Pizzadejt och bakmaskin

Hemma från lite kvällsträning. Så himla skönt! Kände mig stark! ;)
 
Efter mitt seminarie idag kom Emma och då hade vi pizza-dejt, Gjorde pizzadegen i min bakmaskin, dock var nog inte receptet som vi hittade riktigt passande till just min bakmaskin. Pizzabotten blev ganska... tja... kompakt. Enligt Emma gummiaktig. Men då vet vi till nästa gång. Mindre mjöl, eller lite mindre mjöl och ännu mer vätska. Vi får se vad vi klurar ut..

Nu längtar jag bara tills klockan blir lite mer så det är lagligt att gå och lägga sig. Jag ska besöka spikmattan och kanske lyssna på karlavagnen. Kvällens/nattens tema på karlavagnen är reaktioner på gruppvåldtäckten där de sex pojkar som dömdes för gruppvåldtäckten friades av hovrätten. Det kan vara mycket intressant att lyssa på tror jag!
 

Bjuder på en bild på den fina stringhyllan vi har i köket :)
 

Min största önskan just nu

Bland det absolut bästa jag vet. Jag tjatar om det nästan hela tiden men det kan inte hjälpas, hela min kropp mår gott. Tänk, silvriga tassar, massor av varmt vatten, djupa kanter, radio eller en film, massor av skum. Ett badkar. Finns det något bättre? nej. Speciellt inte i dessa mörka och kalla tider. Jag skulle kunna bada varenda dag. Värme, det mår min kropp bra av!
 
 

Helgen

Det har varit fullt upp hela helgen! I fredags var vi ett gäng hos Emma som åt födelsedagsmiddag och fika och såg på idol Mycket trevligt! Gårdagen började på högheden där älvsby motorsällskap hade klubbmästerskap och Viktor tog hem vinsten i rallycrossen. Det var många av bilarna som fick bryta under dagen på grund av diverse fel, växellådor, mellanaxlar och annat som inte var som det skulle. Det var en trevlig dag. Jag gillar verkligen farten och fläkten på dessa tävlingar! Sedan var jag på 30-års fest och Viktor på klubbfest. Denna dag har varit tämlingen lugn, vi har tvättat av Viktors rallybil, hämtat min bil i petberg och ätit middag hos min mor :)
Nu sitter jag och kollar på AFV och äter popcorn. Popcorn är verkligen gudomligt gott måste jag säga! :)
 
 

En anings avundsjuka....

I veckan har jag jobbat på med skola och umgåtts med Emma som finally har kommit hem från Australien. Det verkar ha varit alldeles underbart och jag är grön av avundsjuka ska jag erkänna. Så många roliga historier och så många skratt. Wonderful! Har hängt med Emma i Petbergsliden idag efter att jag har gjort skolan klart, vi gjorde en fenomenalt god middag men det blev alldeles för mycket i gratängformen så ugnen blev rätt så skitig. Sedan har vi spelat spel och sett på fotboll. Zlatan Ibrahimovic. Vilken stjärna. PSG vann. Yeah. Imorgon har jag tänkt mig sovmorgon och en lite små-slapp dag, lite skola och lite annat. Blir awesome.
 
 

På dejt en torsdagkväll, vardagslyx.

Viktor överraskade med middag på Clary's krog ikväll då han kom hem. Det var så mysigt och jättegod mat! :) Ibland behöver man helt enkelt ett avbrott från vardagen. Jag åt musslor med aioli och strips. Så väldigt mycket gott. Ska erkänna att det var första gången jag åt musslor som hade skalet kvar och allt, men det gick bra, fick ur allt kött från alla musslor. Ingen aning om jag gjorde rätt eller fel, men de slank då in i munnen och vidare ned i magen. Viktor åt entrecoté, det såg också väldigt gott ut. Nöjda var vi efter middagen och magarna var mätta. Jag är så glad över att jag har dig, Viktor! :) Du är bäst, på alla sätt :)
 
 

Tillbaka till stenåldern

Igår fick jag hämta min Paleo-bok. Alla recept är gluten-och mjölkfria. Passar ju alldeles ypperligt till mig. Dock har jag ju inga problem med mjölk, så det kan man ju göra lite som man vill. Har sett att de använder kokosmjölk till en himla massa recept, undra om det går lika bra med sojamjölk exempelvis (då jag inte äter havre så funkar ju inte havremjölk). Alla recept var så fina, en massa olika frukostalternativ, luncher, middagar, såser, desserter. Så gott allt verkade. Helt i min smak! :) Jag och Viktor ska nog prova laga lite paleo-mat i helgen. Spännande!
 
Så fräscha recept!
 

Vilket underbart svart svampformat hus

Okej, det finns ett slut på denna eländiga tunnel. Men den känns bara en aning avlägsen just nu. Usch, men utan att vi vet ordet av så är det början av år 2014 och där, just där, finns förhoppningsvis ljuset i tunneln. Det blir bra och vi är grymma som har tagit oss såhär långt! :) Men det känns ändå lite förbaskat...
 
Såg förresten världens läckraste hus på fastighetsbyrån, ett runt hus, ser ut som en svamp. Otroligt läckert!! Pris? - Det vill jag inte ens fundera på...
 
 
 
 

Det finns inget slut, inget ljus i denna förbaskade evighetstunnel. Eller gör det?

Ännu en ny dag, en dag som skall gå i skolans tecken. Usch. Just nu vill jag bara sluta, Det är så segt, jag känner mig så trött, så omotiverad. Eller omotiverad? Ja, kanske. Jag känner att jag inta har någon lust i alla fall. Vet inte vart jag ska ta vägen, hade det funnits ett hål i golvet eller en hemlig dörr någonstans, då hade jag nog förmodlig krypit in där och stannat där ett bra tag. Jag hoppas verkligen att jag känner annorlunda i Januari... Dock känns det väldigt avlägset ännu, Januari, en kall och mörk månad, förhoppningsvis är det massor med snö också. Energin är inte på topp, men detta med sommar är inte min grej. Jag vill ha vinter och snö, då blir jag nog piggare! Dock ska jag ju pendla alla dessa mörka och kalla månader någonstans där jag blir placerad för slutpraktik, 10 jäkla veckor...
Jag vill ha tillbaka mitt långa hår, och det är nu!!
 

Jamie Oliver in my kitchen-heart

Jag sprang på löpbandet på gymmet för någon dag sedan och då var Jamie Oliver på tv. Vilken kock alltså. Allt ser så förbaskat lätt ut och sedan extremt gott ut då han lagar mat och sedan lägger upp den. Mums. Fick i alla fall mersmak av hans matlagning då han gjorde kokosris med citron och stekt lax med grönt te. Så det har jag provat göra idag.
Hur enkelt som helst, och massor gott!! :) Gjorde väl dock en egen liten variant...
 
 

clearly you've never been to singapore

Idag är det tisdag. Skola är planen men det går förjäkla helvetes segt. Hade samma plan igår, men då suckade jag mest, gick runt runt runt, suckade lite mer, åt, sockade, tittade, funderade, fick inget gjort. For på gymmet, kom hem , duschade och åt. Sedan hade jag soffhäng med Alice resterande av kvällen. Idag har jag ungefär samma feeling. Drygt, jobbigt, omotiverande, vartihelveteskajagbörja (!!?), finns det något annat att göra (?!), vill inte. Men måste. Nåväl, får se hur det går idag.

Jag och Alice hamnade på kanal 9 igår där Pirates of the Caribbean visades, vilka minnen. Som de trogna Jack Sparrow (Johnny Depp) fans vi är kunde vi en hel del repliker i filmen. Så vi satt där och pratade med skådespelarna i filmen, nästan så vi själva kunde ha spelat med, nästan varenda roll. Vi måste ha sett denna film ett x antal gånger och den är lika bra, varenda gång.


Fina naglar

Igår fick jag mig riktigt fräscha och snygga naglar då jag besökte Frida. Hon hade som en stämpel som skulle fyllas med nagellack, sedan drog man bort det överflödiga, satte på en stämpel och stämplade sedan på nageln. Mycket finurlig uppfinning! :)
 
 
TIll middag idag ska vi laga öppen lasagne, Viktor föreslog det igår då vi var och handlade (måste ha pratat en hel del om den). Men då jag började plocka ihop det som ingår i den öppna lasagnen blev han mer och mer tveksam. Dock tror jag inte att han kommer bli besviken. För den är verkligen verkligen god!! :)
 

Första gången på blodcentralen som blodgivare

Blodgivningen igår gick galant. Jag trodde faktiskt att den grova nålen de använder då de skall tappa blod skulle göra gruvligt ont när de stack med den, men till min förvåning hann jag alls knappt vara med, det sa bara svish också satt den där. Dock märktes det tydligt på blodcentralssköterskorna att det var min första gång som jag gav blod "går det bra? Går det bra? går det braaaa???". "JA. Det går jättebra!!" Sedan sneglade de en himla massa på min blodpåse så jag var då tvungen och fråga ifall det hade slutat sippra blod? Nejdå, det såg visst fint ut. Men de tittade och tittade sedan hörde jag hur de sa till varanda "första gången blodgivare och sneglade på mig". Har nog aldrig känt mig så liten, och då de tittade påmin blodpåse kände jag mig nästan kränkt. Är det något fel på mitt blod? :( Helt sjukt att jag tog åt mig så mycket av deras blickar, mitt fin fina blod. Såg att jag var A RhD+, om jag nu inte minns fel. Nåväl. Påsen blev då välfylld och den hamnade i kylskåpet tillsammans med de andra så det var nog bra ändå. Då själva blodgivningen var klar fick jag saft och sitta på sängkanten ett tag, då var jag tvungen att fråga ifall jag såg blek ut (Kände mig precis som vanligt, hade förväntat mig yrsel efteråt, men icket, en bra upplevelse) eftersom ingen annan fick saft efteråt, men nej. Det var visst rutin då det var första gången man gav blod... Nåväl. Nästa gång hoppas jag att min blodpåse inte får lika många blickar som denna gång. Jag hade så väldigt gärna velat säga till dem, jag är student, sista terminen på sjuksköterskeprogrammet, jag har en god uppfattning om vad som kan hända efter blodförluster i kroppen. Men jag såg väl helt okunnig ut.... Fick trisslotter och järntabletter efteråt.
Äsch. Nog om detta.
 
Hoppas ni alla får en fin dag!

Precis som Robin Hood

Idag kommer blodcentralen till hälsocentralen i Älvsbyn och jag ska idag få lämna blod för första gången. Det blir så spännande! Hoppas jag har nog med blod för att kunna dela med mig, men det tror jag minsann! Undra hur det kommer att kännas efteråt, under tiden och innan. Jag är nästan lite smått nervös, men det skall nog gå bra, jag har ju blivit stucken så många gånger förut. Vilken härlig dag! :)
Alla ni som funderar på att bli blodgivare kan besöka blodcentralen på hälsocentralen idag mellan 13-19. Då får du fylla i en blankett och lämna blodprover. Är värden bra och så vidare kan du också vara med och lämna blod! Vi kan rädda en massa liv på detta sätt! Som Robin Hood tar vi från de rika och ger till de fattiga.
Vidare hoppas jag att vår handledare godkänner vår projektrapport så vi kan lämna in den idag, innan klockan 12 skall den vara inlämnad och vi skulle få svar senast kl 10. Hoppas hoppas hoppas! Men kan väl nästan inte tänka mig annat...
Hade tänkt försöka träna lite idag också, men får se hur jag känner. Vet inte om jag ska träna innan eller efter blodgivningen, men smartast är nogefteråt så jag behåller all vätska i blodet så länge som möjligt. Gäller att dricka mycket innan och efteråt!

Vitlök och kors i silver

I eftermiddag har jag varit på gymmet och kört cadio, cykel och på löpband. Fick lite ont i höften, men herregud, vart har man inte krämpor när man heter Ida och är 22 jordsnurr? Nåväl. Det är helt enkelt en del av mig, inget som går att komma ifrån verkar det som. Men ibland känns det faktiskt jobbigt. Det kanske inte är värst, då det är över är det som bortglömt och jag kommer knappt ihåg det alls, inte förran det kommer och hälsar på nästa gång... Tänk om det hade varit lika enkelt att komma undan dessa besök som det sägs vara att komma undan vampyrer, en kors i silver och lite vitlök. Något att klura vidare på ;)
 
Ikväll ska jag på LR-party, har redan parfym och bodyspray från LR:s sortiment. Luktar som himmelriket. Love it. Men det ska i alla fall bli spännande och se vad som erbjuds, dock ska jag nog inte köpa något tror jag, ögonen skall få gästa istället! :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem.

En ny dag, nya möjligheter, dimma utomhus, ser fuktigt ut.... Usch. Vaknade natt och fick massera min nacke typ två gånger, så stel. Men massage och värmedynan brukar som alltid göra susen. Så även denna gång. Idag känner jag full rörelse i nacken, inte alls stel. Ganska underbart. Dessa uppvaknanden under natten gjorde att jag tog lite sovmorgon idag, i alla fall till 8.30. Nu är frukosten uppäten, tidningen läst... kanske skulle jag dricka en kaffe till, diska, bädda sängen... fundera över livet. Sedan är jag kanske redo för att ta upp plugg igen.... uäh.
 
Kändes väldigt mycket mer lockande att se en film med Johnny Depp än att plugga idag.
Kanske något att fundera på? Ögongodis flera hundra gånger om!!!
 

Svetten lackar, och det är underbart.

Jag stängde av hjärnan ett tag och for ut på en spring/lunk/jogging runda. Kände nästan att jag ville ge upp i den längsta uppförsbacken av dem alla, men jag höll ut och gav den uppförbacken ordentlig smisk. Det kändes alldeles underbart (inte kanske  mitt i eller i slutet av backen för då tyckte jag nästan att jag ville falla ihop på backen). Men efter uppförsbacke kommer nedförsbacke och då kan man ta igen sig. Då backen var slut kändes det inte så farligt längre, jag lunkade hem genom byn och väl hemma var det fantastiskt. Jag tog mig ut.
 
Har sett halv åtta hos mig och idol ikväll. Bra kväll, nu börjar jag vara trött i ögat så snart skall jag lägga mig och vänta på john blund.
 
 

It's killing me slowly...

Åh. Äckligt äckligt less just nu, på precis allt vad skola heter. Förbannat. Har ätit lunch och hittat på en massa annat hittils för att komma undan uppsatsskrivandet, men nu vettefan om det går längre. Jag måste helt enkelt bita i det sura äpplet, grimasera och se framåt. Uthärda några veckor till...
 
Något kul är att jag i alla fall har lagt en beställning på en kokbok, en kokbok om paleokost. Det skall bli spännande. Alla recept är glutenfria, så det passar ju alldeles utmärkt. Hoppas på att boken uppfyller mina förväntningar. Men jag tror det.
 
 

Älgjakt

Så var även denna helg över. Det går alltid lika fort, varesig man gör en hel del eller inget alls... Igår var jag med pappa på älgjakt, satt på pass hela dagen men tyvärr blev det inte någon älg... Kommer knappt ihåg sist jag följde med på jakt, men det var då massor med år sedan. Det var hur som helst trevligt och jag fick i mig en hel del blåbär, fanns hur mycket som helst och jag parkerade min stol bredvid olika blåbärstuvor så jag kunde plocka där jag satt. Det är lyx!! :) Massor med vitaminer också! Efter en hel dag ute i skogen var jag helt knäckt då jag kom hem igen, råkade somna till och sov två timmar. Konstigt nog var det ändå lätt att somna sedan på kvällen.
Idag har det inte varit mycket på tapeten, sovmorgon, frukost med gårdagens frågestport i piteå-tidningen, en liten tradition vi har på helgerna jag och Viktor. Vi läser alltid frågestporten från lördagens PT vid frukosten på lördagmorgnar, annars blir det på söndagen. Alltid lika spännande! Jag läser och Viktor klurar.
 
Imorgon är det måndag igen och ännu en vecka av plugg står på shemat...

Motormontering pågår

Mina kära vänner och ovänner.
Idag är det fredag.och det betyder ju att det är helg imorgon. Veckan har gått i en rasande fart, pluggat alltjämt hela dagarna denna veckan. Väntar på att få feedback från läraren, men i väntan på det hade jag tänkt mig kvalitetsgranska några artiklar. So very fun.
Jag hoppas på att min bil snart har en ny motor på plats, blev ett haveri förra helgen, men en ny motor sitter i bilen nu, den ska väl bara kopplas in med alla slangar, klämmor, muttrar, skruvar och kontakter. Övervakade monteringen några timmar igår och tyckte det såg exemplariskt ut :) Denna "nya" motor har gått 7000 mil mindre än den som satt i, bra eller dåligt, det vet jag inte. Men det låter ju bra i alla fall... LIll-forden... DOck verkade inte "ford-märket" vara nå vidare populärt på allmecan...
 
 
Imorgon har jag tänkt mig ut på älgjakt med min pappa, misstänker att det kommer bli en tidig morgon. Undra vad jag ska med mig för matsäck egentligen.... Blir spännande i alla fall, har inte varit med på flera herrans år, önskar verkligen att de får skjuta en älg imorgon! Det hade varit awesome!!

En hjärna i 1000 bitar

Jag är totalt exhausted... Totalt. C-uppsatsen går framåt men jag är knäckt, eller min hjärna är knäckt, i minst 1000 bitar.... Det börjar vara dags för en liten pluggpaus. Kanske borde tänka på lite mat, men vadå. Palt kanske? Gött!
 

Igår hyrde vi film, 21 and over. Helt sjuk film, massor av skratt, och kanske lite förtvivlan...
 

En glad tjej.

Idag blåser det som aldrig förr!

Igår kom Viktor hem till slut och vi fick äta middag tillsammans. Jättegod mat. Sedan blev det en lugn kväll då vi kikade lite på tv. Fick ett jättejättefint halsband också! Ingen är gladare än jag då Viktor är hemma igen!
 
 
Nåväl. Tillbaka till skolans underbara värld...
 

Inget är som väntans tider...

Idag kommer Viktor hem, har väntat hela, dagen, hela natten, hela gårdagskvällen, ja, egentligen har jag nog väntat sedan han for förra tisdagen... Men nu är det nära! Jag har lagat gómat tills han kommer hem. Dryga timmen kvar nu! Jippiiiii!!!
 
 
Igår var första skoldagen, vi skall starta med C-uppsatsen. Vi har hunnit prata med vår tilldelade handledare som skall stötta oss under skrivandet och vi har bestämt ämne och börjat söka upp relevanta artiklar till vårt ämne. Jag tror det blir bra. Just nu känner jag mig lite skolseg, men rätt som det är så har vi gjort klart uppsatsen och börjat med slutpraktiken. Tiden går så fort.
 
Har även hunnit med att skype lite Emma idag. Nu befinner hon sig i Sydney och lever livet. Om 20 dagar är hon på svensk mark igen och jag längtar.

Off to school

Aha, så var det dags. Första dagen på sista terminen. Snälla, låt dessa kvarvarande månader gå i en jäkla fart!
Idag har det varit lite blött och tråkigt på morgon, men det ser en aning ljusare ut nu! Härligt! :)
 
 

1 år av kärlek.

 

Om

Ida

Ida

If life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousands reasons to smile.
RSS 2.0