


Helgens lärdomar:
Jag behöver solklart en ny mascara. Min är ju värdelös! Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men så är det ju för det mesta. Rosa pantern är söt. Det mesta löser sig. Jag tror det finns risk för en repris.

Inför det nya året: Det ska bli en grymt roligt och glatt år. Vi ska skratta oss rynkiga, förlänga livet med alla skratt, njuta av varje sekund. Man lever bara en gång. Acceptera att det inte alltid blir som det var tänkt från början. Flexibilitet. Engagemang. 2012 ska bli ett år att minnas.

Finns lite annat att läsa hos Alice.

 


Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0