look toward one's back.

There are so many people out there

who will tell you that you can't.

What you've got to do is turn around and say

"watch me".

 

 

Hittade en gammal bild.

Den kan jag bjuda på.

 


Upp som en sol och ned som en pannkaka.

Det har varit dåligt med uppdateringar i helgen. Men jag har haft lite andra saker för mig!

På fredag hade jag praktik, sedan stylade jag min mor då hon skulle iväg på festligheter, sedan gick jag hem, bytte om för att fara och träna med John och Niklas. Huh. Mina små-ben och deras långa älg-ben... Men vafan, det var kul, det var härligt. Ett bra pass! Vi körde intervaller och lite vanlig jogging. Då det var klart var det hem, duscha och göra sig klar för stuffa. Efter stuffat ska jag erkänna att jag kände mig aningen sliten. Blev en hyfsat tidig kväll.

Igår tog jag en välförtjänt och behövlig sovmorgon. Lullade på lite hemma, plockade, städade, diskade.. Sedan kom Micke och Erik. Vi hade lite förfest här och sedan drog vi iväg till Frida. Det blev en bra kväll. somnade vid halv fyra i morse. Vaknade strax efter nio och pigg som en lärka.
Jag mår oförskämt bra idag efter gårdagen. Har varit igång heeela dagen. Hunnit med mycket och klockan är bara strax efter tre nu. Känns som att den borde vara minst runt sju...
Har dock inte tagit några bilder från helgen..

Ikväll vankas träning. Får hoppas att min pigghet håller i sig tills jag ska gå och lägga mig ikväll.


Livet är kort, kör hårt!

Utan passion har du inte energi, utan energi har du ingenting.

My godness, vad har jag nu gett mig in på? Hoho. Men det är bara försöka hålla ut. Ett steg i min egen utveckling på de ställen där jag känner mig svag. Kämpa. Det kommer att gå. Le och se glad ut, det är kul. Du fixar det. Lite pepp till mig själv. Vet precis vart jag är svag och man behöver möta sina farhågor för att komma över dem. Jag är ett (flera) steg på vägen. Vägen är lång, men jag kommer att nå mitt mål. Finally.

Fan, tror det är någon som röker inne i någon lägenhet i min trappuppgång, eller kanske till och med I trappuppgången. Tycker det luktar jäkla skit i köket.. och jag röker INTE!. UÄEH! Det måste vara så att det kommer genom köksfläkten? Finns ett ständigt drag där.. Huh, hatar denna lukt. Blä!

Ikväll blir det stuffa! Sak vara där som hjälpledare. Brukar vara ganska kul faktiskt. Kom på att jag, detta år, har ett eget 10-års jubileum på stuffa. Wow. Extra poängutdelning till mig för det.. Hah. Lite kul ändå...

 


Livet består inte av att vänta ut stormarna. Det handlar om att lära sig dansa i regnet.

Minus 6 grader ute. Nu börjar verkligen vintern visa sig! Idag blir det en kort dag på praktiken, slutar 13.00. Efter det ska jag hem för att ladda för en springtur! Kommer kännas skönt efteråt. Men just nu känns det som om jag aldrig kommer att orka springa. Den som lever får se.

Cecilia Lind. En härlig låt. Bjuder på den idag!




Hoppas ni alla får en bra dag!

It's okay, truly! I promise you!

Ikväll har jag gjort det roligaste i hela vida världen, betalat räkningar. Som den Ida Von Anka jag är hade jag gärna kunnat bo i ett tält, kanske under en stubbe eller i en grotta. Äta kottar, kåda, myror, mossa.
Alla mina små söta, underbara och vackra slantar bara flaxar i väg i all världens fart, åt alla håll. Jag hinner inte fånga dem, hade jag haft en åskvigg 2000(?) hade jag kanske hunnit med. Eller om jag var Edward Cullen i Twilight, kanske...
Hah, nae. Nu flaxade jag själv iväg en hel del.. Men räkningar är inte kul! Inget flaxande med dem, endast blodigt allvar och utslagan tänder.
Men nu är det i alla fall en månad kvar tills jag behöver betala räkningar nästa gång. Det kan vi hurra lite för. HURRA! Så, nu känns det lite bättre. För stunden.

På tal om Edward Cullen, hade ju varit grymt att få se den nya twilight-filmen som har kommit. Någon som är sugen? Har inget emot att bli bjuden, absolut inte. Om du känner du väldigt välfigt gärna vill bjuda på bio så tackar jag antagligen inte nej. Annars får jag kanske gå och se den ändå! Men att bli bjuden är ju aldrig fel. aldrig.








De som försöker ge skrattet en metafysisk förklaring är sällan några muntergökar.

Det blir lite knapert med inlägg nu när jag har praktik, dagarna tas upp av arbete och sedan, väl hemma, finns det lite andra göromål..

Idag har det varit en bra dag! Har känt migg pigg och hunnit med ganska mycket. En intramuskulär injektion, byta en KAD (dock med handledning, men jag gjorde det praktiska själv ändå!) och lite venprover. Kul när man hinner med så mycket! Känner redan nu att jag har hunnit lära mig massor på dessa dagar..
Jag måste börja planera in mina skoluppgifter så de blir gjorda. Ska observera ett väntrum och sedan skriva en rapport (7-10 sidor(?)), intervjua en person om dess uppfattning om hälsa och vara på MVC och BVC ½ dag vardera och ställa lite frågor kring dem.
Har börjat kolla lite i min litteratur, men måste nog börja läsa mer ordentligt! Så jag kan börja med mina uppgifter. Men det får nog lbi nästa veckas projekt. Nästa vecka blir en riktig pluggarvecka (hoppas jag håller vad jag säger nu bara!!).

Ikväll hade jag tänkt mig en vilokväll, hade träning igår. Imorgon ska jag och springa runt elljusspåret med två andra, hoppas jag kan hålla deras tempo, annars får de väl springa före mig. Hoh! Vad har jag gett mig in på?! Men det blir nog kul! Ska ladda upp med en riktigt energirik lunch/middag imorgon så jag orkar hänga med.. Spännande.

 

 


Let's try it again!

Skärpning!
Kom igen nu! Du kan bättre än så här. Nej, inte denna gång och det får jag vara nöjd med.

Fick tillbaka ett tentaresultat igår, fick VG på omvårdnadshandlingar. Så jag är nöjd! Dock är den mer kritiska tentan kvar, allmän farmakologi, läkemedelsräkning, vätske-pH balans, elektrolyter, smärtfysiologi, njurfysiologi.. Fuck. Om jag klarade hela tentan (G), så vette fan vad jag ska hitta på. Just nu känns det så otroligt att jag skulle kunna göra vad som helst som det står G i resultatet.. Hoppas vi inte behöver vänta så länge till på det resultatet.. Skulle vara skönt att veta om man var tvungen att börja plugga på någon del inför omtenta..
Den som väntar får se!

Nu är det dags att göra sig klar för dagen!




Today.

Dagens frukost: fil, banan, cocoflingor, kanel, linfrön, boveteflingor, honung. +lite brieost att smaska på.
Dagens planer: Praktik, banken, äta, träna.
Dagens lunnch: Kan hända att det blir palt.
Dagens sämsta lista: Denna.

Äh. Gjorde ett tappert försök till en bra lista på "dagens". Men min fantasi tog slut. Väldigt snabbt.
Idag blir det nog en kortare dag på praktiken, min handleldare ska slutade tidigare och jag ska iväg på banken, passade utmärkt. Får se om det kanske blir praktik på fredag då också. Vi ska praktisera 30 tim/vecka.

Nae, nu är det bäst att jag börjar göra mig i ordning för dagen. Igår blev det, precis som jag sa, aningen stressigt..


Focus.

Trampa, höfter, baksteg, framsteg, armar, långsamt, snabbt, intressant, flexibelt, spinn, slow, håll, snabbt, publik, anpassat, tajming, iögonfallande, KVALITÉ..

Fan. Det är mycket att hålla reda på, hålla isär och göra snyggt.

Kvalié - det är nyckelordet.
Frågan: Vart finns kvalitén?
Svaret: Nedanför.



A person who never made a mistake never tried anything new.

Idag har jag fått ta venprover. Gick fin fint! Fixade det på en gång! Kändes skönt! Man kanske inte är helt hopplös ändå.. Om än det känns så ibland.

Jag vill kunna allt innan jag ens har försökt göra det, innan jag har tränat på det, innan jag har läst om det. Kan jag det inte känner jag mig osäker och då känns det lika bra att strunta i det. Men denna lilla tankegång försöker jag blir av med. Man måste träna, man måste läsa, man måste försöka. Annars lär man sig inte. Så är det bara, det är så för alla. Jag är inget undantag. Men visst, det finns ju "naturbegåvningar" (som de så fint kallas) som är superbra på vissa saker, utan att ens behöva träna speciellt mycket. De har bara en naturlig fallenhet för just det ändamålet. Tänkt om man själv också hade något som man åtminstånde var lite bättre jag. Jag känner mig som en medelmåtta i allt. Men på något sätt känns det ju ändå som att det borde finnas något som man är lite extra bra på. Någon liten del i mig som gör att jag är aningen bättre på en speciell sak.
Men hur fan ska man veta vad man är lite bättre på? Finns ju miljoners miljoners saker att göra. Kanske är jag den som är bättre på att plocka blommor med mina fötter än andra, eller kanske bättre på att överleva i öknen .. Inte fasen vet jag. Men något måste det ju finnas. Bara till och börja pröva sig fram.. Nån gång i livet måste man ju komma på det.. Nån gång.. Eller ingen gång.

Jag kanske helt enkelt får leva som en vanlig medelmåtta, en vanlig svensson.. Kanske är det just det som jag är bäst på?


Swing it! Hellzapoppin!

Anatagligen och förhoppningsvis jobbar jag på för full nu!

Bjuder på en härlig video, Hellzapoppin, -Lindy hop.


A new day with new opportunities.

Idag är ny en ny dag och förväntningarna är stora!
Jag har just ätit min frukost, smoothie på päron, jordgubbar, kanel, cocos, ingefära, mjölk och fil toppad med lite honung. Till det har jag ätit smörgås med brieost och skinka.. Tror att jag måste till och köpa mig en hårdost i alla fall, vettefan hur bra det är att äta brie på smörgåsen istället för hårdost. Min plan gick inte som planerat.
Men nu är jag då mätt i alla fall! Dock verkar min mage väldigt pratsam, måntro om jag har ätit lite för mycket och lite för snabbt. Mycket troligt. Men gott var det!

Ikväll har jag en plan på att träna lite. Hade vilodag igår. Mina lår börjar kännas ganska humana för tillfället, de börjar vara mer samarbetsvilliga än vad de tidigare har varit. Tidigare har de mest gjort ont och strejkat.

Känns väldigt lustigt att jag inte börjar förrän vid åtta.. Jag känner en inre stress nu då klockan snart är sju. Det är som att min inbyggda klocka säger att jag ska skynda mig och att jag är alldeles sen. Men det är väl bara att vänja sig, jag ska ha det på detta vis i fyra veckor nu, så nog tror jag att min klocka ger med sig till slut.
Om jag känner mig rätt i detta läge så kommer jag att vara tvungen att hasta till jobbet i slutändan, ttots att det är en timme tills jag ska vara där. Nu har jag mycket tid och kan ta det lugnt, men nog fan kommer jag se till att tiden ör knapp i slutet. Alltid alltid är det så.
I vissa fall tror jag det är omöjligt att lära en gammal hund (jag, 20 bast GAMMAL) nya konster. Det sitter liksom etsat i huvudet, i kroppen, att såhär ska det vara. Punkt.

Ska börja göra mig klar nu. Det blir en full dag idag också.

A little cup of tea my dear

Idag har jag varit i full gång hela dagen! Första dagen på praktiken, kändes bra och var riktigt kul! Ser fram emot de fyra närmsta veckorna då jag ska vara en sucker för ny kunskap. Har hunnit med mycket idag och kommer hinna med så enormt mycket mer under mina fyra veckor som är kvar.

Efter praktiken gick jag hem och käkade. Sedan var det bara att he sig iväg igen, dags för styrelsemöte! I Mars kommer det förhoppningsvis hända något rikigt kul i lilla Älvsbyn, närmare bestämt 3:e Mars. Håll ögon och öron öppna för jag tänkter inte avslöja något nu! Men möjligtvis närmare helgen...

Har just ätit en enormt god smörgås med ingefära, kalkonmortadella och päronskivor. Avnjuter nu min lilla kopp med te. Kanske jag läser lite innan jag stänger mina ögonlock för natten. .. Om jag orkar vara nyttig!?

Den absolut bästa te-muggen i världshistorien!


It's not over yet. Be strong.

 

 

 

 


It's a new dawn. It's a new day. It's a new life. For me. And I'm feeling good

God morgon!
Det är mörkt ute, alldeles kolsvart. Sitter med min frukost. Jag älskar frukostar! Men tyvärr händer det allt för ofta att jag äter alldeles för mycket, men det är ju så gott! Idag har jag ätit 2 smörgåsar med skinka och äpple, en tallrik tomtegröt och druckit en kopp te.

Lyckades ta migg upp ur sängen i morse. Wow. Förra veckan försov jag mig.. två gånger... av två möjliga. Eller, jag tror nog att "försovning" kan tolkas olika. Jag hann med bussen som planerat, men jag lyckades sova en timme längre än vad som var tänkt. Så det blev en aning stressigt. Det är vad JAG kallar att försova sig.
Shit happens..

Känner mig riktigt taggad och förväntansfull inför dagen!

 

 


Even if I'm mad at you and don't understand how you are thinking, you've helped me. But I don't think you know that.

Har nu hunnit duscha och äta lite kvällsfika efter träningen :) Gjorde smoothie med mjölk, äpple, kanel och honung. Muuuumisch i magen!
Träningen gick bra ikväll, men jag tror att både jag och Micke var slagna hjältar i slutet. Tror inte riktigt att det vart helhjärtat på slutet, om än man ville så fanns inte riktigt trycket och energin där. Men nu är det bara till och ladda upp inför onsdagen, då är det dags igen!

Ska alldeles snart gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon och så jag är alert hela dagen. Börjar min fyra veckor långa praktik på vårdcentralen här i Älvsbyn imorgon. Ska bli riktigt kul! Kommer säkert att få lära mig mycket nytt!


Åja. Sov gott! det har då jag tänkt göra.

It's not easy to accept something you can't understand. I can't stop think, that's make me crazy.

Har varit och hälsat på Sofie en stund på eftermiddagen. Hon har ju två så otroligt söta små kissekatter, de heter Rom och Cola. Klockrent! De är bröder och ska vara uti varandra hela tiden. Såå söta!

Nu har jag hunnit äta middag, blev inget avancerat idag, hittade skinka på halva priset som jag har stekt upp tillsammans med bacon och grönsaker, till det hade jag vitlökssås och inlagda rödbetor. Nu är jag mätt i magen. Sitter nu med en kaffekopp och har hunnit äta lite brieost med honung. Hur gott som helst! Värt att pröva! Dock blir det ännu godare om man har nötter på också, typ valnötter.

Träningen börjar halv åtta ikväll, så nu är det bara att vänta och ladda upp. Hade tänkt kika lite på tv:n kanske.. Om det finns något att se, oftast brukar det ju inte göra det..



See you later aligator!

Dance like no one is watching you.

Idag har jag vaknat upp till ännu en frå och disig dag. Men det verkar vara så att man får acceptera det, verkar tyvärr inte bli bättre än så här... Steg upp vid halv tio idag. Var skönt med lite sovmorgon. Jag behöver nog det..
Ibland undrar jag om det är något fel på mig, känner mig otroligt ovanligt tankspridd, lite fumlig, okoncentrerad och trött.. Antingen är det bara en period nu eller så är det på riktigt något fel på mig..
Jag kan ibland hålla i något, lägga undan det och i nästa sekund kommer jag inte ihåg vart jag har lagt saken. Antingen gör jag alllt av bara farten eller så är jag på riktigt vimsig (jag tror själv på det sistnämnda!).

Ikväll är det i alla fall träning. Min älsklingsträning. Som jag längtar! Det har blivit lite si och så på senaste tiden med träningen. Jag har jobbat, Micke har jobbat, Micke har varit sjuk osv.. Men nu är det finally dags! En vecka sedan sist, vilket känns som en evighet. Abstinens? Absolut.
Jag pratar självklart om mitt favorit fritidsintresse, bugg. Man lbir så glad och hyper när man dansar. Försvinner in i musikens underbara värld.
Då man är på tävling och har dansat ett "race" kommer man oftast inte ihåg efteråt hur det gick, vilken låt man fick och vad man gjorde. Man försvinner i en egen värld. Jag älskar det.
Jag och Micke har fått gå upp till Bugg Vuxen B nu. Näst högsta klassen. Blir spännande och se hur det går, tufft motstånd, högre tempo. Det krävs mer fokus och kvalité. Jag tror inte riktigt att vi är där än, men vi är på god väg! Ska bli underbart att få dansa mot dem som hat varit ens förebilder sedan man var liten. Då satt man i publiken och tittade på dem och tänkte "så där duktig kommer jag aldrig att bli..." Men nu fan, nu är vi där! Vi ska kämpa och köra på! Ha kul och "glassa" som jag och Micke brukar säga.
Då allting stämmer, då upplevs en känsla som inte kan beskrivas, den måste upplevas.


Allt ordnar sig. Det kanske inte blir som har varit, men det kommer att ordna sig.

Har just sett Irene Huss - tystnadens cirkel med Samuel :) Den var rikigt bra och spännande.. Men slutet gillade vi inte. Den slutade precis så som en film inte får sluta! Man hoppas bara på en fortsättning, för jag kan nog inte kalla hennes fall för löst. Men helt klart en sevärd film! Absolut! Dock tycker jag att alla filmer med Irene Huss är bra! Rekomenderar!


Har hunnit vara och tända ljus i minneslunden för morfar i eftermiddag. Det är så himla mysigt och vackert med alla ljus som lyser upp kyrkogårdarna. Otroligt läckert.
Blev bjuden på middag hos min far idag. Han, jag, Viveka och hennes son och hans åt tillsammans. Det blev lax på saltbädd med potatismos och romsås. Så underbart gott!! Jag älskar fisk! Sedan hade Viveka gjort en jättegod äppelkaka till efterrätt. Kan säga att jag var ordentligt mätt efter den middagen.
Vid halv fem kom min mor och hämtade mig, då for vi på högtidsgudstjänsten. De läste upp namnen på alla som har dött i Älvsbyn och de som tillhörde Älvsby församling. Mycket folk.
Sedan åkte jag, min mor och mormor hem till mig och fikade lite. Så jag har haft fullt upp idag, hela dagen!
Har även hunnit med att träna lite. Så skönt att få röra på kroppen (speciellt då det känns som att mina lår har förvandlats till kylskåp efter min springtur igår...). Nu känns de aningen snällare. Men inte är de helt mjuka än.. Lär nog ta ett tag.

 


Today, it's your day.

Detta är en väldigt vacker dikt. Den har ett fint budskap. Den får en att tänka efter lite.

Alla dagar som passerar äger man själv, de är vad man gör dem till.

Det som hände igår är gjort, och det kan man inte ändra på.

Morgondagen blir vad man gör den till.

Dagen idag, den blir vad du gör den till, och det finns mycket att fylla upp dagen med.

Små, små saker som kan förgylla dagen för en annan människa


Dagen idag är en märklig dag

Den är din

 

Dagen igår föll ur dina händer

Den kan inte få något annat innehåll

Än du redan gett den

 

Dagen imorgon har Du inte fått

Något löfte om

Men dagen idag har Du, det

Är det enda

Du kan vara säker på

 

Den kan du fylla med vad du vill

Använd dig av det

 

Idag kan Du glädja en människa

Idag kan Du hjälpa en annan

Idag kan Du leva, så att

Kanske en annan

Ikväll får tacka dig

För att Du finns till

Dagen idag är en betydelsefull dag

Den är Din


 

 

 



All Saint's day. My lovely lovely grandfather.

Idag är det alla helgons dag.. En dag då vi ska minnas de som har dött.
Ikväll ska jag på kyrkan, ska vara någon sorts av minnesgudstjänst för dem som har dött. Min morfar dog för några månader sedan. Min älskade underbara morfar. Den snällaste människan på jorden. Han kommer alltid att finnas med som en ljust och vackert minne, ett minne man kan blicka tillbaka till och le.
Det finns alltid tankar som kommer upp efter att någon har dött, varför gjorde vi inte det? Varför var jag inte där ännu mer? .. tiden springer iväg och vi med den. Tiden är inte evig, det finns alltid ett slut. Precis som livet. Vi vet att det finns ett slut. Alltid. På ett eller annat sätt. Det enda vi vet med säkerhet då vi föds är att vi någon gång kommer att dö. Vad som händer efter döden vet ingen. Jag tror inte heller det är något man ska grubbla sig blind på. Men man ska ta vara på livet. Leva varje dag för vad den är och vad den har att ge. Man sak inte stirra sig blind på hur det skulle ha varit eller vad man förväntade sig av den. Man får ta allt med en nypa salt. Oftast blir det inte som man har tänkt sig. "Jaha, det vart inte som det var tänkt, men nu är det som det är. Det är bara att acceptera". Man får göra det bästa av den aktuella situationen.
Jag tror att det finns en mening med allt som händer. Om än vissa saker är väldigt tråkiga och tunga. Men varje sak som händer öppnar nya dörrar, nya valmöjligheter. Samtidigt som vissa dörrar stängs. Men då kanske det inte var tänkt att man skulle gå genom den dörren?
Vi ska utsättas för prövningar. Det är på så sätt vi kan växa oss starkare och utvecklas. Men för vissa kan prövningarna bli alldeles för tunga för att hantera...

Min älskade och alldeles underbara morfar.

Älskar dig.

Fick uppleva ett 89 år längt liv.


Cheese craving. Cheese on walls?

I natt har jag sovit riktigt gott! Då jag vaknade var det precis lagomt varmt under täcket. Hade gärna legat kvar ett bra tag till. Men ska det bli action idag så är det bara ta sig upp! Det tog emot, för det var jäkligt skönt under täcket..
Igår visade jag bilder på min lägenhet, och som sagt, jag trivs jätte bra! Men det är fortfarande saker som fattas. Små saker som gör pricken över i:et. Hm, nja. Kanske inte. Men en del av pricken. Jag kommer nog aldrig att lyckas få ihop en alldeles rund och perfekt prick. Jag är alldeles för ombytlig för det. Jag flyttar om, byter plats, plockar undan, plockar fram, byter gardiner stup i kvarten... En rastlös själ som (oftat) har en enorm beslutsångest...
Det som fattas just nu är en sänggavel. Min säng står för tillfället en bit från väggen (för att inte åstadkomma fett/flott fläckar på min alldeles nytapetserade vita(!) vägg), detta gör att man får hålla hårt i kudden för att den inte ska åka ned på golvet. Men det är bara en tidsfråga, snart har jag en fin sänggavel och kan knöla ihopkudden mot den. Yes. Snart.
Något annat som också fattas är tavlor/hyllor/något annat på väggarna. Har inte hängt upp en enda pinal än. Ok! I halln hänger en tavla, men det var en skruv där då jag flyttade in. Tavlan hänger där provisoriskt. Har bara inte kommit mig för att spika hål på min fina vägg som just nu är helt utan håligheter. Eftersom jag gillar att flytta på saker finns det risk att min vägg kan komma att se ut som en hålig ost innan jag är klar (OM jag någonsin blir klar och nöjd). Så jag hade tänkt fundera ordentligt innan jag börjar göra hål i väggen..
Förutom mina kala väggar och min sänggavel så är det mesta på plats!

På tal om ost: Jag har ett lite konstigt craving (tror jag). Jag älskar och måste bara ha hårdost! Underbart gott bara som det är, till smörgår, en ostskiva, en till ostskiva.. En morgon utan ost är inte en bra morgon. Ost=ett måste. Jag kan bara inte förstå folk som inte har ost hemma. Helt sjukt... Men bara för några minuter sedan tog min ost slut. Jag har hunnit avverka två stora ostar sedan jag flyttade in (en månad sedan??!?). Men jag har beslutat mig nu för att inte köpa någon ny ost. Nu ska jag vara utan. Det måste gå. Ett tag i alla fall...


My own home. My own sweet, sweet home.

Detta är min lägenhet, 40.6 kvm. Jag stortrivs. Det mesta är på plats. Men inte allt.. Små-pyssel och fix behövs.
Men i denna stund får det duga.
Mitt hem.
Enskilt kök med matplats, sovalkov, badkar (och handduksvärmare! lyx!), balkong...

Har tänt en massa öjus ikväll och sett på idol med Christoffer. Vi har även ätit en enormt god krusbärs-smulpaj med vaniljvisp samtidigt som vi har kollat på idol. Fredags-lyx. Trevligt sällskap och gott.
Kan man få en bättre snart på helgen?



Life is what you make of it. I'm not jealous at you, I'm laughing at you, in your fucking face.

I veckan har jag haft inne-vecka på skolan. Men det var bara en 3/4 dag och 1/4 dag.. Så.. Vet inte riktigt om jag kan kalla det för "inne-vecka".. Men det kallas visst så i alla fall.
Vi har fått öva oss på intramuskulära, i.m, injektioner och subcutana, s.b, injektioner och kompressionslindning. Var riktigt skoj! Nu känns det att man har börjat komma igång "på riktigt". Det är nu det är kul! I början av utbildningen läste vi etik, anatomi och fysiologi. Men såå mycket roligare då man får göra praktiska övningar.
De närmsta 4 veckorna kommer jag att ha praktik på vårdcentralen i Älvsbyn. Kommer bli riktigt kul! Jag hoppas få lära mig mycket, ta venprover, i.m och s.b injektioner, kompressionslinda och mycket annat. Längtar verkligen!
Detta kändes väldigt osammanhängande.. Men hoppas ni fattade vad jag ville ha fram i alla fall.



Har känt mig otroligt trött i veckan detsutom.. Inte likt mig! Försov mig! TVÅ gånger! Jag har försovit mig en gång i hela mitt liv, och nu har det hänt två gånger på en vecka.. Något måste vara fel på mig! Men jag har hunnit till bussen i alla fall. Fått äta min frikost på bussen. Så det har ju gått bra ändå! Men att vakna en timme senare än vad jag har tänkt.. Ingen höjdare.. och till råga på allt så har jag haft fel dagar också. Godmorgon, Ida. Det är dags att vakna nu!

Igår var jag på lagerhaus efter skolan, hade en hel del tid över efter lektionens slut tills bussen skulle gå. Gjorde mig några riktigt fina fynd! Kakeldekorer till badrummet, fåglar som salt och peppar ströare och en tallrik.
Hittade ingen bild på tallriken, men det finns en text på den, " Life will be sweeter if you add some sugar".



De har varit grått och trist väder idag.. Men jag har ändå tagit mig ut och springa! Känner mig grymt stolt! Kommer inte ihåg då jag var ute och sprang sist(!?). Men det kändes bra och jag kunde hålla ett hyffsat tempo. HÄRLIGT! Nöjd tjej! Nej! MYCKET nöjd tjej! Keep going!



Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0